Δευτέρα 18 Μαρτίου 2019

Εκπρόσωπος του Δημοτικού Συνδυασμού "Αλλάζουμε ΜΑΖΙ" συμμετείχε στην ημερίδα για τις έξυπνες πόλεις

Σε συνέδριο για τις έξυπνες πόλεις (Smart Cities), που έλαβε χώρα στο Ευγενίδειο Ίδρυμα στην
Αθήνα στις 13/3/2019, συμμετείχε ο Ιωάννης Κ. Γλυκοφρύδης ως εκπρόσωπος του Δημοτικού Συνδυασμού "Αλλάζουμε ΜΑΖΙ ", προκειμένου να μεταφέρει τις απόψεις για τις σύγχρονες τάσεις και την οργάνωση των πόλεων, όπως αυτές διατυπώθηκαν από επιτυχημένους Έλληνες Δημάρχους και εκπροσώπους Ευρωπαϊκών Δήμων, αλλά και Ελληνικών και ξένων Εταιρειών με υλοποιημένες λύσεις.

Τα κύρια χαρακτηριστικά και οι στόχοι των προσφερομένων λύσεων είναι οι εξής:

  1. Ο πολίτης των σύγχρονων πόλεων πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα.
  2. Η βελτίωση της ποιότητας ζωής με την μείωση της χρήσης του αυτοκινήτου και των εκπομπών του CO2 στα αστικά κέντρα αποτελεί άμεσο στόχο και επιτυγχάνεται μέσω της πεζοδρόμησης και της χάραξης ποδηλατοδρόμων, δημιουργώντας έτσι και συνθήκες ασφαλούς διαβίωσης.
  3. Η δημιουργία περισσότερου χώρου πράσινου και η υιοθέτηση βιοκλιματικών λύσεων εντός των αστικών κέντρων.
  4. Η εξοικονόμηση ενέργειας στα δημόσια κτήρια και στον δημοτικό φωτισμό με χρήση φωτοβολταϊκών φωτιστικών καθώς και εφαρμογών διαχείρισης για τον έλεγχο και την συντήρηση τους. (Υπάρχουν 3 τουλάχιστον ελληνικές εταιρείες σε αυτό τον τομέα)
  5. Η εξυπηρέτηση του πολίτη με σύγχρονες εφαρμογές προσβάσιμες από τις κινητές συσκευές για την καταγραφή και διεκπεραίωση των αιτημάτων των πολιτών χωρίς καθυστερήσεις. Όπως το σύστημα "Νοιάζομαι" του Δήμου Αθηναίων.
  6. Η διαλογή των απορριμμάτων στην πηγή με έξυπνους κάδους και εφαρμογή της ανακύκλωσης για την μείωση των κοινών απορριμμάτων.
  7. Η αναδιοργάνωση και η εκπαίδευση του ανθρώπινου δυναμικού στις σύγχρονες τεχνολογίες με βάση το πλάνο ανάπτυξης του Δήμου.
  8. Η εξασφάλιση λύσεων για την μείωση του λειτουργικού κόστους των υπηρεσιών του Δήμου.

Ομιλητές στο εν λόγω συνέδριο ήταν ο Δήμαρχος Τρικκαίων, ο Δήμαρχος Κοζάνης, και εκπρόσωποι των Δήμων Αθηναίων, Gothenbourg Σουηδίας και Παρισίων, με κοινό παρανομαστή το πρόγραμμα τους για σύγχρονες έξυπνες πόλεις με τις αναφερόμενες προτεραιότητες.

Όπως υπογράμμισε μεταξύ των άλλων ο εκπρόσωπός μας προς ενημέρωση των συνδημοτών μας:
"Οι Δήμοι δύνανται να συμμετέχουν σε ακόμη πιο εξειδικευμένα Πιλοτικά καινοτόμα προγράμματα ανάπτυξης λύσεων ΙοΤ, σε συνεργασία με Πανεπιστημιακά Ιδρύματα και Ιδιωτικές εταιρείες. Η χρηματοδότησή τους γίνεται μέσω της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης.
Είναι φανερό ότι δεν χρειάζεται να ανακαλύψουμε τον τροχό, καθώς το έκαναν κάποιοι άλλοι !!!
Λύσεις χωρίς ρίσκα υπάρχουν και μάλιστα εγκατεστημένες και δοκιμασμένες σε πολλούς Δήμους.
Απλά θα πρέπει να μπει σε εφαρμογή ένα ρεαλιστικό πλάνο ανάπτυξης, με βάση συγκεκριμένο πρόγραμμα προσαρμοσμένο στα μέτρα του Δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων.
Το πλάνο ανάπτυξης είναι το επιχειρησιακό σχέδιο που θα επικαιροποιείται και θα παραμένει ζωντανός οδηγός από την επόμενη μέρα ανάληψης της διοίκησης του Δήμου.
Ο Δημοτικός Συνδυασμός "Αλλάζουμε ΜΑΖΙ" διαθέτει την τεχνογνωσία και έχει όραμα να οδηγήσει τον Δήμο μας στη σύγχρονη εποχή των έξυπνων πόλεων."
Γιάννης Κ. Γλυκοφρύδης
( Σύμβουλος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών)  
allazoumemazi2019.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου