Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015

Αστυνομικοί πληρώνουν από την τσέπη τους το service των περιπολικών

Τα επίχειρα της κρίσης και των μειωμένων προϋπολογισμών: η απόφαση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να περιορίσει τον αριθμό των αστυνομικών τμημάτων, για να μειώσει
τα έξοδα ενοικίων, είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου.

Όπως αποκαλύπτει ο Ελεύθερος Τύπος, υπάρχουν περιπτώσεις αστυνομικών που χρειάστηκε να πληρώσουν από την τσέπη τους για το σέρβις του περιπολικού που χρησιμοποιούν ή να καταφύγουν σε εσωτερικό έρανο για τη γραφική ύλη των γραφείων. Ύστατη λύση, σε κάποιες περιπτώσεις, είναι και οι δωρεές που κάνουν απλοί πολίτες.

Το δημοσίευμα αναφέρει πως αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. έβαζε το «χέρι στην τσέπη» για να βάλει 80 ευρώ από το μισθό του προκειμένου να αντικατασταθεί μπαταρία σε όχημα της υπηρεσίας του. Ο αρμόδιος υπουργός ξεκίνησε την ομιλία του με το θέμα της συντήρησης των μηχανών και των περιπολικών και την καταπόνηση του προσωπικού χωρίς τη δυνατότητα εναλλαγής, αλλά «δεν ήθελε να προχωρήσει παραπέρα».

Ο αρμόδιος υπουργός στάθηκε στην εξοικονόμηση πόρων, προσωπικού, τεχνικών μέσων και τον εξορθολογισμό των δαπανών για αποτελεσματικότερη δράση και πρόληψη στην αντιμετώπιση της ακραίας εγκληματικότητας. Σε άλλο σημείο της ομιλίας του είπε σχετικά: «Ισως έχουμε υπερβολικά πλούσια σε δυνάμεις επιτελεία και κεντρικές υπηρεσίες και αδύναμη, φτωχή ραχοκοκαλιά».

Σε κρίσιμη αστυνομική υπηρεσία ασφαλείας οι αξιωματικοί βάζουν 4 ευρώ το μήνα για την αγορά καρτών sim προκειμένου να επικοινωνούν μεταξύ τους κατά τη διάρκεια περιπολιών. Άλλοι έβαλαν από την τσέπη τους τη διαμονή τους στην επαρχία, όπου ταξίδευσαν και εξιχνίασαν υπόθεση ανθρωποκτονίας.

Διοικητές υπηρεσιών παρακαλούν φίλους τους για την επισκευή οχημάτων και αγορά ανταλλακτικών σε καλύτερες τιμές, προκειμένου να «τσοντάρουν» οι ίδιοι στη δαπάνη. Πολίτες που βρήκαν ανταπόκριση σε υπηρεσίες της αστυνομίας, με την επίλυση προβλημάτων αστυνόμευσης ή εξιχνίασης υποθέσεών τους, αισθανόμενοι υποχρέωση, ρωτούν τους διοικητές πώς μπορούν να ανταποδώσουν την «εξυπηρέτησή» τους.

Με τους αξιωματικούς, σε αρκετές περιπτώσεις, να ζητούν υπό τη μορφή επίσημης δωρεάς προς την υπηρεσία τους, μέσω του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ., μεταχειρισμένα αυτοκίνητα, επισκευή αυτών που έχουν, αγορά υπολογιστών, εκτυπωτών, αλεξίσφαιρων γιλέκων και άλλων υλικών που λείπουν από την υπηρεσία τους και δυσχεραίνουν τη δουλειά τους.


Πηγή:tromaktiko

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου