Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016

Αποφυλακίζεται ο Ρουπακιάς


Με βούλευμα του Συμβουλίου των Εφετών της Αθήνας (260/2016) αποφυλακίζεται ο Γιώργος Ρουπακιάς, ο οποίος στις 18 Σεπτεμβρίου του 2013 κατηγορείται ότι μαχαίρωσε θανάσιμα, στο Κερατσίνι, τον Παύλο Φύσσα και είχε προφυλακιστεί για τη δολοφονία (την οποία έχει ομολογήσει), καθώς και για σειρά άλλων αδικημάτων.

Οι δικαστικές αρχές για μία ακόμη φορά δεν μπόρεσαν να εξασφαλίσουν συνθήκες έγκαιρης ολοκλήρωσης της πολύκροτης δίκης με αποτέλεσμα την αποφυλάκιση του κατηγορουμένου στις 18 Μαρτίου, οπότε και λήγει το ανώτατο όριο (σύμφωνα με το Σύνταγμα) για την προσωρινή του κράτηση. Ο Γιώργος Ρουπακιάς, συμπληρώνει εκείνη την ημέρα 30 μήνες στην φυλακή καθώς παραμένει προσωρινά κρατούμενος από τις 20 Σεπτεμβρίου 2013 με ένταλμα της 6ης ανακρίτριας Πειραιά, ενώπιον της οποίας απολογήθηκε για την δολοφονία του Φύσσα.

Σε βάρος του εκδόθηκε ωστόσο και δεύτερο ένταλμα προσωρινής κράτησης για την κατηγορία της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, το οποίο έχει ανώτατο όριο προφυλάκισης 12 μήνες που άρχισαν να "μετρούν" μετά τη συμπλήρωση των 18 μηνών του πρώτου εντάλματος.

Ο Γ. Ρουπακιάς, βασικός κατηγορούμενος πλέον στη δίκη που βρίσκεται σε εξέλιξη για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, αποφυλακίζεται με τους περιοριστικούς όρους, α) του κατ' οίκον περιορισμού υπό 24ωρη αστυνομική φύλαξη.

Στον κατηγορούμενο επιτρέπεται μόνο η μετάβασή του στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων κατά τις ήμερες που διενεργείται η δίκη για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής και μόνο με αστυνομική συνοδεία και β) της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Οι ειδικές ανακρίτριες Ιωάννα Κλάπα και Μαρία Δημητροπούλου είχαν επισημάνει τον κίνδυνο να αποφυλακιστεί και ο Γιώργος Ρουπακιάς από την εποχή που η υπόθεση βρισκόταν ακόμη στο στάδιο της ανάκρισης με έγγραφό τους στο οποίο τόνιζαν την ανάγκη να σπεύσει η Βουλή που είχε στα χέρια της τα θέματα των πολιτικών προσώπων της ΧΑ.

Πηγή:lifo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου