Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου 2018

Ο χάρτης με τις δολοφονίες στην Ευρώπη – Τι συμβαίνει στην Ελλάδα;

Σοκαριστικές δολοφονίες όπως η δολοφονία του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου τον
περασμένο Οκτώβριο, η πρόσφατη δολοφονία του Βασίλη Στεφανάκου ή η δολοφονία της Δώρας Ζέμπερη, καλλιέργησαν ένα κλίμα ανασφάλειας στους πολίτες.

Μάλιστα δεν είναι λίγοι εκείνοι που αναρωτιούνται αν είναι πλέον οι δολοφονίες στην Ελλάδα ένα καθημερινό φαινόμενο. Είναι, όμως, τα πράγματα έτσι;

Ένας χάρτης ο οποίος χωρίζει την Ευρώπη σε πράσινη και κόκκινη, όπου με πράσινο χρώμα είναι οι χώρες όπου οι δολοφονίες είναι κάτω από το μέσο όρο των Ηνωμένων Πολιτειών και με κόκκινο (σ.σ. μόνο η Ρωσία) όπου οι ετήσιες δολοφονίες κατά το 2016 ξεπερνούν αυτές των ΗΠΑ.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία, η Ελλάδα έχει από τους χαμηλότερους δείκτες δολοφονιών στην Ευρώπη με 0,74 ανθρωποκτονίες ανά 100.000 κατοίκους.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της Ελληνικής Αστυνομίας, το 2016 στη χώρα μας είχαμε 81 δολοφονίες, αριθμός μικρότερος σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά όπου οι ανθρωποκτονίες είχαν διαμορφωθεί σε 86.

Η τάση φαίνεται να συνεχίζεται και το 2017, όπου όμως δεν έχουν οριστικοποιηθεί τα στοιχεία. Σύμφωνα με τα στοιχεία εξαμήνου, οι δολοφονίες στο πρώτο μισό του περασμένου χρόνου ανήλθαν σε 42 έναντι 46 το διάστημα Ιανουαρίου - Ιουνίου του 2016.


news247

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου