Πέμπτη, 12 Απριλίου 2018

Πτώση Mirage: Το χρονικό της πτώσης


Στη θλίψη έχει βυθιστεί η Ελληνική Πολεμικ ήΑεροπορία μετά την πτώση του αεροσκάφους τύπου
Mirage 2000-5 το μεσημέρι της Πέμπτης και το θάνατο του πιλότου.
Την τραγική είδηση επιβεβαίωσε μέσω Twitter ο Πάνος Καμμένος, που έγραψε: «Ένας Έλληνας πιλότος στο πάνθεον των Ηρώων. Έπεσε υπέρ πίστεως και Πατρίδος μαχόμενος γ
ια την προάσπιση της Εθνικής κυριαρχίας και της εδαφικής μας ακεραιότητας. Η Πατρίδα θρηνούσα υποκλίνεται. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του και σε όλα τα στελέχη της ΠΑ».
Σύμφωνα με πληροφορίες, εντοπίστηκαν από την ομάδαδιάσωσηςορισμένα συντρίμμια και η κάσκα του πιλότου -κάτι που κατά τις αρχές επιβεβαιώνει ότι ο χειριστής είναι νεκρός.
Τόσο η σορός του πιλότου όσο και η άτρακτος του μαχητικού αεροσκάφους δεν έχουν ακόμη εντοπιστεί.

Το χρονικό

Τα δύο Mirage απογειώθηκαν από το 135 ΣμηναρχίαΜάχηςΣκύρου, για να αναχαιτίσουν τουρκικά μαχητικά που είχαν παραβιάσει τον FIR Αθηνών.
Μόλις οι Τούρκοι πιλότοι είδαν στα ραντάρ τους ότι τα ελληνικά μαχητικά είχαν απογειωθεί άλλαξαν πορεία και βγήκαν από τον FIR Αθηνών.
Οι πιλότοι της Ελληνικής Αεροπορίας έφτασαν στο σημείο και είδαν ότι τα τουρκικάμαχητικά δεν βρίσκονταν πλέον στο σημείο και έτσι άλλαξαν πορεία για να επιστρέψουν στη βάση τους.
Λίγη ώρα αργότερα, στις 12:15, το 2ο αεροσκάφος ανέφερε ότι ο επικεφαλής του έπεσε στο νερό περίπου εννέα ναυτικά μίλια βορειοανατολικά της Σκύρου και δόθηκαν εντολές να αλλάξει πορεία.
Πτώση Mirage: Το χρονικό της πτώσης -1  Στην έρευνα συμμετείχε η Φρεγάτα ΨΑΡΑ με το οργανικό ελικόπτερο Sikorsky S-70 ενώ από τη βάση στο Κοτρώνι απογειώθηκε και ένα ακόμη Sikorsky S-70.
Άμεσα απογειώθηκε και ένα Super Puma από τη Χίο, που κατευθύνθηκε προς την περιοχή για να συνδράμει στις έρευνες.
Η κρατική τηλεόραση μετέδωσε, επίσης, ότι τα mirage δεν είναι πολύ μεγάλα σε ηλικία.

cnn

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου