Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2019

"Τίτλοι τέλους" στις σχέσεις ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

Μετά την επίσκεψη Μέρκελ οι εξελίξεις. Ενδιαφέρον εάν ο Πάνος Καμμένος θα ζητήσει σήμερα
παραιτήσεις βουλευτών. Το βράδυ σήμερα η τηλεοπτική συνέντευξη του πρωθυπουργού, την Παρασκευή τελικά η συνέντευξη Καμμένου. Στο επίκεντρο της κόντρας το φλερτ βουλευτών ΑΝΕΛ με ΣΥΡΙΖΑ. Σε ψήφο εμπιστοσύνης προσανατολίζεται ο πρωθυπουργός.
Μετά από τηλεφωνική επικοινωνία του Αλέξη Τσίπρα με τον Πάνο Καμμένο μετατέθηκε τελικά για την Παρασκευή η τηλεοπτική συνέντευξη που είχε προγραμματίσει αρχικά για σήμερα ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ, μετά μάλιστα την αντίστοιχη συνέντευξη που είχε από ημέρες προγραμματίσει ο πρωθυπουργός, ώστε ο υπουργός Άμυνας να έχει τον …τελευταίο λόγο!

Οι εξελίξεις, με την έξοδο των ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση, μετατίθενται για μετά το πέρας της επίσκεψης Μέρκελ αύριο και μεθαύριο στην Αθήνα, ίσως δε και να συμπέσουν με το τέλος της ψηφοφορίας για τη συνταγματική αναθεώρηση στο κοινοβούλιο της FYROM.

Ενδιαφέρον εμφανίζει αν σήμερα, στην ΚΟ των ΑΝΕΛ, ο Π. Καμμένος θα ζητήσει παραιτήσεις των βουλευτών του κόμματός του που προτίθενται να ψηφίσουν την Συμφωνία των Πρεσπών ή να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ, μάλιστα, φέρεται οργισμένος με τον πρωθυπουργό, γιατί ο Αλέξης Τσίπρας δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να πάρει έως τώρα στελέχη των ΑΝΕΛ στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και προτίθεται να κρατήσει στην κυβέρνηση στελέχη έως τώρα των ΑΝΕΛ που δεν επιθυμούν να ακολουθήσουν τον Πάνο Καμμένο στην έξοδο.

O πρωθυπουργός προσανατολίζεται να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης πριν την ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών, ρίχνοντας έως τότε το γάντι στην αξιωματική αντιπολίτευση να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας.





news247

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου