Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2017

Πως ψήφισαν οι Βουλευτές για την ταυτότητα φύλου

Με διαρροές και εν τη απουσία πολλών βουλευτών  υπερψηφίστηκε  , επί της αρχής και επί των
άρθρων του, το νομοσχέδιο για τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου, αλλά και η τροπολογία που αφορά την Τουρκική Ένωση Θράκης.

   Οι απουσίες 
 Κατά την ψηφοφορία απουσίασαν:
  •  από τονΣΥΡΙΖΑ: Τάσος Κουράκης (ήταν ασθενής), Γιάννης Μιχελογιαννάκης και Μάρκος Μπόλαρης. 
  •  από τη Ν.Δ.: Αντώνης Σαμαράς. 
  •  από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη: Φώφη Γεννηματά (βρίσκεται σε περιοδεία στη Κρήτη), Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Γιάννης Μανιάτης, Δημήτρης Κρεμαστινός, Βασίλης Κεγκέρογλου και Μιχάλης Τσελέπης. 
  •  από την Ένωση Κεντρώων: Μάριος Γεωργιάδης, Αριστείδης Φωκάς, Γιάννης Κατσαντώνης και Τάσος Μεγαλομύστακας. 
     Οι διαφοροποιήσεις 
 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ διαφοροποιήθηκαν από τηγραμμή των κομμάτωντους σε ό,τι αφορά τα άρθρα και την τροπολογία. Σημειώνεται, πάντως, ότι όλοι οι βουλευτές των ΑΝΕΛ υπερψήφισαν επί της αρχής του το νομοσχέδιο.
 Ειδικότερα:

 Από τον  ΣΥΡΙΖΑ  η Γεωργία Γεννιά καταψήφισε το άρθρο 3 και η Νίνα Κασιμάτη καταψήφισε τη τροπολογία.

 Από τους  ΑΝΕΛ   οΘανάσης Παπαχριστόπουλος δήλωσε «παρών» στο άρθρο 3. Ο Δημήτρης Καμμένος, η Μαρία Κόλλια, ο Βασίλης Κόκκαλης και ο Γιώργος Λαζαρίδης καταψήφισαν τα άρθρα 1 - 7. Ο Κώστας Κατσίκης υπερψήφισε μόνο την τροπολογία. Η Έλενα Κουντουρά καταψήφισε την τροπολογία.

 Από τους μουσουλμάνους βουλευτές, οι τρεις από τον ΣΥΡΙΖΑ -Χ. Ζεμπέκ, Μ. Μουσταφά και Αϊχ. Καραγουσούφ,καθώς και ο Αχμ. Ιλχάν από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη καταψήφισαν την τροπολογία.

   Η στάση των ανεξάρτητων βουλευτών 
 Από τους ανεξάρτητους βουλευτές οΧάρης Θεοχάρης ψήφισε ναι σε όλα, πλην του άρθρου 3. Ο Δημήτρης Καρράς δήλωσε ναι σε όλα και«παρών» στο άρθρο 3. Οι Στάθης Παναγούλης και Νίκος Νικολόπουλος ψήφισαν όχι σε όλα και η Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου καταψήφισε το άρθρο 3.


Πηγή: ΑΜΠΕ  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου