Τρίτη, 5 Φεβρουαρίου 2019

Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή για τους απλήρωτους εργαζόμενους του "Loutraki Thermal Spa"

Ερώτηση προς τον υπουργό Εσωτερικών κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος
Καραθανασόπουλος, Χρήστος Κατσώτης και Νίκος Μωραΐτης για τους απλήρωτους εργαζόμενους στην «Τουριστική Λουτρακίου ΑΕ ΟΤΑ».

Αναλυτικά, στην Ερώτηση, αναφέρεται:

«Οι εργαζόμενοι της δημοτικής επιχείρησης του δήμου Λουτρακίου - Αγ. Θεοδώρων - Περαχώρας με την ονομασία "ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΟΤΑ" αντιμετωπίζουν προβλήματα στην πληρωμή των δεδουλευμένων τους.

Η καθυστέρηση της μισθοδοσίας έχει γίνει "καθεστώς" τον τελευταίο χρόνο. Συγκεκριμένα, πρόκειται για 39 εργαζόμενους, εκ των οποίων 13 μόνιμοι και 26 εργολαβικοί, οι οποίοι εργάζονται στο υδροθεραπευτήριο (spa). Αυτή τη στιγμή είναι απλήρωτοι από τον Δεκέμβριο του 2018.

Σε συνεχείς παρεμβάσεις που έχουν γίνει από τον Σύλλογο Ιδιωτικών υπαλλήλων Ν Κορινθίας προς τη δημοτική αρχή δεν υπάρχει καμιά δέσμευση από τη μεριά της, ότι θα καταβληθούν τα δεδουλευμένα και θα γίνεται η πληρωμή των εργαζομένων, όπως προβλέπεται.

Η κατάσταση αυτή έχει δημιουργήσει μεγάλη αγανάκτηση στους εργαζόμενους, οι οποίοι αφενός είναι απλήρωτοι και αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τις καθημερινής τους ζωής (οικογένεια, λογαριασμοί, ενοίκια, αποπληρωμή δανείων κλπ.) και αφετέρου νιώθουν μεγάλη ανασφάλεια για τα εργασιακά τους δικαιώματα και τις θέσεις εργασίας και δικαιολογημένα, αφού η διοίκηση της "ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΟΤΑ" με την απόφαση της με αριθμό 47/16 2018 προχώρα σε διαγωνισμό για τη μίσθωση του υδροθεραπευτηρίου "Loutraki Thermal Spa" σε ιδιωτικά συμφέροντα.

Η πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων που συνέχισε η σημερινή κυβέρνηση είναι που έκανε τους δήμους επιχειρηματίες με δημοτικές επιχειρήσεις, οι οποίες λειτουργούν με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια και με γνώμονα το κέρδος, δηλαδή σε βάρος των εργαζομένων σε αυτές και των δημοτών. Ήταν προσχεδιασμένη πορεία, ώστε να ανοίγεται ο δρόμος για διείσδυση και ανάπτυξη επιχειρηματικών δραστηριοτήτων που θα υποκαθιστούν τις αρμοδιότητες των δήμων και για το ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας.

Ερωτάται ο κ. υπουργός ποια άμεσα μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση, για:  • Την καταβολή των δεδουλευμένων, την τακτική πληρωμή, τη διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων και των θέσεων εργασίας.
  • Να καταργηθούν οι εργολαβίες και όλοι οι εργαζόμενοι να γίνουν αορίστου χρόνου στην "Τουριστική Λουτρακίου ΑΕ ΟΤΑ".
  • Να μη γίνει κανενός είδους παραχώρηση του υδροθεραπευτηρίου "Loutraki Thermal Spa" σε ιδιώτη».


Οι βουλευτές
Νίκος Καραθανασόπουλος
Χρήστος Κατσώτης
Νίκος Μωραΐτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου