Τρίτη 13 Απριλίου 2021

Αξεπέραστο εμπόδιο για τα επεκτατικά σχέδια του Ερντογάν στο Αιγαίο η παρουσία της Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν στην Προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

του Γιώργου Γρηγοράκου


Η δόλια και προμελετημένη απαξιωτική συμπεριφορά του Ταγίπ Ερντογάν, σε βάρος της Προέδρου της Κομισιόν Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, εξαγρίωσε το σύνολο των ηγετών των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ιδιαίτερα τον Πρόεδρο της Ιταλίας Μάριο Ντράγκι.


Η προσχεδιασμένη απαξίωση του ρόλου της γυναίκας, αλλά και των θεσμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο πρόσωπο της επικεφαλής της Κομισιόν Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, από τον τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν και η απάθεια του κορυφαίου θεσμικού εκπροσώπου των πολιτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Σαρλ Μισέλ, με την σιωπηλή αποδοχή εκ μέρους του της απαράδεκτης συμπεριφοράς του "σουλτάνου", καταδεικνύει ότι ο Σαρλ Μισέλ, δεν διαθέτει το ανάλογο ανάστημα που απαιτεί η θέση του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου αφού όφειλε, ως άνδρας να σηκωθεί από την πολυθρόνα του και να παραχωρήσει την θέση του, στην Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και μητέρα 7 παιδιών Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, πλην όμως δεν το έπραξε και επέλεξε την προσβλητική αφωνία του και απραξία. 


Η προσχεδιασμένη και δόλια συμπεριφορά του τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν εναντίον της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, εμπεριείχε και το προσωπικό μένος του "σουλτάνου" κατ' αυτής, δεδομένου ότι η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν δεν έκρυψε ποτέ την συμπάθειά της για την Ελλάδα και τους Έλληνες. 


Είναι ολοφάνερο ότι στον Ερντογάν έχουν προκληθεί εφιάλτες από τις εικόνες της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν να επισκέπτεται, με την συνοδεία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, τα χερσαία και τα θαλάσσια σύνορα της Ελλάδας με την Τουρκία, μετά τα γεγονότα του Έβρου, καθόσον η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν θεωρεί τα Ελληνικά σύνορα ως Ευρωπαϊκά και έχει αναγνωρίσει δημόσια ότι η Ευρώπη έχει την υποχρέωση να στηρίξει την Ελλάδα στην υπεράσπιση των συνόρων της. 


Οι πολιτικοί ηγέτες και αξιωματούχοι της Ευρώπης πρέπει να αντιληφθούν ότι το μέλλον των κρατών τους περνάει μέσα από μια ισχυρή, ενωμένη και αλληλέγγυα προς τα μέλη της Ευρωπαϊκή Ένωση. Πρέπει να κατανοήσουν και να στηρίξουν ισχυρές προσωπικότητες με αποδεδειγμένους αγώνες υπέρ της Ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, όπως αυτή της Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν και να αποκηρύξουν υψηλόβαθμα πρόσωπα "μαριονέτες" που στο βωμό των μικροπολιτικών τους συμφερόντων επιτρέπουν να παρεισφρέουν, μέσω επικίνδυνων ατραπών, καθεστώτα μη συμβατά με τα ευρωπαϊκά ιδεώδη και ιδανικά, όπως αυτά της Τουρκίας.


Ποιά είναι η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν:

Είναι η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.


Είναι Γερμανίδα, ιατρός το επάγγελμα και δυναμικό πολιτικό στέλεχος της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης. 


Γεννήθηκε στις 8 Οκτωβρίου του 1958 στο Ιξέλ των Βρυξελλών στο οποίο έζησε μέχρι το 13ο έτος της ηλικίας της.


Από τις 17 Δεκεμβρίου το 2013 έως τις 17 Ιουλίου 2019 ήταν Ομοσπονδιακή Υπουργός Άμυνας στην τρίτη και στην τέταρτη κυβέρνηση της Άνγκελα Μέρκελ. 


Στις 2 Ιουλίου 2019, προτάθηκε από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ως υποψήφια για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και στις 16 Ιουλίου 2019 εκλέχθηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Κομισιόν). 


Είναι παντρεμένη από το έτος 1986 τον ιατρό Χάικο φον ντερ Λάιεν, μέλος της ιστορικής οικογένειας φον ντερ Λάιεν.


Είναι μητέρα επτά (7) παιδιών, γεννημένων μεταξύ του 1987 και 1999. 


Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν έχει ως μητρικές γλώσσες της τα γερμανικά και τα γαλλικά. Μιλά πολύ καλά αγγλικά. 


Είναι προχωρημένη ιππέας και έχει συμμετάσχει σε αγώνες ιππασίας. Διατηρεί ως κύρια κατοικία της μία φάρμα κοντά στο Ανόβερο, όπου μένει με την οικογένειά της.


Το 2005, η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν διορίστηκε ομοσπονδιακή Υπουργός Οικογενείας, Ηλικιωμένων, Γυναικών και Νεολαίας στο υπουργικό συμβούλιο της Άνγκελα Μέρκελ. 


Στις Γερμανικές ομοσπονδιακές εκλογές 2009 η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν εκλέχθηκε στην Μπούντεσταγκ, ως εκπρόσωπος της 42ης εκλογικής περιφέρειας του Ανόβερο.


Το 2013, η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν διορίστηκε ως πρώτη γυναίκα Υπουργός Άμυνας της Γερμανίας. Ήταν η μόνη υπουργός που παρέμεινε στην κυβέρνηση Μέρκελ από τότε που έγινε καγκελάριος το 2005. 


Στις 2 Ιουλίου 2019, η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν προτάθηκε από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ως υποψήφια για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Όντας εκλεγμένη αργότερα από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, έγινε η πρώτη γυναίκα που εκλέχθηκε στο αξίωμα αυτό και  πρώτη από την Γερμανία, μετά από τον πρώτο πρόεδρο της Επιτροπής, Βάλτερ Χάλσταϊν. 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου