Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2017

Βούλευμα-βόμβα για το σχέδιο δολοφονίας του Κ.Καραμανλή - 18 άνδρες & 2 γυναίκες οι εκτελεστές

Το βούλευμα παραπέμπει σε δίκη ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Αθηνών με βαρύτατες
κατηγορίες κατασκοπίας και παραβίασης μυστικών της Πολιτείας, τον Ελληνοαμερικανό πράκτορα της CIA William Basil, ο οποίος οργάνωσε το σκάνδαλο των υποκλοπών σε βάρος του πρωθυπουργού και του μισού υπουργικού συμβουλίου του, μεταξύ των οποίων και κορυφαίων στελεχών του υπουργείου Εθνικής Αμυνας και Δημόσιας τάξης.
Επίσης, κατηγορείται και ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και στενός συνεργάτης του Γιώργου Παπανδρέου, Μιχάλης Καρχιμάκης. Ο κ. Καρχιμάκης κατηγορείται ότι υπέκλεπτε έγγραφα μείζονος εθνικής ασφάλειας ενώ κατηγορούνται και τα μέλη της ΕΥΠ που τον προμήθευαν «τα ωραία εκείνα χαρτιά» όπως τα αποκαλούσε.
Παράλληλα το βούλευμα θέτοντας στο αρχείο το σκέλος της δικογραφίας για τους «άγνωστους δράστες» που συνέπραξαν με τον Ελληνοαμερικανό πράκτορα, φωτογραφίζει πως πίσω από τα όσα συνέβησαν στον Κώστα Καραμανλή είναι η CIA.
Το σχέδιο δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού γνωστό ως «σχέδιο Πυθία», αναφέρει το βούλευμα μπήκε σε εφαρμογή ως προσπάθειας άσκησης πίεσης και εξαναγκασμού της ελληνικής κυβέρνησης να αλλάξει πολιτική σε θέματα που αφορούσαν τις διεθνείς σχέσεις της χώρας και έχει πολλές λεπτομέρειες για την σχεδίαση της δολοφονίας του.
Ιδιαίτερο στοιχείο ότι ταυτοποιήθηκαν δύο Βρετανοί που θα συμμετείχαν στην δολοφονία του Κ.Καραμανλή την οποία απέτρεψε κλιμάκιο της FSB (βασικά η SVR, εξωτερική υπηρεσία της FSB, σε συνεργασία με κλιμάκιο της GRU, όπως αναφέρουν πηγές του PRONEWS).
  «Σκοπός των δραστών φαίνεται ότι ήταν η διακοπή της πολιτικής και οικονομικής προσέγγισης της Ελλάδας με τη Ρωσία που τότε είχε αρχίσει να διαμορφώνεται σε κρίσιμους τομείς ειδικότερα της ενέργειας, των εξοπλισμών και των κρατικών προμηθειών» ανέφερε το πόρισμα, δίνοντας έμφαση στην ενεργειακή πολιτική της κυβέρνησης Καραμανλή με μνεία στις συμφωνίες για τον αγωγό Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη και τον αγωγό South Stream.
Τα έγγραφα του Wikileaks
Σύμφωνα με έγγραφα τα οποία θεωρούνται αυθεντικά και δόθηκαν στην δημοσιότητα από τα Wikileaks η προσέγγιση της Ελλάδας με τη Ρωσία προκάλεσε ενέργειες από τις ΗΠΑ ώστε να ανατραπούν οι εν λόγω συμφωνίες για τους ρωσικούς αγωγούς.
«Το γεγονός της στήριξης της αμερικανικής πλευράς προς τον αγωγό ΤΑΡ εκτιμάται ότι μεταφέρθηκε στις ελληνικές κυβερνήσεις μετά το 2009, επιβεβαιώθηκε δε από την κατάθεση του μάρτυρα Β.Ρ (σσ αναφέρεται το όνομα γνωστού επιχειρηματία), ο οποίος μετά από συνάντηση του με τον πρόεδρο των ΗΠΑ τον Μάιο του 2012 μετέφερε στην ελληνική πολιτική ηγεσία την αμερικανική θέση.
Αποτέλεσμα ήταν η σταδιακή εγκατάλειψη των σχεδίων των αγωγών και η δέσμευση της ελληνικής πλευράς στο σχέδιο του αγωγού ΤΑΡ.

Επίσης εγκαταλείφθηκε το σχέδιο προμήθειας στρατιωτικού υλικού από τη Ρωσία»
αναφέρεται στο πόρισμα για την υπόθεση. Και βέβαια αφορά την περίπτωση των 420 BMP-3HEL για τα οποία είχε υπογραφεί διακρατική συμφωνία, η οποία ουδέποτε υλοποιήθηκε
Επιπλέον, στο σχέδιο «Πυθία» φέρονται να εμπλέκονται και υπάλληλοι της ΕΥΠ που είχαν πρόσβαση σε απόρρητα στοιχεία και τα παρέδιδαν σε μη δικαιούμενα πρόσωπα.
Τον παρακολουθούσαν περίπου 20 άτομα
Ομάδα περίπου 20 ατόμων φαίνεται πως δεν άφηνε από τα μάτια της τον Κώστα Καραμανλή. Συγκεκριμένα αυτοκίνητα ακολουθούσαν αυτό του πρώην πρωθυπουργού όπου και αν ο Κώστας Καραμανλής πήγαινε.
Από την Ραφήνα μέχρι το γραφείο του και από την ΕΡΤ μέχρι και σε σούπερ μάρκετ.
Μάλιστα, κάποια στιγμή εντοπίστηκε το ένα από τα τρία αυτοκίνητα που τον παρακολουθούσαν και διαπιστώθηκε ότι κυκλοφορούσε με πλαστές ελληνικές πινακίδες.
Τον Ιούνιο του 2008 διαπιστώθηκε ότι τα τρία αυτά οχήματα συναντήθηκαν στην περιοχή του Χολαργού. Στα οχήματα επέβαιναν 7 άνδρες και 2 γυναίκες και στην συνάντηση τους συμμετείχαν δυο ακόμη άγνωστα άτομα, τα οποία εικάζεται πως είναι Βρετανοί.
Επιπρόσθετα από τηλεφωνική υποκλοπή διαπιστώθηκε ότι οι επιβάτες των παραπάνω οχημάτων μιλούσαν ελληνικά ,ενώ η συνεννόηση μεταξύ των διαφόρων ομάδων πραγματοποιείτο μέσω κινητών τηλεφώνων.
Η εμπλοκή στη Νέα Μάκρη
Σε χρόνο που δεν προσδιορίζεται ακριβώς αλλά κυμαίνεται μεταξύ του πενθημέρου 20 και 25 Απριλίου του 2008 στην περιοχή της Νέας Μάκρης Αττικής και συγκεκριμένα στη διασταύρωση των φαναριών που οδηγούν στην Ιερά Μονή του Αγίου Εφραίμ κατά τις απογευματινές ώρες έλαβε χώρα «ελεγχόμενη» διαδικασία εμπλοκής, διάρκειας 30 δευτερολέπτων.
Η εμπλοκή έλαβε χώρα μεταξύ του κλιμακίου της ομάδας εργασίας της FSB (ομάδα που προσπαθούσε να προστατεύσει τον Καραμανλή) και ατόμων που ανήκαν στις παραπάνω ομάδες παρακολούθησης.
Τα άτομα του κλιμακίου της ομάδας εργασίας ήταν τέσσερα ενώ τα άτομα του άλλου «χώρου» ήταν δύο άοπλα, γυμνασμένα, μιλούσαν ελληνικά και διέφυγαν από το χώρο της εμπλοκής χρησιμοποιώντας μοτοσυκλέτα χρώματος κίτρινου που δεν έφερε πινακίδες κυκλοφορίας. Το προαναφερόμενο όχημα εγκαταλείφθηκε στο χώρο της εμπλοκής.
Μέσα στο όχημα βρέθηκαν στοιχεία από τα οποία προέκυπτε λεπτομερής καταγραφή της διαδρομής που ακολουθείται κατά τη μετακίνηση του Κώστα Καραμανλή από την κατοικία του στο γραφείο του, τα οχήματα που τον συνόδευα, οι μηχανές ασφαλείας καθώς και:

• Χάρτες στους οποίους είχαν σημειωθεί τα σημεία συνάντησης των ομάδων παρακολούθησης και υποστήριξης.

• Κιάλια νυχτερινής παρατήρησης.

• Εκρηκτική ύλη C-4 και όπλα TOKAREV και KALASNIKOF.

• Υλικά καμουφλάζ (καινούρια,αχρησιμοποίητα),υλικά μακιγιάζ,όπως μολύβια,κουκούλες μη χρησιμοποιημένες που δεν έφεραν κάποιο διακριτικό ,καθώς και γυναικεία ρούχα.

• Συστήματα επικοινωνίας συγχρονισμένα στις συχνότητες της ΕΛ.ΑΣ υψηλής ευκρίνειας και εμβέλειας.

• Τηλεχειριστήριο.

• Τρόφιμα (ξηρά τροφή και σοκολάτες).

• Σκηνές.
Τι έγραφε το PRONEWS τον Μάρτιο του 2016:
"Η σύγχρονη επιχειρησιακή δράση των δυτικών μυστικών υπηρεσιών ξεκινά στην δεκαετία του 2000 εκατοντάδες πράκτορες κατέκλυσαν την χώρα και κεντρικός στόχος βάσει των οδηγιών από " κεντρικά", ήταν ο νέος πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής και το στενό οικογενειακό και πολιτικό του περιβάλλον.
Ενας από αυτούς ο Ελληνοαμερικανός ο William B., από τον Αύγουστο του 2004 μέχρι και το Μάρτιο του 2005, ήταν ένας εκ των πρωταγωνιστών της παρκολούθησης αυτής, στήνοντας ένα μέρος του δικτύου τηλεφωνικών παρακολουθήσεων σε βάρος της τότε κυβέρνησης.
Μιας κυβέρνησης που έδειχνε να αγνοεί, όπως και όλες οι μεταπολιτευτικές ελληνικές την έννοια "ασφάλεια". Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμα και μετά την αποκάλυψη από τον διευθύνωντα σύμβουλο της Vodafone, Γιώργο Κορωνιά, της υπόθεσης των υποκλοπών ο Κ.Καραμανλής το μόνο που έκανε για να διασφαλίσει τις επικοινωνίες του ήταν να μιλάει σε κινητά τηλέφωνα μιας χρήσεως ή να χρησιμοποιεί τα κινητά των ανδρών της ασφάλειάς του.
Αγνοούσε προφανώς (και κανένας δεν τον είχε συμβουλέψει) ότι τουλάχιστον πέντε μεγάλες πρεσβείες, εκτός τα μηχανήματα παρακολούθησης κινητών που είχαν προμηθευτεί (τα οποία είχαν κάνει την εμφάνισή τους στην Αθήνα από το 2000 τουλάχιστον) είχαν παραλάβει και εξελιγμένα λογισμικά αναγνώρισης φωνής τα οποία είχαν εγκαταστήσει σε μια σειρά κεραιών από το σπίτι του τότε πρωθυπουργού μέχρι το Μέγαρο Μαξίμου και γύρω από μια σειρά άλλων κρίσιμων στόχων (υπουργείο Εθνικής Αμυνας, υπουργείο Εξωτερικών, Οικονομικών, ΕΥΠ, κλπ).
Οτι έλεγε καταγραφόταν, μέχρι το τέλος της θητείας του. Είναι απίστευτο, αλλά δεν άλλαζε καν τα δρομολόγιά του. Περνούσε καθημερινά από τα διόδια της Αττικής Οδού και όλοι οι "ενδιαφερόμενοι" ήξεραν πότε μετακινείτο, τι ώρα και που πήγαινε!
Απαράδεκτα απρόσεκτος, ειδικά αν λάβουμε υπ'όψιν την προειδοποίηση που του είχε απευθύνει ο ίδιος ο Ρώσος πρόεδρος Β.Πούτιν: Το 2007 ο Κ. Καραμανλής βρέθηκε στο Κρεμλίνο για δεύτερη φορά, η πρώτη ήταν το Δεκέμβριο του 2004, όπου  έμελλε να γραφτεί μια ιστορική στιγμή για τις δύο χώρες.  καθώς κατά την διάρκειά της υπογράφεται μεταξύ Ελλάδας, Ρωσίας και Βουλγαρίας το πρωτόκολλο για τη σύσταση της εταιρείας κατασκευής και λειτουργίας του αγωγού πετρελαίου από το Burgas στην Αλεξανδρούπολη Ενώ παράλληλα, επιβεβαιώνεται η πρόθεση των δυο χωρών για την προώθηση του ενεργειακού αγωγού φυσικού αερίου South Stream.
Οταν έμειναν μόνοι στο γραφείο του Ρώσου Προέδρου ο  Βλ Πούτιν και ο Κ. Καραμανλής ο τελευταίος κοίταξε στα μάτια τον  Ρώσο Πρόεδρο και του ανακοίνωσε την απόφασή του ότι «Τελικά θα κάνουμε την συμφωνία για τα ενεργειακά και τον αγωγό». Κι ο πάντα ανέκφραστος και βλοσυρός Πούτιν του απάντησε σχεδόν αφοπλιστικά «Κάτι τέτοιο θα είναι ένα μεγάλο ρίσκο για την κυβέρνηση εάν η Αθήνα δεν έχει προχωρήσει για το συγκεκριμένο θέμα σε επαρκείς συνεννοήσεις με την Ουάσιγκτον». 
Ο Καραμανλής όμως νόμιζε ότι είχε "ρυθμίσει"  το ζήτημα: Είχε στείλει πιο πριν στην Ουάσιγκτον τον υφυπουργό Εξωτερικών και έμπιστό του  Ευρ Στυλιανίδη ο οποίος είχε συναντηθεί στο Στειτ Ντιπάρτμεντ με τον σύμβουλο του Αμερικανού Προέδρου Τζόρτζ Μπους κ Στήβεν Μάιν, όπου τον ενημέρωσε  για τις προθέσεις της Ελλάδας όσον αφορά  την κατασκευή του αγωγού του Burgas  για τον οποίο δεν υπήρχε καμία αντίρρηση από την πέραν του Ατλαντικού υπερδύναμη και σύμμαχο χώρα..
Αργότερα όταν ανέλαβε ως βοηθός υπουργός για τα ενεργειακά ο φιλότουρκος Μάθιους Μπράιζα  τάχθηκε αναφανδόν κατά της κατασκευής του δεύτερου ενεργειακού  αγωγού που αφορούσε το  φυσικό αέριο South Stream, προφανώς, γιατί έρχονταν σε αντίθεση με τα συμφέροντα του Αζερμπαϊτζάν τα οποία ο ίδιος και εκπροσωπούσε, όπως ξεκάθαρα αποδείχτηκε αργότερα από την ανεπιτυχή .προσπάθεια του προέδρου Μπ. Ομπάμα να τον διορίσει πρεσβευτή των ΗΠΑ στη χώρα αυτή. Είχαν αντιδράσει σφοδρότατα οι Αρμένιοι σε κάτι τέτοιο.
Ακολούθησε, πάντως, και  μια τρίτη συνάντηση στη Σόφια (2008), όπου παρουσία των Βλ Πούτιν, Καραμανλής και Γκ. Παρβάνοφ υπογράφεται η συμφωνία για τον  αγωγό Burgas- Αλεξανδρούπολη εκ μέρους της Ελληνικής πλευράς από τον  υπουργό Ανάπτυξης Χρήστο Φώλια.  
Αυτή η υπογραφή  ήταν. και η αρχή του τέλους του Καραμανλή στην εξουσία, ο οποίος πάντα θα χρωστά στους Ρώσους την ζωή του, αφού ακριβώς πριν την υπογραφή ένα κλιμάκιο της GRU εξουδετέρωσε το σχέδιο απόπειρας δολοφονίας του.
Αλλά ήταν αργά για την πολιτική του επιβίωση.
Και αν ο ίδιος είχε λάβει τα μηνύματα και αρχίσει να προσέχει, αυτό δεν έδειξε να επεκτείνεται και στα μέλη της οικογένειάς του
Το πλέον χαρακτηριστικό περιστατικό που κατά πολλούς οδήγησε και στην παραίτησή του από το πρωθυπουργικό αξίωμα ήταν η απαγωγή για λίγες ώρες (κατ'άλλες πηγές για δύο ολόκληρες ημέρες) μελών της οικογενείας του.
Οι πληροφορίες από ιδιαίτερα έγκυρη και αξιόπιστη πηγή ανέφεραν ότι, λίγο πριν από την προκήρυξη των εκλογών του 2009 και στο πλαίσιο των ασφυκτικών πιέσεων που δεχόταν ο Κ. Καραμανλής από τον αμερικανικό παράγοντα, υπήρξε διήμερη (ή σύμφωνα με άλλες πηγές, ολιγόωρη) απαγωγή της συζύγου του Νατάσσας και των δύο παιδιών του Καραμανλή, με προφανή στόχο την τρομοκράτηση του τότε πρωθυπουργού για τη ζωή της ίδιας του της οικογένειας.
Αρπαγή από το νηπιαγωγείο των παιδιών από το νηπιαγωγείο από άτομα που υποτίθεται ότι ανήκαν στην ασφάλεια του πρωθυπουργικού γραφείου, αναφέρουν οι πηγές και μέσα σε αυτές τοποθετούν και την σύζυγο του τότε πρωθυπουργού.
Είχε προηγηθεί το βράδυ της 19ης Μαρτίου 2009 η έκρηξη βόμβας που είχε τοποθετηθεί στην οδό Κόνιαρη, στο κτίριο της Κτηματικής Εταιρίας του Δημοσίου, σε σημείο από το οποίο θα διερχόταν ο Κ. Καραμανλής κατά τη μετακίνησή του προς το σπίτι του στη Ραφήνα, αλλά υποχρεώθηκε να αλλάξει δρομολόγιο ύστερα από πληροφορία που έδωσαν ρωσικές πηγές για στήσιμο ενέδρας, όπως προέκυψε από την κατάθεση του επικεφαλής της ασφαλείας του Κ. Καραμανλή, μετέπειτα στον εισαγγελέα Ν.Ορνεράκη. Την έκρηξη ανέλαβε αργότερα η πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση «Λαϊκή Θέληση».
Η εξωτερική πολιτική του Κώστα Καραμανλή προκάλεσε την έντονη ενόχληση  και δυσφορία των ΗΠΑ αλλά και εταίρων στην Ευρωπαϊκή Ένωση.  Κυρίως, της Καγκελαρίου Ανγκελα Μέρκελ η οποία τον στοχοποίησε και ουσιαστικά μετά το άνοιγμα στην Ρωσία και την Κίνα, και την πολιτική του για τις ΑΟΖ, την Ενέργεια, αλλά και το βέτο στο Βουκουρέστι.
Ο Κ. Καραμανλής στοχοποιήθηκε, ήδη,  από τις πρώτες μέρες της διακυβέρνησής του το 2004 και  με το επιχείρημα της ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων βρέθηκε υπό στενό κλοιό παρακολούθησης. Κάτι όμως που συνεχίστηκε με τον ίδιο έντονο και προκλητικό τρόπο και στη συνέχεια. Μαζί με αυτόν και μέλη της κυβέρνησής του.
Είχε αποτέλεσμα η δράση των μυστικών υπηρεσιών; Στο πόρισμα του ανακριτή Φούκα αναφέρεται επί λέξει: «Το γεγονός της στήριξης της αμερικανικής πλευράς προς τον αγωγό ΤΑΡ εκτιμάται ότι μεταφέρθηκε στις ελληνικές κυβερνήσεις μετά το 2009, επιβεβαιώθηκε δε από την κατάθεση μάρτυρα (σ.σ. αναφέρεται το όνομα γνωστού επιχειρηματία) , ο οποίος μετά από συνάντηση του με τον πρόεδρο των ΗΠΑ τον Μάιο του 2012 μετέφερε στην ελληνική πολιτική ηγεσία την αμερικανική θέση. Αποτέλεσμα ήταν η σταδιακή εγκατάλειψη των σχεδίων των ρωσικών αγωγών και η δέσμευση της ελληνικής πλευράς στο σχέδιο του αγωγού ΤΑΡ. 
Επίσης εγκαταλείφθηκε το σχέδιο προμήθειας στρατιωτικού υλικού από τη Ρωσία».

Πηγή:pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου