Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2018

Δράσεις για τον τουρισμό σε Λουτράκι και Ναύπακτο

Σε δράσεις τουριστικής προβολής προβαίνουν οι Δήμοι Ναυπακτίας και Λουτρακίου-Περαχώρας, με
στόχο την αύξηση και αναβάθμιση της τουριστικής κίνησης των περιοχών τους.
Ειδικότερα, ο Δήμος Ναυπακτίας ενέκρινε  τη συμμετοχή του δήμου στο Σύνδεσμο Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας (ΣΔΙΠΕ), με ετήσια συνδρομή 3.000 ευρώ. Οι κάθε είδους υδροθεραπευτικές εγκαταστάσεις σε ένα θερμαλιστικό περιβάλλον αποτελούν για τον ΣΔΙΠΕ μονάδες πρωτοβάθμιας φροντίδας της ανθρώπινης υγείας. Οι μονάδες αυτές επηρεάζουν το πολιτισμικό περιβάλλον της περιοχής, αποτελούν κλειδί για την οικονομία και την ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών, συνδέονται με την τοπική ιστορία και τις παραδόσεις, θέτουν σε κίνηση πολυάριθμες δραστηριότητες και αναδεικνύουν την ιδιαιτερότητα της φυσιογνωμίας του θερμαλιστικού περιβάλλοντος.

Στόχος της ανωτέρω δράσης, είναι η ανάδειξη και προβολή στην Ελλάδα και το εξωτερικό, των ιαματικών θερμαλιστικών κέντρων, κάθε μορφή υδροθεραπευτικής αγωγής, πρόληψης και ευεξίας καθώς και όλων των στοιχείων και έργων τέχνης, ιστορίας και πολιτισμού, που συνδέονται με τις ιαματικές πηγές, την υδροθεραπεία – κλιματοθεραπεία, τη θαλασσοθεραπεία και την πηλοθεραπεία.

Παράλληλα, ο Δήμος Λουτρακίου- Περαχώρας ενέκρινε τις  τεχνικές προδιαγραφές των δράσεων τουριστικής προβολής του δήμου συνολικού προϋπολογισμού 9.998,12 ευρώ καθώς και τη διενέργεια της σχετικής προς τούτο υπηρεσίας με τη διαδικασία της απ’ ευθείας ανάθεσης.





tornosnews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου