Παρασκευή 4 Μαΐου 2018

Ανασφάλιστα ΙΧ: Μέσω Taxis τα πρόστιμα στους οδηγούς

Θέμα λίγων ημερών είναι να δουν οι ανασφάλιστοι οδηγοί στο σύστημα Taxis τα πρόστιμα που θα
τους επιβληθούν από την Αρχή Διαχείρισης Δημοσίων Εσόδων, καθώς η περιβόητη διασταύρωση των λιστών έλαβε χώρα -απροειδοποίητα- στις 30 Απριλίου.
Ειδικότερα, ο διοικητής της ΑΑΔΕ κ. Γιώργος Πιτσιλής φαίνεται να απέστειλε στη ΔΕΥΑ (Διεύθυνση Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης) και στις ασφαλιστικές εταιρείες λίστα με περίπου 385.000 ανασφάλιστα οχήματα, όταν ο συνολικός αριθμός των ασφαλισμένων οχημάτων ανερχόταν στα 6.045.000.
Σύμφωνα τώρα με τη διαδικασία, θα ακολουθήσει έλεγχος για το αν και κατά πόσο οι οδηγοί των συγκεκριμένων οχημάτων έχουν ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις τους κατά το ενδιάμεσο χρονικό διάστημα και σε περίπτωση που ο έλεγχος οδηγήσει σε αρνητικό αποτέλεσα, τότε οι παραβάτες θα ενημερωθούν για το πρόστιμο που θα τους επιβληθεί μέσα από το σύστημα Taxis.
Σύμφωνα τώρα με εκτιμήσεις, στην περιβόητη λίστα υπάρχει αριθμός περιπτώσεων (κάτω των πέντε χιλιάδων) όπου θα εντοπιστούν λάθη και έτσι οι οδηγοί θα ταλαιπωρηθούν προκειμένου να γίνουν οι απαιτούμενες διορθώσεις.
Αυτό που επίσης αναμένεται με ενδιαφέρον είναι το αν από αυτή τη διαδικασία προκύψουν ασφαλιστήρια «μαϊμού» με εξαπατηθέντες οδηγούς, οι οποίοι πλήρωσαν μεν, αλλά έλαβαν πλαστά συμβόλαια.
Σύμφωνα με παράγοντες του κλάδου, ο εντοπισμός τέτοιων συμβολαίων θα επιταχύνει τις διαδικασίες εύρεσης των παραβατών.




euro2day

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου