Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2019

Έρχονται χιόνια και κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας

Άστατος θα είναι ο καιρός σήμερα, Δευτέρα, ενώ για τις επόμενες ημέρες προβλέπονται θυελλώδεις
άνεμοι στο Αιγαίο, πτώση της θερμοκρασίας και χιονοπτώσεις σε χαμηλά υψόμετρα ακόμη και στα βόρεια προάστια της Αττικής.

Ψυχρές αέριες μάζες πολικής προέλευσης κατευθύνονται προς τα Βαλκάνια και θα επηρεάσουν τη χώρα από την Τρίτη, ενώ η θερμοκρασία θα είναι 5-6 βαθμούς κάτω από τις φυσιολογικές τιμές μέχρι το επόμενο Σαββατοκύριακο.
Σύμφωνα με το meteo χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βόρεια προάστια της Αττικής από το βράδυ της Τετάρτης έως και το πρωί της Παρασκευής.
Σήμερα θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με βροχές και μετά το απόγευμα τοπικές καταιγίδες στα δυτικά και τοπικές βροχές στα βόρεια και πιθανόν στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.
Η ορατότητα τις πρώτες πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη, ενώ παγετός θα εκδηλωθεί στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από δυτικές-νοτιοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 5 μποφόρ και στο Βορειοανατολικό και Νότιο Αιγαίο ισχυροί 6 μποφόρ, όπου βαθμιαία θα στραφούν σε νότιους-νοτιοδυτικούς σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ.

Στο Ιόνιο από νοτιοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ, όπου βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς-βορειοδυτικούς ισχυρούς 6 μποφόρ και πρόσκαιρα σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ.

Αττική

Καιρός: γενικά αίθριος. Από το απόγευμα θα αναπτυχθούν νεφώσεις και τη νύχτα θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές.
Άνεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και βαθμιαία νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 06 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις, οι οποίες από το απόγευμα θα αυξηθούν, από το βράδυ θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και τη νύχτα πιθανώς σποραδικές καταιγίδες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία νοτίων διευθύνσεων 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 04 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις, οι οποίες από το απόγευμα θα αυξηθούν κυρίως στη Μακεδονία, όπου από το βράδυ θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και τη νύχτα πιθανώς σποραδικές καταιγίδες. Τη νύχτα τα φαινόμενα θα επεκταθούν και στη Θράκη. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 01 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές που από το απόγευμα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Χιόνια στα ορεινά της Ηπείρου από το βράδυ. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: στα βόρεια από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και βαθμιαία 5 με 7 που το βράδυ θα γίνουν δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ. Στα νότια από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 και βαθμιαία 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 06 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: λίγες τοπικές νεφώσεις που από το απόγευμα βαθμιαία θα αυξηθούν, από το βράδυ θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές στη Θεσσαλία και την κεντρική Στερεά και τη νύχτα και στις υπόλοιπες περιοχές. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και βαθμιαία νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 02 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά κατά τόπους αυξημένες.
Άνεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 και βαθμιαία νοτιοδυτικοί 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 07 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με πιθανότητα πρόσκαιρων τοπικών βροχών.
Άνεμοι: στα βόρεια νότιοι 4 με 6 και βαθμιαία 6 με 7 μποφόρ. Στα νότια από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 και βαθμιαία νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 07 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου