Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2016

Στα άκρα η κόντρα Φίλη με την Εκκλησία

Στα… άκρα οδηγείται η κόντρα ανάμεσα τον υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη και την Εκκλησία
της Ελλάδος. Ο κ.Φίλης έριξε «λάδι» στη φωτιά κάνοντας λόγο για απουσία της Εκκλησίας σε γεγονότα ορόσημα της χώρας, όπως η Χούντα και η Κατοχή. Ιδιαίτερα σκληρή και αιχμηρή ήταν η απάντηση του Αρχιεπίσκοπου Ιερώνυμου.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra, ο υπουργός Παιδείας αναρωτήθηκε για τον ρόλο που διαδραμάτισε η Εκκλησία σε ιστορικές στιγμές. «Πού ήταν η εκκλησία στη Χούντα; Πού ήταν η Εκκλησία στην κατοχή; Δεν μπορούμε να προσκυνάμε και να λέμε ότι είναι εκ προοιμίου ιερά. Δεν είναι ιερά, ανθρώπινο είναι η Εκκλησία».

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, μέσω επιστολής που απέστειλε στον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση, απαντάει στον κ.Φίλη και σε όσους αφήνουν αιχμές για την στάση της Εκκλησίας στην Κατοχή. Ο Αρχιεπίσκοπος κάνει λόγο για «ανιστόρητες, συμπλεγματικές και προσβλητικές απόψεις για την κοινωνία που μάλλον χωρίς συναίσθηση ατυχώς εκφέρονται», αποστέλλοντας παράλληλα στη Βουλή τον τόμο που εκδόθηκε από την Εκκλησία της Ελλάδος, με τίτλο «Μνήμες και Μαρτυρίες από το 40 και την Κατοχή».

 Πηγή:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου