Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2018

Νέα ρύθμιση για οφειλές έως 3.000 ευρώ

Το υπουργείο Οικονομικών επεξεργάζεται ένα σχέδιο ρύθμισης των μικροοφειλών που έχουν
μισθωτοί και συνταξιούχοι, οι οποίοι είναι «αποκλεισμένοι» από τις ρυθμίσεις των 120 δόσεων, που σχετίζονται με τους ελεύθερους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις.
Η ρύθμιση που βρίσκεται υπό την επεξεργασία των ιθυνόντων του οικονομικού επιτελείου, αφορά οφειλές προς την εφορία έως 3.000 ευρώ και προβλέπει 36 δόσεις, από τις 12 ή και 24 δόσεις που προσφέρονται σήμερα σε μισθωτούς και συνταξιούχους.
Το ΥΠΟΙΚ προσανατολίζεται να θεσπίσει συγκεκριμένα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια, τα οποία πρέπει να πληρούν μισθωτοί και συνταξιούχοι μικροφειλέτες, προκειμένου να ενταχθούν στη ρύθμιση,
 Υπολογίζεται ότι πάνω από τρία εκατ.ευρώ δεν μπορούν να ανταποκριθούν επαρκώς στην διεκπεραίωση των φορολογικών τους υποχρεώσεων, γεγονός που αυξάνει κατακόρυφα τις ληξιπρόθεσμες οφειλές και «στεγνώνει» τα κρατικά ταμεία.
Το οικονομικό επιτελείο επιθυμεί να βάλει φρένο στο εν λόγω φαινόμενο, και μέσω της παροχής διευκολύνσεων και ευνοϊκών ρυθμίσεων προς τους μικροοφειλέτες, να δημιουργήσει και πάλι ένα ρεύμα καταθέσεων προς τα κρατικά ταμεία.
Το σχέδιο του ΥΠΟΙΚ θα τεθεί υπόψιν των Θεσμών το Νοέμβριο και αν τελικώς εγκριθεί από αυτούς, θα έρθει προς έγκριση στη Βουλή στα τέλη της χρονιάς.



sofokleousin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου