Δευτέρα 4 Ιουνίου 2018

Π. Ξενοκώστας για Νεώριο: «Στόχος μου είναι να φτιάξω ένα πολύ σύγχρονο ναυπηγείο»

Για τη μεγάλη επένδυση που πραγματοποιεί στα ναυπηγεία της Σύρου καθώς και για την ενδιάμεση
λειτουργία τους, υπό την ομπρέλα του ελληνοαμερικανικού oμίλου ONEX από τον περασμένο Μάρτιο, μιλά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο επιχειρηματίας Πάνος Ξενοκώστας, επικεφαλής του ομίλου, με αφορμή και την Εκθεση των Ποσειδωνίων 2018.
Αναφερόμενος στις προοπτικές της ναυπηγικής βιομηχανίας στη χώρα μας, επισημαίνει ότι το βασικότερο εργαλείο ενός ναυπηγείου είναι οι δεξαμενές του, ενώ την αξία στην επένδυση την δίνουν οι άνθρωποί του, οπότε στην περίπτωση της Ελλάδας και της Σύρου θεωρεί τον εαυτό του τυχερό, καθώς το ανθρώπινο δυναμικό είναι κορυφαίο παγκοσμίως.
Τονίζει ότι οι επενδύσεις που έχουν γίνει έως σήμερα στο Νεώριο ξεπερνούν τα 2,2 εκατ. ευρώ, ενώ υπογραμμίζει ότι την πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου, θα ανελκυστεί και θα επισκευαστεί η δεξαμενή «Βιολάντω Γουλανδρή» 75.000 τόνων. Το κόστος για τις εν λόγω εργασίες αναμένεται να ξεπεράσει τα 2 εκατ. ευρώ, ανεβάζοντας έτσι τις επενδύσεις της ενδιάμεσης φάσης άνω των 4 εκατ. ευρώ, μέχρι τα τέλη Ιουνίου.
Η συγκεκριμένη δεξαμενή μπορεί να εξυπηρετήσει πλοία με ολικό μήκος έως 245 μέτρα και πλάτος έως 32,4 μέτρα. Σημειώνουμε δε πως το κλειστό για πλέον του έτους ναυπηγείο απασχολεί εδώ και δυο μήνες περισσότερους από 300 εργαζομένους που πληρώνονται κανονικά πλέον.
«Στόχος μου είναι να φτιάξω ένα πολύ σύγχρονο ναυπηγείο, ενώ με το που ολοκληρωθεί επίσημα η μεταβίβαση θα προχωρήσουμε σε μια νέα παραγγελία για δεξαμενή aframax» προσθέτει.





pronews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου