Τρίτη 27 Μαρτίου 2018

Τι συνέβη με τους μαθητές στο Ακραίφνιο; – Τι δείχνουν τα πρώτα στοιχεία

Σε εξέλιξη είναι η διερεύνηση της υπόθεσης που συγκλόνισε χθες την κοινωνία του Ακραιφνίου
Βοιωτίας, όταν έγινε γνωστό ότι περισσότερα από 40 παιδιά, από τα 65 συνολικά, που φοιτούν στο Γυμνάσιο/Λύκειο της περιοχής αρρώστησαν, με αποτέλεσμα το σχολείο να μη λειτουργήσει.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση που υπάρχει από το ΚΕΕΛΠΝΟ, προέκυψε ότι από τις 23 Μαρτίου είχαν αναφερθεί συμπτώματα μεταξύ των μαθητών (πυρετός, έμετοι), ενώ συμπτώματα ανέφερε και ένας από τους 6 καθηγητές του σχολείου.

Η πλειονότητα των παιδιών δεν προσέφυγε στις υπηρεσίες υγείας και δεν έχει δηλωθεί κάποιο λοιμώδες νόσημα ή συρροή κρουσμάτων μέσω των συστημάτων επιτήρησης του ΚΕΕΛΠΝΟ που να αφορά στον πληθυσμό του Ακραιφνίου. Επιπλέον, δεν σημειώθηκε αυξημένη προσέλευση ατόμων τις τελευταίες ημέρες στις υπηρεσίες υγείας της περιοχής (Γ.Ν. Θήβας, ιδιωτικά νοσοκομεία της περιοχής, Κ.Υ. Αλιάρτου).

Κατόπιν επικοινωνίας με το Γ.Ν. Λιβαδειάς, το ΚΕΕΛΠΝΟ πληροφορήθηκε ότι στις 25/3/2018 προσήλθαν στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών ένας μαθητής του σχολείου, 15 ετών, με πυρετό και ακροαστικά ευρήματα χωρίς διάρροιες και εμέτους, ο οποίος νοσηλεύεται στην Παθολογική Κλινική, και μία μαθήτρια του σχολείου, 16 ετών, με πυρετό, φαρυγγαλγία και κεφαλαλγία, η οποία δεν χρειάστηκε νοσηλεία.

Από την έως τώρα διερεύνηση δεν έχει προκύψει κοινό γεύμα των ασθενών, ενώ τα αποτελέσματα του χημικού και μικροβιολογικού ελέγχου των δειγμάτων ύδατος αναμένονται.

Η διερεύνηση είναι σε εξέλιξη.






mononews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου