Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015

Paul Craig Roberts: "Οι ΗΠΑ έστειλαν το ISIL στη Συρία

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
Ότι οι ΗΠΑ δημιούργησαν το ISIL όταν εκθρόνισαν τον Μ.Καντάφι στην Λιβύη και το έστειλαν σε Συρία και Ιράκ για να ανατρέψουν τον Σύρο πρόεδρο Μ.Άσαντ, αναφέρει σε συνέντεξή του  ο πρώην υφυπουργός Οικονομικών της κυβερνήσεως, Ρ.Ρήγκαν, αλλά και πρώην εκδότης της Wall Street Journal, Paul Graig Roberts.
 
Σημειώνει μάλιστα ότι η Ευρώπη πλήρωσε στο έπακρο την απόφαση να στηρίξει τους αμερικανικούς πολέμους καθώς έχει γεμίσει με εκατομμύρια προσφύγων, σε μια περίοδο που οι οικονομίες των χωρών της καταρρέουν.
 
Eric King:"Dr. Roberts, προφανώς οι Ρώσοι βομβάρδισαν στόχους-κλειδιά και ο υπόλοιπος κόσμος που παρακολουθεί λέει 'ο Πούτιν ανέλαβε για να σταματήσει αυτή την τρέλα'”
 
Dr. Paul Craig Roberts: "Έτσι φάινεται. Ξέρεις ότι ο Πούτιν έιπε στον κόσμο στα Η.Ε 'δεν μπορούμε να ανεχθούμε περισσότερο την κατάσταση των σχέσεων στον πλανήτη' έτσι είπε στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και άλλα κράτη μαριονέτες όπως ο Καναδάς,η Αυστραλία, και η Ιαπωνία ότι δεν πρόκειται η Ρωσία να το ανεχθεί περαιτέρω. Δύο μέρες αργότερα οι Ρώσοι ανέλαβαν στην Συρία.
 
Πρακτικά οι ΗΠΑ έιναι υπεύθυνες. Αυτή η τρομακική δύναμη προέκυψε από αυτές που δημιουργήσαμε στην Λιβύη για να εκθρονίσουμε τον Καντάφι. Όταν η Ρωσία μπλόκαρε την σχεδιαζόμενη εισβολή των ΗΠΑ στην Συρία, ο Ομπάμα έστειλε αυτούς τους ανθρώπους και παρίστανε ότι ήταν ο "Ελέυθερος Συριακός Στρατός" των καταπιεσμένων Σύρων που αγωνιζόντουσαν για να ελευθερώσουν την χώρα τους από έναν δικτάτορα που χρησιμοποίησε χημικά όπλα εναντίον του λαού του.
 
Αλλά οι ΗΠΑ έχασαν τον έλεγχό τους, αν και οι μυστικές επιχειρήσεις της Ουάσιγκτον ακόμα τους προμηθεύουν.Βασικά οι Ρώσοι είπαν ότι δεν μπορούν πλέον να ανεχθούν ένα ολοκληρωτικό χάος στην Μ.Ανατολή και θα το σταματήσουν πριν καταπιεί την Συρία.
 
"Αυτό που βλέουμε εδώ είναι η πραγματική ηγεσία από τον πρόεδρο της Ρωσίας, κάτι που οι ΗΠΑ δεν μπορούν να επιδείξουν εδώ και πολύ καιρό.
 
Ο Πούτιν και οι Ρώσοι στέλνουν ένα αποφασιστικό μήνυμα στην Δύση από την Συρία και είναι πολύ ενδιαφέρον να θυμηθούμε μια από τις περιφημες δηλώσεις του George Orwell: "Σε καιρούς παγκόσμιας απάτης, το να λες την αλήθεια είναι επαναστατική δράση" και αυτό ακριβώς έκανε ο Πούτιν στον ΟΗΕ, σηκώθηκε και είπε την αλήθεια. Είπε κατάμουτρα στον Ομπάμα: "Ξέρεις τι έκανες;"
 
Eric King: "Και τώρα τι θα γίνει από εδώ και πέρα";
 
Dr. Paul Craig Roberts:"Αυτό θα το μάθουμε. Η ρωσική κυβέρνηση πολύγρήγορα το υποστήριξε. Όλα έγιναν πολύ γρήγορα, νομίζω αυτό εντυπωσίασε την Ουάσιγκτον, ο Πούτιν πήγ ε στον ΟΗΕ και είπε σε όλους "δεν θα ανεχθούμε άλλο της τωρινή κατάσταση των διεθνών σχέσεων." και δύο ημέρες μετά άρχισε να βομβαρδίζει το ISIS (γέλια). Είναι απίστευτο.
 
Πολύ γρήγορα το ρωσικό αντίστοιχο του αμερικανικού Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας στήριξε την απόφαση, όπως έκανε και η ρωσική Δούμα. Έτσι λοιπόν δεν πρόκειται για ανθρώπους που "ρουφάνε" τους αντίχειρές τους και τσακώνονται μεταξύ τους. Καταλάβαν τι πρέπει να γίνει και δρουν αποφασιστικά
 
Όλο το χρόνο ο Πούτιν είναι πολύ ευγενικός ακόμα και όταν αναλαμβάνει αποφασιστική στρατιωτική δράση. Εννοώ ότι ρώτησε τον Ομπαμα "έχεις καταλάβει τι έκανες;" (γέλιο)
 
Ο Πούτιν δεν βρίζει όπως κάνουν με αυτόν και δεν απειλεί με κυρώσεις, δεν είναι προκλητικός αλλά αποφασιστικός, και δεν πρόκειται να ανεχθεί άλλο αυτή την κατάσταση.
 
Και δεν είναι μόνο ο Πούτιν αλλά ολόκληρη η χώρα. Η αποδοχή του από τον κόσμο είναι στο 86%! Αυτό είναι ανήκουστο για μια δυτική χώρα. Ακόμα και από το 14% που δεν τον εγκρίνει το 11% θεωρεί ότι είναι πολύ ,μαλακός με την Δύση (γέλιο). Έτσι ππρακτικά ο Πούτιν έχει από πίσω του το 97% της χώρας του, καμια άλλη χώρα δεν προσφέρει τέτοια στήριξη στους ηγέτες της.
 
Πολυ σημαντικό είναιν το γεγονός ότι ο Β.Πούτιν είναι απολύτως νόμιμος καθώς έλαβε επίσημο αίτημα από τον Σύρο πρόεδρο. Έτσι λοιπόν η συρική κυβέρνηση ζήτησε από τους Ρώσους  να το κάνουν αυτό. Και ο Πούτιν και ο Λαβρόφ σημείωσανότι οι αμερικανικοί και οι γαλλικοί βομβαρδισμοί είναι παράνομοι γιατί δεν τους ζητήθηκε από την Συρία κάτι τέτοιο.
 
Έτσι λοιπόν Γαλλία και ΗΠΑ και οι δύο εξασκούν στρατιωτική βία σε μια ανεξάρτητη χώρα χωρίς να έχουν λάβει έγκριση από την κυβέρνησή της.
 
Έτσι λοιπόν για άλλη μια φορά ο Πούτιν προστατεύει την νομιμότητα ενώ οι Αμερικανοί την παρβιάζουν.
 
Εμφανίζεται η Ουάσιγκτον ακριβώς όπως είναι. Ότι είναι εξαίρεση και δεν χρειάζεται να υπακούει στο διεθνές δίκαιο και προκαλέι το χάος.Η Ευρώπη αντιμετωπίζει ένα μεγάλο πρόβλημα, καθώς υποστήριξαν τους Αμερικανούς στους πολέμους της Μέσης Ανατολής και έστειλαν το ISIL μέσα στην Συρία.
 
Αυτό που θα δούμε λόγω των τεράστιων προσφυγικών ροών προς την Ευρώπη εξαιτίας των αμερικανικών πολέμων θα είναι μια αποδυνάμωση της αμερικανικής αυτοκρατορίας.
 
Οι Ευρωπαίοι αναρωτιούνται "θέλουμε όντως να είμαστε κράτη-παρίες των ΗΠΑ; Δες τις συνέπειες. Έχουμε κατακλυσθεί από εκατομμύρια πρόσφυγες ενώ οι οικονομίες μας καταρρέουν, και έχουμε τεράστια χρέη"
 
Οι ΗΠΑ προκάλεσαν τέτοια αστάθεια στον κόσμο, τόσο χάος,καταστροφή,πόνο,και δυστυχία, και όλα αυτά έρχονται τώρα και στην Ευρώπη. Οι Ευρωπαίοι θα πρέπει να αναρωτηθούν .
Πηγή:defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου