Παρασκευή 20 Απριλίου 2018

Ανοιξε το taxisnet για την υποβολή φορολογικών δηλώσεων

Και επίσημα ξεκίνησε η διαδικασία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων καθώς η σχετική
εφαρμογή ενεργοποιήθηκε στο taxisnet.
Στις αρχές της εβδομάδας είχε δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης το νέο έντυπο Ε1, ανοίγοντας τον δρόμο για την έναρξη της περιόδου υποβολής των φορολογικών δηλώσεων.
Το χρονοδιάγραμμα εξόφλησης των φόρων δεν αλλάζει. Όπως πέρυσι και κάθε χρόνο, σε τρεις διμηνιαίες δόσεις. Φέτος, όμως, όπως γίνεται πλέον για κάθε βεβαιωμένη φορολογική οφειλή η οποία δεν έχει καταστεί ληξιπρόθεσμη, ο φορολογούμενος έχει τη δυνατότητα να «σπάσει» ακόμα και την κάθε δόση σε 12 μηνιαίες καταβολές.
Οι φόροι εισοδήματος οι οποίοι θα κληθούν να πληρώσουν φέτος, μετά την εκκαθάριση των δηλώσεών τους, οι φορολογούμενοι είναι σχεδόν αμετάβλητοι σε σχέση με πέρυσι.
Το «σχεδόν» παραπέμπει σε μικρές συγκριτικά με το μέγεθος των προηγούμενων ετών πρόσθετες επιβαρύνσεις, οι οποίες απορρέουν είτε από την κατάργηση και της τελευταίας φοροαπαλλαγής που είχε απομείνει -της έκπτωσης ιατρικών εξόδων-, είτε λόγω της φορολόγησης πρόσθετων εισοδημάτων, π.χ λόγω μισθώσεων Airbnb, όπου ο ελεγκτικός κλοιός σφίγγει, είτε εξαιτίας της πρεμιέρας της κατοχύρωσης του αφορολόγητου ορίου μόνο με δαπάνες μέσω πλαστικού χρήματος.





euro2day

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου