Παρασκευή 22 Μαρτίου 2019

Έκρηξη χειροβομβίδας στο ρωσικό προξενείο στο Χαλάνδρι


Νέες πληροφορίες έρχονται στο φως για την επίθεση στο ρωσικό προξενείο στο Χαλάνδρι τα ξημερώματα της Παρασκευής (22.03.2019), όταν άγνωστοι πέταξαν στο προαύλιο ύποπτο αντικείμενο, που αποδείχθηκε πως ήταν χειροβομβίδα και εξαφανίστηκαν.
click4more

Όλα έγιναν στις 04:00 τα ξημερώματα όταν, σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, δυο άγνωστοι πέρασαν με μοτοσικλέτα έξω από το ρωσικό προξενείο, επί της οδού Τζαβέλλα 5 στο Χαλάνδρι.
Οι δράστες, σύμφωνα με την αστυνομία, πέταξαν τη χειροβομβίδα κάτω από το θωρακισμένο κουβούκλιο του φρουρού, που όμως εκείνη την ώρα ήταν άδειο, προκαλώντας του υλικές ζημιές.
Η μικρής ισχύος έκρηξη εκτονώθηκε στο κενό κάτω από το θωρακισμένο κουβούκλιο και έγινε αντιληπτή από τη λάμψη που είδαν οι φρουροί στο ρωσικό προξενείο από τις κάμερες ασφαλείας.
Φωτογραφία InTime News
Αμέσως, οι φρουροί του προξενείου ειδοποίησαν τη ρωσική πρεσβεία. Άνθρωπος από την ασφάλεια της πρεσβείας βρέθηκε στο σημείο και όταν διαπίστωσε πως είχε σημειωθεί έκρηξη, ειδοποίησε την αστυνομία.
Άμεσα στο σημείο έφτασε ισχυρή δύναμη της αστυνομίας και πυροτεχνουργοί των ΤΕΕΜ. Την έρευνα της υπόθεσης έχει αναλάβει η αντιτρομοκρατική.
Ήδη, εξετάζεται το υλικό από τις κάμερες στο ρωσικό προξενείο και την ευρύτερη περιοχή.
ρωσικό προξενείο Χαλάνδρι
Φωτογραφία InTime News

Η μοτοσικλέτα στα Εξάρχεια

Μυστήριο καλύπτει τον εντοπισμό, λίγη ώρα αργότερα, μιας καμένης μοτοσικλέτας στα Εξάρχεια, στη συμβολή των οδών Οικονόμου και Κουντουριώτη. Αν και γι’ αυτό υπάρχει σύγχυση, δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να πρόκειται για τη μοτοσικλέτα που χρησιμοποίησαν οι δράστες της επίθεσης – μυστήριο στο ρωσικό προξενείο στο Χαλάνδρι. Για την ώρα, η αστυνομία εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα.
Αξίζει να σημειωθεί πως τα όσα έγιναν τα ξημερώματα στο ρωσικό προξενείο στο Χαλάνδρι έχουν πολλές ομοιότητες με επίθεση που είχε γίνει τον Νοέμβριο του 2016 στη γαλλική πρεσβεία.
Τότε μέλη της οργάνωσης Ομάδα Επαναστατική Αυτοάμυνα, είχαν πετάξει χειροβομβίδα στο φυλάκιο του αστυνομικού. Και τότε οι δράστες είχαν κινηθεί με μοτοσικλέτα και είχαν διαφύγει προς τα Εξάρχεια.
Μέχρι στιγμής, πάντως, δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης για την επίθεση στο ρωσικό προξενείο στο Χαλάνδρι.








newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου