Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018

Σε εξέλιξη εξέγερση των κρατουμένων στις φυλακές Κορυδαλλού

Σύμφωνα με πληροφορίες, το μεγαλύτερο μέρος της φυλακής βρίσκεται υπό
τον έλεγχο των κρατουμένων με εξαίρεση δύο πτέρυγες.
Οι κρατούμενοι έχουν αφαιρέσει τις κάμερες ασφαλείας από τους διαδρόμους, ενώ έχουν καταφέρει να αποσπάσουν ασυρμάτους και κλειδιά των σωφρονιστικών υπαλλήλων από τα σημεία της φυλακής που έχουν στον έλεγχό τους.
Αυτή την ώρα και από τη στιγμή που οι κρατούμενοι έχουν ελέγξει τον χώρο, οι εντάσεις έχουν σταματήσει, με τους υπαλλήλους να βρίσκονται στο αρχιφυλακείο. Οι κρατούμενοι έχουν δώσει διορία μέχρι τις 12  να φτάσει στις φυλακές κάποιος από το υπουργείο, ώστε να συζητηθούν τα αιτήματά τους τα οποία αφορούν όπως λένε «την συχνή απαγωγή κρατουμένων από τα ΕΚΑΜ και ειδικά απεργού πείνας που γίνεται για πρώτη φορά», ενώ παράλληλα θα θέσουν και τα αιτήματά τους για τον σωφρονιστικό και ποινικό κώδικα.
Ήδη, οι κρατούμενοι λίγο μετά τις 11 έθεσαν στον γενικό διευθυντή συντονισμού σωφρονιστικών Καταστημάτων, κ. Δουλάμη το αίτημά τους να μην υπάρξουν πειθαρχικές και ποινικές διώξεις για την σημερινή εξέγερση.
Η εξέγερση ξεκίνησε στο κατάστημα των φυλακών Κορυδαλλού όταν οι κρατούμενοι ξεκίνησαν να διαμαρτύρονται για βίαιη μεταγωγή, όπως λένε, του Κωνσταντίνου Γιαγτζόγλουο οποίος κρατείται για την υπόθεση του δέματος στον Λουκά Παπαδήμο. Ο Γιαντζόγλου, είχε μεταχθεί από τις φυλακές Λάρισας, στις οποίες κρατείται, στις φυλακές Κορυδαλλού για τη διεξαγωγή δίκης που θα πραγματοποιούνταν την περασμένη εβδομάδα στην Αθήνα για παλαιότερη υπόθεση. Ωστόσο, η δίκη αναβλήθηκε και ο Κ. Γιατζόγλου προχώρησε σε απεργία πείνας με αίτημα την παραμονή του στις φυλακές Κορυδαλλού.
Στη συνέχεια, σύμφωνα με την αστυνομία, άνδρες των ΕΚΑΜ μπήκαν στο κελί του Κ. Γιατζόγλου για να τον μεταφέρουν. Ο ίδιος αντιστάθηκε και όπως λένε οι κρατούμενοι οι αστυνομικοί των χτύπησαν και τον πήραν σε ημιλιπόθυμη κατάσταση.




news247

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου