Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2017

Nέο deal ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

Από την Δευτέρα το βράδυ υπήρξαν πληροφορίες ότι οι Ανεξάρτητοι Ελληνες σκοπεύουν να αλλάζουν
στάση στα υπο ψήφιση νομοσχέδια που φέρνει η κυβέρνηση στη Βουλή.

Συγκεκριμένα πρόκειται να ψηφίσουν το νομοσχέδιο που κατατέθηκε την Τρίτη για την αλλαγή φύλου με απλή δήλωση καθώς και την τροποποιημένη από το υπουργείο Δικαιοσύνης ρύθμιση για την «Τουρκική Ενωση Ξάνθης» για την οποία όπως είναι γνωστό είχαν αντιταχθεί με αποτέλεσμα να την αποσύρει ο υπουργός Δικαιοσύνης Στ. Κοντονής για να την επαναφέρει τροποποιημένη.

«Εμείς ως ΑΝΕΛ ψηφίζουμε επί της αρχής το νομοσχέδιο. Να ξεκαθαρίσουμε όμως δύο πράγματα. Αυτά που θα πω είναι άποψη των ΑΝΕΛ και προσωπική μου και δεν μου την επέβαλλε κανείς. Είμαστε κατά της υιοθεσίας από ομόφυλα ζευγάρια. Επίσης, λέμε όχι στην δεύτερη αλλαγή φύλου γιατί αυτό μπορεί να σημαίνει υιοθεσία. Ξέρω ότι αυτά είναι ζητήματα που θα μας απασχολήσουν σε άλλη συνεδρίαση, όταν θα συζητήσουμε τα άρθρα, όμως εμείς ως ΑΝΕΛ θέλουμε να τα επισημάνουμε λέγοντας ότι επί της αρχής ψηφίζουμε θετικά», δήλωσε την Τρίτη στην αρμόδια επιτροπή ο εισηγητής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Θανάσης Παπαχριστόπουλος.

Όσον αφορά στην ρύθμιση για την «Τουρκική Ένωση Ξάνθης», η αναδίπλωση των ΑΝΕΛ είναι επίσης θεαματική. Σύμφωνα με δηλώσεις του υφυπουργού Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ οι ΑΝΕΛ δεν αποκλείεται να στηρίξουν τη νέα ρύθμιση όταν αυτή επανακατατεθεί στην Βουλή και εφόσον ενσωματωθούν οι ισχυρές ενστάσεις του κόμματος. Αν και πηγές από τους ΑΝΕΛ εξηγούν πως «είναι αυτονόητο για εμάς πως δεν θα ψηφίσουμε τίποτα που αφήνει "σκιές" στην Θράκη», καθίσταται σαφές ότι ξεκίνησε η αναδίπλωση.

Εκτιμάται ότι η αλλαγή της στάσης των βουλευτών των ΑΝΕΛ έχει να κάνει με την πλήρη κάλυψη που παρείχε ο Αλέξης Τσίπρας στον Πάνο Καμμένο στην ταραχώδη συνεδρίαση της Βουλής την Δευτέρα (για σύσταση εξεταστικής επιτροπής σχετικά με τις συνομιλίες του υπουργού Άμυνας με τον ισοβίτη Μάκη Γιαννουσάκη), καθώς και στην δήλωση του προέδρου της ΝΔ Κυρ. Μητσοτάκη ότι στο εξής δεν θα ψηφίζει νομοσχέδια που δεν θα στηρίζει η κυβερνητική πλειοψηφία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου