Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2018

Φανατικός των όπλων ο 19χρονος μακελάρης της Φλόριντα

Η αποβολή του από το σχολείο ήταν απλά η αφορμή που "ξεκλείδωσε" τη
δολοφονική του μανία. Το προφίλ του 19χρονου Νίκολας Κρουζ που σκόρπισε το θάνατο στο σχολείο του Μάρτζορι Στόουνμαν Ντάγκλας στο Πάρκλαντ της Φλόριντα, σκοτώνοντας τουλάχιστον 17 ανθρώπους, πληρούσε όλες τις προϋποθέσεις ενός προβληματικού έφηβου που για κανέναν λόγο δεν θα έπρεπε να είχε πρόσβαση σε όπλα. Και όμως, κανείς δεν έκανε τίποτα για να τον σταματήσει.
Μετά την αποβολή του από το σχολείο, λόγω της προβληματικής του συμπεριφοράς, ο 19χρονος επέστρεψε με ένα τουφέκι και καπνογόνα, αποφασισμένος να σκοτώσει μαθητές και δασκάλους. Το σχέδιό του ήταν τόσο σατανικά οργανωμένο, που πριν ξεσπάσει τη δολοφονική του μανία σήμανε το συναγερμό πυρκαγιάς, προκειμένου όλοι να βγουν από τις σχολικές αίθουσες και να σκοτώσει όσο περισσότερους μπορεί.
Εκ των υστέρων, αυτό που σοκάρει είναι το γεγονός ότι όλες οι μαρτυρίες για τον Νίκολας Κρουζ συνηγορούν στο ότι άπαντες περίμεναν ότι θα μπορούσε μια μέρα να προκαλέσει ένα τέτοιο μακελειό. Χαρακτηριστική είναι η δήλωση 17χρονου μαθητή που διασώθηκε: "Όλοι ξέραμε ότι την μέρα που θα ακούσουμε πυροβολισμούς στο σχολείο, αυτός θα ήταν ο δράστης". Ένας από τους δασκάλους του, ομολογεί κατόπιν εορτής, ότι κάποια στιγμή του απαγορεύτηκε η είσοδος στο σχολείο λόγω του περιεχομένου που βρέθηκε στην τσάντα του, καθώς και ότι δημιουργούσε συνεχώς προβλήματα στους συμμαθητές του, πολλούς από τους οποίους απειλούσε ευθέως.

Μανιακός με τα όπλα

Μία ματιά και μόνο στα προφίλ του στα social media ήταν αρκετά για να πείσουν και τον πιο δύσπιστο ότι κάτι τρέχει με τον 19χρονο. Οι αναρτήσεις του ήταν γεμάτες από φωτογραφίες με όπλα και μαχαίρια, που τις περισσότερες φορές κρατούσε ο ίδιος, άρα όλοι ήξεραν ότι τα είχε στην κατοχή του. Ανάμεσα τους, μερικές ακόμη πιο φρικιαστικές φωτογραφίες από νεκρά ζώα που ο ίδιος είχε σκοτώσει.
Ο Κρουζ είχε υιοθετηθεί από ίδρυμα στη βρεφική του ηλικία, ενώ όπως μεταδίδουν αμερικανικά ΜΜΕ, η θετή μητέρα του απεβίωσε πριν από λίγους μήνες.




news247

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου