Σάββατο 10 Αυγούστου 2019

Πόσο πρέπει να διαρκεί η σεξουαλική πράξη;

Δεν υπάρχει επίσημος κανόνας σχετικά με τη διάρκεια του σεξ. Συνήθως ο χρόνος που κρατά μια
σεξουαλική επαφή διαφέρει από ζευγάρι σε ζευγάρι κι εξαρτάται από πολλούς παράγοντες όπως:

• Οι προτιμήσεις των δυο συντρόφων. Σε κάποια ζευγάρια αρέσει το γρήγορο σεξ, ενώ άλλα απολαμβάνουν έναν πιο αργό ρυθμό.

• Οι συνθήκες. Οι νέοι εργαζόμενοι γονείς με την πληθώρα των υποχρεώσεων μπορεί να έχουν σύντομες επαφές όποτε έχουν χρόνο, ενώ τα ζευγάρια που έχουν άπλετο χρόνο τα σαββατοκύριακα μπορούν να επιλέξουν να περάσουν όλη την ημέρα στο κρεβάτι.

• Η ηλικία και η κατάσταση υγείας. Καθώς τα άτομα μεγαλώνουν σε ηλικία κάποιες φορές χρειάζονται περισσότερο χρόνο έτσι ώστε να διεγερθούν και να φτάσουν σε οργασμό.

• Ο ορισμός που δίνουν οι δυο σύντροφοι στο σεξ. Εάν είναι γι’ αυτούς αποκλειστικά και μόνο η συνουσία τότε η διάρκεια της μπορεί να είναι μόλις λίγα λεπτά. Εάν όμως συμπεριλάβουν τα προκαταρτικά, καθώς κι άλλες σεξουαλικές δραστηριότητες όπως είναι το μασάζ, τότε η διάρκεια μπορεί να είναι πολύ μεγαλύτερη.

Επιστημονικά η διάρκεια του σεξ σχετίζεται με το χρόνο από την πρώτη διείσδυση του πέους στον κόλπο μέχρι την εκσπερμάτιση του άνδρα( μέσος ενδοκολπικός λανθάνων χρόνος-IELT).

Σε μια μελέτη του 2005 στη οποία συμμετείχαν 500 ετερόφυλα ζευγάρια από πέντε διαφορετικές χώρες, βρέθηκε ότι ο μέσος ενδοκολπικός λανθάνων χρόνος ήταν 5.4 λεπτά. Είναι σημαντικό ωστόσο να τονιστεί ότι τα ζευγάρια τόσο του ιδίου όσο και του αντίθετου φύλου μπορεί να έχουν διαφορετικές αντιλήψεις αναφορικά με τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης.

Για κάποια ζευγάρια, όμως, η διάρκεια του σεξ δεν είναι επιλογή. Οι άνδρες που υποφέρουν από πρόωρη εκσπερμάτιση φτάνουν σε εκσπερμάτιση πολύ πριν το επιθυμητό. Από την άλλη, αυτοί που υποφέρουν από καθυστερημένη εκσπερμάτιση αργούν πολύ να φτάσουν σε οργασμό ενώ είναι πολύ πιθανό να μην τα καταφέρουν. Σε αυτές τις περιπτώσεις είναι σημαντικό το ζευγάρι να απευθυνθεί σε ειδικό ιατρό ή σε εξειδικευμένο θεραπευτή σεξουαλικών διαταραχών.



















Πηγή: andrologia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου