Παρασκευή 22 Ιουνίου 2018

Πλήρης αποδόμηση από τους FT της συμφωνίας δήθεν μείωσης του χρέους: «Εξαπάτησαν την Ελλάδα»

Πλήρης αποδόμηση της συμφωνίας της δήθεν μείωσης του χρέους από τους FT οι οποίοι
ξεκαθαρίζουν ότι η Ελλάδα εξαπατήθηκε καθώς είχε συμφωνηθεί το 2012 το χρέος να μειωθεί αισθητά κάτω από το 110% έως το 2022 και με βάση τα όσα συμφωνήθηκαν χθες για το χρέος ο στόχος αυτός γίνεται όνειρο «θερινής νυκτός»
Το τι πραγματικά συμβαίνει σχετικά με τα μέτρα για την ελάφρυνση χρέους που συμφωνήθηκαν στο Eurogroup της Πέμπτης το αποκαλύπτει με δύο αναρτήσεις του στο Twitter ο συντάκτης των Financial Times, Peter Spiegel.
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά «είμαι αρκετά μεγάλος για να θυμάμαι όταν (το Νοέμβριο του 2012) το Eurogroup είχε υποσχεθεί σημαντική ελάφρυνση χρέους στην Ελλάδα προκειμένου "να μειωθεί αισθητά κάτω από το όριο του 110%" μέχρι το 2022. Αξίζει να το θυμηθούμε μετά την αυτοαποθέωση που συμβαίνει σήμερα το πρωί στην Αθήνα και τις Βρυξέλλες».
Σε δεύτερη ανάρτησή του, δε, ο γνωστός δημοσιογράφος σημειώνει ότι με βάση τα τελευταία στοιχεία της Κομισιόν το χρέος βρίσκεται στο 177,8% προσθέτοντας ότι «αυτή η νέα ελάφρυνση χρέους ούτε καν δεν θα μας φέρει κοντά στον στόχο του 110% το 2022»
Αυτό που εννοεί ο γνωστός δημοσιογράφος είναι ότι για να έφτανε το ελληνικό χρέος τον στόχο του 110% θα έπρεπε να διαγραφούν μονοκοπανιά και ονομαστικά 150 δισ.ευρώ από τα οφειλόμενα της Ελλάδας.
Αυτό δεν έγινε συνεπώς είναι αδύνατον να πιαστεί ο στόχος αυτός και άρα οι Ευρωπαίοι και οι δανειστές στο σύνολό τους εξαπάτησαν την Ελλάδα.
Έτσι για 40 έτη απλώς θα «φυτοζωεί».




pronews


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου