Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2017

Επιβεβαιώνει ο Τσίπρας την αλλαγή στον τρόπο εκλογής μουφτή

Σε επιβεβαίωση των κυβερνητικών προθέσεων για την αλλαγή
του τρόπου εκλογής του μουφτή στη Δυτική Θράκη, προχώρησε ο πρωθυπουργός από τις Βρυξέλλες, δηλώνοντας καταρχήν ότι η κατάσταση αυτή δεν τιμά την Ελλάδα.

Αυτή η συζήτηση έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό στο εσωτερικό της Κυβέρνησης και θα συνεχιστεί, δήλωσε ο Πρωθυπουργός, παίρνοντας τη σκυτάλη από τις σχετικές δηλώσεις που έκανε νωρίτερα ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου.

Ο κ. Τσίπρας ωστόσο, επιχείρησε να αποσυνδέσει τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες από το αίτημα που διατύπωσε δημόσια κατά την επίσκεψή του στην Ελλάδα, ο Ταγίπ Ερντογάν περί αιρετού μουφτή, τονίζοντας πως πρόκειται "περι αντικειμενικής ανάγκης" και δεν αφορά τον τούρκο πρόεδρο.
Γαβρόγλου Vs Κοτζιά

Υπενθυμίζεται, ότι νωρίτερα, έγινε γνωστό πως ο Κώστας Γαβρόγλου σε τηλεοπτική συνέντευξη που θα μεταδοθει το βράδυ, δήλωσε πως   "Θα πρέπει να αρχίσει μια πολύ σοβαρή συζήτηση, με την ίδια τη μειο­νότητα ως προς το θέμα της ορθολογικοποίησης της εκλογής μουφτήδων" . 

Ο υπουργός Εξωτερικών Ν. Κοτζιάς πάντως, εμφανίζεται να έχει άλλη άποψη, καθώς ερωτηθείς σχετικά από τον ΣΚΑΙ, είπε πως η κυβέρνηση δεν συζητά το θέμα εκλογής μουφτή στη Θράκη με την Τουρκία


capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου