Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016

Παράταση από τη ΔΕΗ για ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών

Μετά την ΕΥΔΑΠ, παράταση της προθεσμίας για το διακανονισμό ληξιπρόθεσμων οφειλών
αναμένεται ότι θα ανακοινώσει και η ΔΕΗ. Το ΔΣ της εταιρείας συνεδριάζει αυτή την ώρα και η απόφαση θα ανακοινωθεί μόλιςολοκληρωθεί η συνεδρίαση.

Η προθεσμία ρύθμισης ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τη ΔΕΗ και την ΕΥΔΑΠ έληγε σήμερα. Η ΕΥΔΑΠ ανακοίνωσε ήδη ότι την παρατείνει μέχρι τις 30 Δεκεμβρίου - και η ΔΕΗ θα ακολουθήσει.
Στελέχη της ΔΕΗ επισήμαναν σε δηλώσεις τους σε ραδιοσταθμούς ότι υπάρχει τεράστιο ενδιαφέρον από ληξιπρόθεσμους οφειλέτες, οι οποίοι έσπευσαν σήμερα στα κατά τόπους καταστήματα της εταιρείας, αλλά ήταν αδύνατο να εξυπηρετηθούν λόγω του μεγάλου αριθμού τους
" Αναμένουμε να δοθεί παράταση μέχρι τέλος του χρόνου", είπε στο ΑΠΕ ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, Γιώργος Αδαμίδης.

Θα είναι η τελευταία, γιατί εάν υπάρξει άλλη παράταση νομίζω οτι η εταιρεία χάνει την αξιοπιστία της. Ωστόσο εφαρμόζουμε κοινωνική πολιτική, επιστρέφοντας 15% στους συνεπείς καταναλωτές. Είναι ό,τι καλύτερο μπορούμε να κάνουμε”, επισήμανε ο κ. Αδαμίδης.

Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ αναφέρθηκε και στη μείωση των εργαζομένων στην εταιρεία, αλλά και στις συνθήκες ανταγωνισμού. “Υπάρχουν πολλές κενές θέσεις. Οι υπάλληλοι κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν, όμως δεν φθάνουν. Η εταιρεία βρίσκεται σε άσχημη οικονομική κατάσταση. Σε αυτή την κατάσταση σημαντικό ρόλο παίζουν οι δημοπρασίες ενέργειας, καθώς η ΔΕΗ υποχρεώνεται να πουλά κάτω του κόστους στους ανταγωνιστές της. Αυτό δεν υπηρετεί τον υγιή ανταγωνισμό. Οι πάροχοι δεν έχουν απολύτως κανένα κόστος και μπορούν να είναι ανταγωνιστές. Πρόσφατα αγόρασαν 4000 γιγακιλοβατόρες κάτω του κόστους. Αυτό είναι ένα μεγάλο θέμα”, κατέληξε ο κ.Αδαμίδης.

Πηγή:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου