Παρασκευή 25 Μαΐου 2018

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ

Επιμέλεια Ρεπορτάζ: Γιάννης Β. Καραπανάγος


Η Φοιτητική Θεατρική Ομάδα ''Τα ΠεΔία παίζει'' του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου παρουσιάζει τη θεατρική παράσταση "η γυναίκα μου τρελλάθηκε'', την Παρασκευή, 1 Ιουνίου 2018 και ώρα 21:00΄, στο Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου ''ΘΩΜΑΣ ΘΩΜΑΪΔΗΣ''.
Η είδηση της ίδρυσης θεατρικής ομάδας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην Κόρινθο μας ξάφνιασε ευχάριστα γιατί διαπιστώσαμε πως το Πανεπιστήμιο λειτουργεί και ως κυψέλη παραγωγής θεατρικής παιδείας, παράλληλα με τη μετάδοση του γνωστικού του αντικειμένου.
Το παρόν ιστολόγιο επικοινώνησε με την κα Χριστίνα Σταμούλη -μέλος της θεατρικής ομάδας- και ζήτησε πληροφορίες για το ιστορικό ίδρυσης.

Η θεατρική ομάδα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην Κόρινθο
Η Χριστίνα ανταποκρίθηκε αμέσως και μας έστειλε τη φωτογραφία και το παρακάτω ιστορικό, για το οποίο την ευχαριστούμε θερμά:
<<Όλα ξεκίνησαν στις 20 Νοεμβρίου 2017. Όταν η κα Γιώτα Χριστοπούλου, φοιτήτρια του τμήματος Πολιτικών Επιστημών και Διεθνών σχέσεων, πήρε στα χέρια της την αίτηση για την έγκριση της θεατρικής ομάδας από το φοιτητικό σύλλογο της σχολής.
Η ικανοποίηση της ήταν πολύ μεγάλη γιατί έβλεπε το όνειρο της, βήμα-βήμα, να πραγματοποιείται. Το όνειρό της....Τη δημιουργία θεατρικής ομάδας στη σχολή όπου φοιτούσε, στο ΠΕΔις. Ξεκινάμε με ένα έργο διαχρονικό και γνωστό αλλά και συνδεδεμένο με τα παιδικά χρόνια τα δικά μας και των γονιών μας. << Η γυναίκα μου τρελάθηκε!>> και μαζί και εμείς απο τη χαρά μας. Ναι, εμείς: τα μέλη της θεατρικής ομάδας "Τα ΠεΔια παίζει" που σε λιγότερο από δύο εβδομάδες θα ανέβουμε επί σκηνής.
Και ο λόγος;
Για να μοιραστούμε ένα μικρό μέρος από τη χαρά μας, τη συγκίνηση, την προσπάθεια και την ενέργεια που αφιερώσαμε αυτούς τους 6 μήνες του πρώτου ταξιδιού της ομάδας μας. Σας περιμένουμε στην πρώτη εμφάνιση της θεατρικής ομάδας "Τα ΠεΔια παίζει" στο Δημοτικό θέατρο Κορίνθου την 1η Ιουνίου 2018 και ώρα 21.00.>>


Συμμετέχουν:
Βαγγέλης Μαρινάκης
Ανδριάννα Ξυπολιτίδου
Χριστίνα Σταμούλη
Γιάννης Κούσουλας
Βάσια Παπαδήμου
Άρης Παπαδόπουλος
Νέλλη Τάσση
Ματίλντα Γκουράι
Σκηνοθέτης: Γιώτα Χριστοπούλου
Δάσκαλος χορού (αργεντίνικο τανγκό): Χρήστος Καλπίδης
Χορευτές: Ανδριάννα Ξυπολιτίδου - Γιάννης Κούσουλας
Ματίλντα Γκουράι- Νίκος Λάττας
Νέλλη Τάσση-Γιάννης Δεληγιάννης
Χριστίνα Σταμούλη- Άρης Παπαδόπουλος


Τα μέλη της θεατρικής ομάδας αλλά και οι πρωταγωνιστές-συντελεστές της δημιουργίας της αξίζουν πολλά συγχαρητήρια γιατί επένδυσαν τον ελεύθερο χρόνο τους, με αγάπη και μεράκι, στην τέχνη και στον πολιτισμό.


Ευχόμαστε καλή επιτυχία στην παράσταση!


 
















karapanagos.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου