Παρασκευή 7 Αυγούστου 2015

Τα 10 χειρότερα βασανιστήρια στην Ιστορία

Οι τεχνικές βασανισμού και θανάτου, που χρησιμοποιήθηκαν στην ιστορία του ανθρώπου και κυρίως κατά το Μεσαίωνα, θα σε κάνουν να χάσεις τον ύπνο σου (Pics)
Από τη γκιλοτίνα στον πυρακτωμένο γάντζο, τον "ισπανικό γάιδαρο" και τους διαμελισμούς. Οι τεχνικές βασανισμού και εκτέλεσης, που χρησιμοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της ιστορίας και μοιάζουν βγαλμένες από τους χειρότερους εφιάλτες του ανθρώπου.
ADVERTISEMENT
10. Η Γκιλοτίνα

  Μια από τις πιο συνηθισμένες μεθόδους εκτέλεσης κατά τον Μεσαίωνα ήταν η γκιλοτίνα. Το θύμα τοποθετούνταν πάνω σε μια ξύλινη σανίδα και από πάνω του κρέμονταν από ένα σκοινί μια κοφτερή λεπίδα, που όταν αφήνονταν από τον δήμιο έπεφτε με δύναμη στον αυχένα. Αξίζει να σημειωθεί ότι καθώς ήταν ο πιο σύντομος τρόπος θανάτου και ο λιγότερο επίπονος οι ίδιοι οι μελλοθάνατοι ζητούσαν να εκτελεστούν με αυτόν τον τρόπο.
9. Τα τσιμεντένια παπούτσια

  Όσοι έχουν παρακολουθήσει ταινίες με θέμα τη μαφία, γνωρίζουν ότι ένας από τους πιο συνηθισμένους τρόπους δολοφονιών, χωρίς να αφεθούν ίχνη, ήταν το τσιμέντο στα πόδια. Τα πόδια του θύματος τοποθετούνται μέσα σε υγρό τσιμέντο και όταν αυτό στεγνώσει και σταθεροποιηθεί, εμποδίζει τον μελλοθάνατο να δραπετεύσει. Στη συνέχεια το θύμα ρίχνεται στη θάλασσα και βίωνε έναν αγωνιώδη θάνατο.
8. Η καρέκλα βασανισμών

  Γνωστή και ως η καρέκλα του Ιούδα, ήταν μια από τις πιο φρικτές και επίπονες μεθόδους βασανισμού, είχε εφευρεθεί και εκείνη κατά τη διάρκεια του Μεσαίωνα. Τα βασανιστήρια με την καρέκλα επικράτησαν στην Ευρώπη μέχρι τις αρχές του 19ου αιώνα.
Η συγκεκριμένη καρέκλα έφερε πάνω της εκατοντάδες ή και χιλιάδες καρφιά, που σε πολλές περιπτώσεις, ήταν πυρακτωμένα, κάνοντας το βασανιστήριο πιο επώδυνο.
7. Ο πυρακτωμένος γάντζος

  Στην ιστορία,  ιδιαίτερα στον Μεσαίωνα, ήταν πολλές οι γυναίκες που βασανίζονταν για μαύρη μαγεία. Ένα από τα πιο ανατριχιαστικά εργαλεία βασανισμού ήταν αυτό που είχε σχεδιαστεί αποκλειστικά για να ξεριζώνει ή να κόβει τα στήθη τους. Το εργαλείο έμοιαζε με γάντζο και αφού θερμαίνονταν χρησιμοποιούνταν για να βασανιστούν οι "αμαρτωλές".
6. Τα ψαλίδια κροκόδειλος

  Τα συγκεκριμένα ψαλίδια έφεραν το σχήμα του στόματος ενός κροκόδειλου και τον δοντιών του και χρησιμοποιούνταν για να ακρωτηριάσουν όσους κατηγορούνταν για προδοσία ή για απόπειρα δολοφονίας των βασιλέων.
Τα ψαλίδια αυτά θερμαίνονταν για να κάνουν πιο αποτελεσματικό το έργο των χρηστών τους και τη διαδικασία πιο βασανιστική.
5. Ο "Δημοκρατικός Γάμος"

  Πέρα από τη γκιλοτίνα ή το κάψιμο στη πυρά, ένας ακόμη συνηθισμένος τρόπος βασανισμού που προτιμούσαν, κυρίως στη Γαλλία, ήταν ο "Δημοκρατικός Γάμος". Η διαδικασία του "Γάμου" ήταν να συλληφθούν γυμνοί ο άνδρας και η γυναίκα, που κατηγορούνταν για μοιχεία και αφού τους ξεφτίλιζαν δημόσια του πετούσαν στα παγωμένα νερά της θάλασσας προκειμένου να πνιγούν. Ωστόσο, το βασανιστήριο δεν σταματούσε εκεί, καθώς μέσα στο νερό τα θύματα περίμεναν σπαθιά και ξιφολόγχες, προκειμένου να μην καταφέρουν να γλυτώσουν.
4. Ο τροχός

  Ο τροχός, γνωστός και ως ο τροχός της Αικατερίνης, ήταν ένα εργαλείο που χρησιμοποιούνταν για να οδηγηθούν στον θάνατο αργά και βασανιστικά τα θύματα. Συγκεκριμένα, τα άκρα του θύματος ήταν δεμένα στα άκρα του τροχού, ο οποίος περιστρεφόταν αργά από τον βασανιστή την ώρα που ένας άλλος με σφυρί έσπαγε τα ακινητοποιημένα άκρα. Η διαδικασία αυτή διαρκούσε για μέρες, μέχρι το θύμα να πεθάνει.
3. Ο ισπανικός γάιδαρος

  Κατά τη διάρκεια της ισπανικής Ιεράς Εξέτασης χρησιμοποιούνταν πολύ συχνά ένα εργαλείο βασανισμού, που ονομαζόταν γάιδαρος. Το εργαλείο, που δεν είναι τίποτα άλλο από δυο καλά στερεωμένες σανίδες σε σχήμα V, είχε χαρακτηριστεί ως ένα από τα χειρότερα. Το θύμα, που αναγκαζόταν να καθίσει σε αυτό, βίωνε το απόλυτο βασανιστήριο, καθώς στα πόδια του προσθέτονταν βάρη, με αποτέλεσμα σύντομα να χάνει τη ζωή του.
2. Ο διαμελισμός με πριόνι

  Ήταν σίγουρα μια από τις χειρότερες και πιο τρομακτικές μεθόδους βασανισμού και θανάτου στην ιστορία του ανθρώπου. Το θύμα, που ήταν κρεμασμένο ανάποδα, διαμελίζονταν αργά και βασανιστικά από τους δημίους του μέχρι να πεθάνει από αιμορραγία. Σύμφωνα με τα ιστορικά στοιχεία, οι περισσότεροι άνθρωποι που εκτελούνταν με αυτόν τον τρόπο, κόβονταν από τους δημίους τους μέχρι την κοιλιακή χώρα.
1. Ο διαμελισμός με άλογα

  Ήταν μια μέθοδος εκτέλεσης χειρότερη και από τον διαμελισμό με πριόνι, καθώς το θύμα τοποθετούνταν πάνω σε ένα ξύλινο ταμπλό και τα άκρα του δένονταν με σκοινί σε άλογα. Έτσι, όταν ο άρχοντας ή ο δικαστής έδινε το σύνθημα τα άλογα έτρεχαν σε τέσσερις διαφορετικές κατευθύνσεις διαμελίζονται το σώμα του θύματος. Η συγκεκριμένη μέθοδος βασανισμού και θανάτου ήταν η πιο συνηθισμένη κατά το Μεσαίωνα στην Αγγλία και απαγορεύθηκε δια νόμου το 1814.


Πηγή:news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου