Τρίτη 28 Ιουλίου 2015

Νέα προαπαιτούμενα ζητά η τρόικα

Γεμάτος «αγκάθια» είναι ο δρόμος της συμφωνίας με τους εταίρους, αφού
οι δανειστές επιθυμούν να ψηφιστούν και νέα προαπαιτούμενα πριν αρχίσει η πρώτη εκταμίευση χρημάτων προς την Ελλάδα.

Τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας που φθάνουν σήμερα στην Αθήνα για τις διαπραγματεύσεις με την ελληνική πλευρά, αναμένεται να ζητήσουν και νέες μεταρρυθμίσεις από την κυβέρνηση, ώστε να υπάρξει γρήγορη αποδέσμευση της δόσης από τον ESM, όπως είπε και η εκπρόσωπος της Κομισιόν Μίνα Αντρέεβα.
Οι εκπρόσωποι των δανειστών θα καταλύσουν σε κεντρικό ξενοδοχείο της πρωτεύουσας με τα μέτρα ασφαλείας από την ελληνική αστυνομία να είναι δρακόντεια.

«Διάσταση» κυβέρνησης - Κομισιόν για τα προαπαιτούμενα
Πριν καλά καλά αρχίσει η διαπραγμάτευση, η εκπρόσωπος της Κομισιόν άναψε φωτιές αφού μια ημέρα πριν ξεκινήσουν οι συζητήσεις δήλωσε πως τα δύο πολυνομοσχέδια με τα προαπαιτούμενα που πέρασαν από την Βουλή πρόσφατα δεν αρκούν για να εκταμιευτεί η πρώτη δόση προς την Ελλάδα, αλλά μόνο για να αρχίσουν οι συζητήσεις των δύο πλευρών.
«Θα χρειαστούν, με βάση το κείμενο της συμφωνίας, περισσότερες μεταρρυθμίσεις, προκειμένου να απελευθερωθούν κονδύλια από τον ESM. Και αυτό συζητείται τώρα», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Σύμφωνα με την ίδια γίνεται πρόοδος βήμα-βήμα για την υλοποίηση του προγράμματος, ενώ, όπως αναφέρουν κύκλοι της Κομισόν, στην ατζέντα των συζητήσεων περιλαμβάνονται και το συνταξιοδοτικό και τα εργασιακά.

«Βόμβες» ΔΝΤ για μισθούς, απολύσεις και συλλογικές συμβάσεις 
Έκθεση του ΔΝΤ αποκαλύπτει τα σκληρά μέτρα που ζητάει το ταμείο από την ελληνική κυβέρνηση στα εργασιακά. Η νέα εκπρόσωπος του Ταμείου Ντέλια Βελκουλέσκου που φθάνει στην Ελλάδα φέρνει στις αποσκευές της και νέες απαιτήσεις σε ό,τι αφορά τους μισθούς, τις απολύσεις και τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας.
Το ΔΝΤ λέει :
-Όχι στην αναίρεση των τελευταίων μεταρρυθμίσεων
-Όχι στην αύξηση του κατώτατου μισθού
-Κατάργηση του χαμηλού μισθού για νέους
-Αλλαγές στο νόμο για τις ομαδικές απολύσεις
-Αλλαγή στο νόμο για τις απεργίες

Κυβέρνηση: Δεν θα χρειαστούν άλλα προαπαιτούμενα
Η κυβέρνηση εμμένει ότι δεν θα χρειαστεί και τρίτο πακέτο προαπαιτούμενων μέτρων για να ολοκληρωθεί η συμφωνία με τους δανειστές έως τις 20 Αυγούστου.
Μετά τη χθεσινή συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, επιβεβαίωσε ότι ξεκίνησαν (χθες) οι πρώτες τεχνικές συζητήσεις με τους δανειστές και θα συνεχιστούν σήμερα με μεγαλύτερη ένταση, ενώ τόνισε ότι «εμείς θα τηρήσουμε κατά γράμμα τη συμφωνία του Eurogroup και της Συνόδου Κορυφής της ευρωζώνης της 12ης Ιουλίου. Ελπίζουμε ότι όλα θα πάνε καλά», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η συμφωνία θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τον 15Αυγουστο για να ξεκινήσει η κατάρτιση μεσοπρόθεσμου προγράμματος και αναθεώρηση του προϋπολογισμού από την κυβέρνηση.

«Φρούριο» το ξενοδοχείο που θα κατακλύσουν οι εκπρόσωποι της τρόικας
Πρωτοφανή είναι τα αστυνομικά μέτρα που βρίσκονται σε ισχύ για τη φύλαξη των εκπροσώπων των δανειστών καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής τους στην Αθήνα.
Πάνω από 300 αστυνομικοί έχουν αναλάβει τη φύλαξη των μελών της τρόικας, που έχουν ξεκινήσει να φθάνουν στην Ελλάδα από την Κυριακή το βράδυ, ενώ μέχρι και σήμερα το πρωί θα είναι εδώ και τα 54 άτομα των τεχνικών κλιμακίων και της ομάδας εργασίας.
Σύμφωνα με την αστυνομία προβλέπονται αυστηρότατα μέτρα ασφαλείας στο ξενοδοχείο στο κέντρο της Αθήνας που θα διαμένουν, αλλά και κατά τη διάρκεια των μετακινήσεων τους.
Περιμετρικά του ξενοδοχείου θα υπάρχουν αστυνομικοί με πολιτικά ρούχα, ενώ Αντιτρομοκρατική, ΕΚΑΜ και ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ, θα παρακολουθούν από απόσταση κάθε τους διαδρομή με πλήρη διακριτικότητα.
Πηγή: Real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου