Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2017

Μαγική… βραδιά στο «Καμπ Νου»

Για πρώτη φορά στην ιστορία τους οι «ερυθρόλευκοι» θα βρεθούν στον «ναό» των «μπλαουγκράνα»,
σ’ ένα ιδιαίτερο παιχνίδι για το Champions League.

Το βράδυ της Τετάρτης (18/10) η Μπαρτσελόνα υποδέχεται τον Ολυμπιακό στις 21:45 (Onsports, ΕΡΤ 1, Cosmote Sport 2) στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής για τον 4ο όμιλο της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Αναμφίβολα πρόκειται για ένα ιστορικό ματς, μια και οι Πειραιώτες θα αγωνιστούν για πρώτη φορά στο «Καμπ Νου», αλλά το κυριότερο είναι πως πρόκειται για ένα ιδιαίτερο παιχνίδι με την παρουσία του Ερνέστο Βαλβέρδε στον πάγκο.

Ο Ισπανός τεχνικός είναι αυτός που έχει αφήσει το στίγμα του, όσο κανείς άλλος την τελευταία 10ετία στο Λιμάνι και το όνομά του μνημονεύεται σε πολλές περιπτώσεις από τους οπαδούς της ομάδας. Οι στιγμές που ο «τσινγκούρι» έζησε με τους «ερυθρόλευκους» είναι ιδιαίτερες και το δέσιμό του με τον κόσμο μεγάλο, κάτι άλλωστε που φάνηκε και από τις δηλώσεις του στην συνέντευξη Τύπου.

Νέα πρόσωπα από Λεμονή

Όσον αφορά στα αγωνιστικά, το ματς μόνο μεγάλες δυσκολίες έχει για τον Ολυμπιακό. Η Μπαρτσελόνα είναι το μεγάλο φαβορί και οι «ερυθρόλευκοι» καλούνται να δείξουν πως διαθέτουν χαρακτήρα σε μία από τις πιο δύσβατες έδρες στην ιστορία του Champions League.

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε δεν πρόκειται να προχωρήσει σε μεγάλο ροτέισον, καθώς θέλει να τελειώσει όσο το δυνατόν πιο άμεσα την υπόθεση της πρόκρισης, αλλά και την κατάκτηση της πρώτης θέσης που θα φέρει την ομάδα του επικεφαλής στην κλήρωση της επόμενης φάσης.

Το πρόβλημα της τελευταίας στιγμής για τον «τσινγκούρι» είναι ο Ζόρντι Άλμπα. Ο άσος των Καταλανών ένιωσε μία μικρή ενόχληση και για τον λόγο αυτό, ο Ισπανός τεχνικός αποφάσισε να μην ρισκάρει την συμμετοχή του στην αναμέτρηση.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, ο Τερ Στέγκεν θα είναι κάτω από τα δοκάρια. Ο Σεμέδο στα δεξιά, ο Ντινιέ στα αριστερά και οι Πικέ και Ουμτιτί στο κέντρο της άμυνας. Οι Μπουσκέτς, Ράκιτιτς και Ινιέστα θα είναι στην μεσαία γραμμή, με τους Σέρχι, Σουάρες και Μέσι στην επίθεση.

Αναφορικά με τα πλάνα του Τάκη Λεμονή, ο Έλληνας τεχνικός δεν άνοιξε τα χαρτιά του, ούτε στην προπόνηση της Τρίτης (17/10) στο «Καμπ Νου». Ο κόουτς των Πειραιωτών αναμένεται να παρουσιάσει την ομάδα του με νέα πρόσωπα, ενώ ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει αν θα αγωνιστεί με τριάδα στην άμυνα και 3-6-1 ή θα κρατήσει την τετράδα (4-5-1).

Στην πρώτη περίπτωση, αυτής με την τριάδα στην άμυνα, ο Προτό θα είναι κάτω από τα δοκάρια, με τους Μποτία, Νικολάου και Ένγκελς να είναι πιο μπροστά του. Στην μεσαία γραμμή θα είναι οι Ρομαό και Ζντιέλαρ με σαφώς αμυντικούς προσανατολισμούς, οι Οτζίτζα και Καρσελά, λίγο πιο μπροστά τους, με τους Ελαμπντελαουί και Κούτρη να καλύπτουν όλη την πλευρά και τον Ανδρούτσο στην επίθεση.

Στην περίπτωση που ο Τάκης Λεμονής αποφασίσει να παρουσιάσει την ομάδα του με 4-5-1, ο Προτό θα είναι στον «άσο», με τους Μποτία και Νικολάου κεντρικό δίδυμο. Οι Ελαμπντελαουί και Κούτρης θα είναι στα δύο άκρα, με τους Ρομαό, Ζντιέλαρ και Ζιλέ στην μεσαία γραμμή. Στα δεξιά θα είναι ο Καρσελά, ο Ανδρούτσος στα αριστερά και στην κορυφή ο Οτζίτζα.



onsports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου