Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017

12 υπερ-τροφές για δυνατό οργανισμό κάθε ημέρα

Όλοι μας καθημερινά προσπαθούμε να κάνουμε τις κατάλληλες διατροφικές επιλογές και να
ακολουθούμε μια υγιεινή διατροφή. Οι λόγοι είναι προφανείς: καλή υγεία, δυνατός οργανισμός και απαραίτητη ενέργεια για να ανταπεξέλθουμε στις υποχρεώσεις και στα καθήκοντά μας.

Ακολουθεί μια χρήσιμη λίστα με τις 12 υπερτροφές που θα σας βοηθήσουν να προσλάβετε όλα τα απαραίτητα ιχνοστοιχεία, μέταλλα και βιταμίνες για διαχρονικά υγιή και γερό οργανισμό.

Μπανάνα: η περιεκτικότητά της σε κάλιο μπορεί να σας βοηθήσει να προλάβετε την απώλεια ασβεστίου από τα οστά .

Μύρτιλλα: βοηθά στηενδυνάμωση του ανοσοποιητικού, προλαμβάνοντας πολυάριθμες σοβαρές ασθένειες από τον καρκίνο μέχρι την καρδιοπάθεια.

Μπρόκολο: λίγα πράσινα λαχανικά μπορούν να το συναγωνιστούν σε διατροφική αξία καθώς περιέχει ασβέστιο, φώσφορο, σίδηρο και η μεγάλη ποσότητα βιταμίνης C ενώ διαθέτει και αντικαρκινικές ιδιότητες.

Σπανάκι: τροφή πλούσια σε βιταμίνη Κ που σας προστατεύει από την οστεοπόρωση.
Μανιτάρια: η αντιοξειδωτική ουσία εργοθειονεΐνη, προστατεύει τα κύτταρα και βοηθάει στην πρόληψη του καρκίνου

Ρόδι: επιλογή πλούσια σε πολυφαινόλες και ελλαγιταννίνη, με αντικαρκινική δράση
Αυγά: η καλύτερη φυσική πρωτεΐνη της φύσης ενώ τα λιπαρά που βρίσκονται στον κρόκο σας βοηθάνε να νιώθετε χορτάτοι

Ελαιόλαδο: αν καιέχει πολλαπλή ωφέλειαγια τον οργανισμό, η περιεκτικότητά του σε υγιεινά μονοακόρεστα λιπαρά και πολυφαινόλες καταπολεμούν τη φλεγμονή στα κύτταρα και στις αρθρώσεις.

Αμύγδαλα: ρίχνουν τα επίπεδα της κακής χοληστερόλης και της γλυκόζης στο αίμα, στα πλαίσια πάντα μιας ισορροπημένης διατροφής.

Γλυκοπατάτα: περιέχει γλουταθιόνη, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό στοιχείο που καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες και βοηθά τον οργανισμό να απορροφήσει τα θρεπτικά συστατικά.

Σύκο: έχει υψηλή περιεκτικότητά σε κάλιο ενώ διαθέτει και αντιοξειδωτικές ουσίες
Μήλα: Βιταμινούχο και με λίγες θερμίδες, το μήλο περιέχει ένα ισχυρό φλαβονοειδές, το οποίο περιορίζει τον κίνδυνο αλλεργίας, εμφράγματος, Αλτσχάιμερ και Πάρκινσον.
 
 
therapies.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου