Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2017

Tα 9 προαπαιτούμενα για να κλείσει αξιολόγηση

ννέα υποχρεώσεις έχει αναλάβει η κυβέρνηση στο "μέτωπο" του Δημοσίου
προκειμένου να κλείσει η γ΄ αξιολόγηση του προγράμματος προσαρμογής.

Οι τέσσερις εκ των μνημονιακών υποχρεώσεων της κυβέρνησης  στο Δημόσιο  προϋποθέτουν νομοθετική πρωτοβουλία, ενώ οι άλλες πέντε απλή εφαρμογή ήδη ψηφισμένων διατάξεων.
Οι βασικοί τομείς της δράσης που πρέπει να αναλάβει η κυβέρνηση στο συγκεκριμένο "μέτωπο" είναι η επιλογή νέων στελεχών στο Δημόσιο με μη –κομματικά κριτήρια, η ολοκλήρωση των νέων περιγραμμάτων θέσεων στα Υπουργεία και στους δημοσίους φορείς, αλλά και τα επιδόματα ορισμένων κατηγοριών δημοσίων υπαλλήλων.
Συγκεκριμένα, τα σχετικά προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της επόμενης δόσης σε ό,τι αφορά τις μεταρρυθμίσεις στη δημόσια διοίκηση είναι τα εξής:

1) Ολοκλήρωση των γενικών και ειδικών περιγραμμάτων των θέσεων εργασίας από όλα τα υπουργεία και γενικότερα τους φορείς του Δημοσίου   (σ.σ. εφαρμογή ήδη ψηφισμένης διάταξης)
2) Προκήρυξη των θέσεων για τους διοικητικούς και αναπληρωτές διοικητικούς και τομεακούς γραμματείς  (σ.σ. εφαρμογή ήδη ψηφισμένης  διάταξης)
3) Διορισμός των γενικών διευθυντών διοικητικού και οικονομικού (σ.σ. εφαρμογή ψηφισμένης διάταξης)
4)  Προκήρυξη των θέσεων για τους θεματικούς γενικούς διευθυντές, δηλαδή για τους γενικούς διευθυντές κάθε υπουργείου ανάλογα με τα ιδιαίτερα αντικείμενά τους (σ..σ εφαρμογή διάταξης)
5) Τροποποίηση του νόμου 4369/2016 έτσι ώστε να τεθεί χρονικό όριο 3 μηνών για τις διαδικασίες διορισμού όλων των γενικών διευθυντών, διευθυντών και επικεφαλής τμημάτων (σ.σ. νομοθετική πρωτοβουλία)
6) Τροποποίηση του νόμου 4369/2016 έτσι ώστε να διασφαλισθεί πως οι σημερινοί γενικοί διευθυντές θα αφήσουν τα καθήκοντά τους το αργότερο σε 3 μήνες μετά την κάλυψη των θέσεων τους από τους νέους γενικούς διευθυντές (σ.σ. νομοθετική πρωτοβουλία)
7) Ολοκλήρωση της αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων (σ.σ. εφαρμογή ψηφισμένου νόμου)
8) Εξορθολογισμός των επιδομάτων για την επικίνδυνη και ανθυγιεινή εργασία (σ.σ. νομοθετική πρωτοβουλία)
9) Τροποποίηση του άρθρου 32 του νόμου 4483/2017 για τις παροχές σε σίτιση και στέγαση σε μακρινές και νησιωτικές περιοχές για δασκάλους με προσωρινές συμβάσεις, για  κρίσιμα επαγγέλματα, αλλά και προσωπικό έκτακτης ανάγκης (σ.σ. χρειάζεται νομοθετική πρωτοβουλία).


capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου