Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2017

Η ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ ΑΠΟ ''ΑΘΛΟΣ+ΕΝΕΡΓΕΙΑ'' ΚΑΙ ''ΕΝΩΣΗ ΦΙΛΩΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ''


Ο Άτυπος Σχηματισμός Συνεργασίας Συλλόγων και Φυσικών Προσώπων ''ΑΘΛΟΣ+ΕΝΕΡΓΕΙΑ'' και η ''ΕΝΩΣΗ ΦΙΛΩΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ'' έκοψαν, από κοινού, τη Βασιλόπιτα, στο νέο Πνευματικό Κέντρο Περαχώρας, την Παρασκευή, 3 Φεβρουαρίου 2017.

Η τελετή σεμνή, με ιδιαίτερο χρώμα και αθλητική χροιά, ανέδειξε τη σοβαρότητα του εγχειρήματος και έδωσε το δικό της λαμπρό στίγμα, αφού έχει πλέον διαπιστωθεί ότι η τοπική κοινωνία, μέσω της Δημοτικής Αρχής, Συλλόγων, Υποστηρικτών, Εθελοντών και Χορηγών, συμπαρίσταται τόσο στην παραγωγή σύγχρονου πολιτισμού, αγκαλιάζοντας τις δράσεις του ''ΑΘΛΟΣ+ΕΝΕΡΓΕΙΑ'', όσο και στη διατήρηση και προβολή του αρχαίου Πολιτισμού της Περαχώρας, ενισχύοντας τις πρωτοβουλίες της Ένωσης Φίλων Αρχαιολογικού Μουσείου, για την επανίδρυση του Μουσείου της.




Μετά την κοπή της Βασιλόπιτας από την επικεφαλής της Συντονιστικής Επιτροπής του ''ΑΘΛΟΣ+ΕΝΕΡΓΕΙΑ'' κα Κωνσταντίνα Ράπτη και τον Πρόεδρο της Ένωσης Φίλων Αρχαιολογικού Μουσείου Περαχώρας κ. Σωτήρη Πρωτοπαππά, ακολούθησαν οι χαιρετισμοί της εκδήλωσης.




Η κα Ράπτη έκανε μια σύντομη αναφορά στη διαδρομή και στο πνεύμα του ''ΑΘΛΟΣ+ΕΝΕΡΓΕΙΑ'', λέγοντας χαρακτηριστικά, μεταξύ των άλλων: "Είναι Όραμα, είναι Αξίες, Ποιότητα, Πράξη, είναι Συνεργασία". Και συνέχισε: ''Είμαστε όλοι εμείς, οι Σύλλογοι, οι Εθελοντές, οι Αγαπητοί μας Υποστηρικτές και οι Χορηγοί. Όραμά μας ήταν η ανάδειξη της αξίας της άθλησης στην καθημερινή ζωή και η προβολή των Αρχαιολογικών Χώρων και των Ιστορικών Μνημείων της ευρύτερης περοχής του Δήμου''.





Επίσης ανακοίνωσε ότι ο 4ος Ημιμαραθώνιος Σύζευξης Αρχαιολογικών χώρων (Αρχαίες Θέρμαι Λουτρακίου-Ηραίον Περαχώρας) έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί την 8η Οκτωβρίου 2017, υπό την αιγίδα του Δήμου μας, όπως αποφασίστηκε στη συνάντηση μελών της Συντονιστικής Επιτροπής και του Αντιδημάρχου κ. Τάσου Σακελλαρίου.





Ο κ. Πρωτοπαππάς, αρχικά, αναφέρθηκε στο ιστορικό ίδρυσης της Ένωσης, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στον αείμνηστο Παναγιώτη Πρωτοπαππά, πρώην Δήμαρχο Λουτρακίου-Περαχώρας, για τη συμβολή του στην ίδρυση της Ένωσης Φίλων Αρχαιολογικού Μουσείου Περαχώρας.


Ακολούθως, μεταξύ των άλλων, ευχήθηκε το 2017 να είναι ''καθοριστική χρονιά'' για την επανίδρυση του Μουσείου και είπε ότι ''ενώ φθάσαμε ένα βήμα πριν την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού, της Περιφέρειας και του Δήμου μας, διαπιστώθηκε ότι μέσα στο φάκελο δεν υπήρχε η συγκοινωνιακή σύνδεση, από τον περιφερειακό στο χώρο του Μουσείου. Το παλεύουμε τώρα δύο χρόνια με τη Δημοτική Αρχή αλλά δεν μπορούμε να ξεκολλήσουμε''.








Την εκδήλωση παρουσίασε η κα Φωτεινή Παππά, Γραμματέας της Συντονιστικής Επιτροπής του ''ΑΘΛΟΣ+ΕΝΕΡΓΕΙΑ''.








Παρόντες στην εκδήλωση ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Γιώργος Πετρίτσης, ο Δήμαρχος Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων κ. Γιώργος Αλκ. Γκιώνης, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Τάσος Σακελλαρίου και Θανάσης Γεωργίου, ο πρώην Αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Γλυκοφρύδης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Δημήτρης Δρίτσας και Στάθης Συλαϊδής, Πρόεδροι και Εκπρόσωποι Τοπικών Συλλόγων και του Κύκλου Συναντήσεων Νεολαίας του Δήμου μας, Εθελοντές και Χορηγοί.





Η όλη εκδήλωση μεταδόθηκε απευθείας από τέσσερα διαδικτυακά ραδιόφωνα, τον διαδικτυακό ραδιοφωνικό σταθμό της Περαχώρας, Περαία-Χώρα Radio News, τον Greekradio Web Channel, τον Greekradio Caster Fm, και τους Δυτικούς Κορινθιακούς Ορίζοντες, με εκφωνητή τον κ. Τάσο Μητσόπουλο.


Μια προσφορά του ραδιοφωνικού σταθμού της Περαχώρας.





Με την ευκαιρία της εκδήλωσης, συνεντεύξεις παραχώρησαν ο εφημέριος της Περαχώρας, Πατέρας Τσαμπίκος Π. Πετρόπουλος, ο Δήμαρχος κ. Γκιώνης, ο Αντιδήμαρχος κ. Σακελλαρίου και οι Πρόεδροι του Ορειβατικού Συλλόγου Λουτρακίου κ. Δημήτρης Καραχρίστος, του Αθλητικού Ομίλου Περαχώρας κ. Δημήτρης Βασιλείου και της Ένωσης Φίλων Αρχαιολογικού Μουσείου Περαχώρας κ. Σωτήρης Πρωτοπαππάς.










































































































































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου