Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2020

ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ - Οικολογική / Υγειονομική Βόμβα στην πόλη ο χώρος του Βιολογικού Καθαρισμού (ΦΩΤΟ)

Σε άτυπη χωματερή έχει μετατραπεί ο περιβάλλοντας χώρος του πολύπαθου βιολογικού καθαρισμού
των Αγίων Θεοδώρων, ο οποίος έχει ολοκληρωτικά  καλυφθεί, από εκατοντάδες αν όχι από χιλιάδες τόνους σκουπιδιών κάθε λογής, όπως κλαδιά, στρώματα, πλαστικά, ογκώδη αντικείμενα, οικοδομικά υλικά ακόμη και βάρκες, συμπληρώνοντας με αυτό τον τρόπο το σκηνικό της εγκατάλειψης όχι μόνο του βιολογικού αλλά και ολόκληρης της πόλης, δημιουργώντας ταυτόχρονα μια οικολογική βόμβα έτοιμη να εκραγεί ανά πάσα στιγμή, χτυπώντας αδυσώπητα τον κάτοικο της περιοχής, που ατυχώς όπως τελικά προκύπτει, επέλεξε να διαμένει στους Αγίους Θεοδώρους.

Το φαινόμενο ξεκίνησε περί τα τέλη της θητείας του κ. Λογοθέτη με την εναπόθεση σκουπιδιών στον χώρο του βιολογικού, με κάποια λίγα υλικά (κυρίως κλαδιά) και με στελέχη της νυν δημοτικής αρχής να διαπομπεύουν τότε στην τοπική κοινωνία, και καλώς έπρατταν, τον τότε Αντιδήμαρχο.


Ο Δήμαρχος, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, ο Αντιδήμαρχος Αγίων Θεοδώρων και γενικότερα η Δημοτική Αρχή, πρέπει να κινηθεί ΑΜΕΣΑ για την αποκατάσταση αυτού του εκτρώματος, καθώς έχει την ευθύνη να το κάνει, όπως βέβαια έχει και την υποχρέωση να απαντήσει στα ακόλουθα ερωτήματα:

α.         Για ποιον λόγο εναποτίθενται εκεί τα απορρίμματα και δεν απορρίπτονται σε προβλεπόμενο για αυτή τη χρήση χώρο?
β.         Δεν παραδειγματίστηκε από την πυρκαιά που είχε ξεσπάσει σε αυτό το σημείο πριν λίγο καιρό και είχε προκαλέσει έντονη ανησυχία, καθώς λίγο έλειψε να ξεφύγει από τον έλεγχο, με την επέκτασή της να αποτρέπεται την τελευταία στιγμή, λόγω της έγκαιρης επέμβασης της  Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και των Εθελοντών Δασοπυροσβεστών των Αγίων Θεοδώρων?
γ.         Δεν λαμβάνει υπόψιν ότι εγγύς βρίσκονται οι εγκαταστάσεις της εταιρείας MOTOR OIL, με ότι αυτό συνεπάγεται?
δ.         Δεν τους ενδιαφέρει η μόλυνση που προκαλείται στη θάλασσα (αν όχι και στον υδροφόρο ορίζοντα), από τα επικίνδυνα ιζήματα που δημιουργούνται και εισχωρούν στο έδαφος λόγω της βροχής?
ε.         Δεν αγωνιά για τις επιπτώσεις και τα ενδεχόμενα πρόστιμα, τα οποία θα κληθεί να πληρώσει ο Δήμος (δηλαδή ο Δημότης) και δύναται να επιβληθούν από την Ευρωπαϊκή Ένωση, που είναι ο κύριος χρηματοδότης του έργου και το οποίο ουδέποτε ολοκληρώθηκε, σε περίπτωση που διαπιστωθεί ή καταγγελθεί ότι τα εκατομμύρια που διέθεσε για την δημιουργία του, παρά τις πρόσφατες προεκλογικές δηλώσεις του Δημάρχου στο ΚΑΠΗ των Αγίων Θεοδώρων, ότι εξασφαλίστηκε το ποσό των 800.000 Ευρώ για την λειτουργία του, τον έχουν μετατρέψει από Βιολογικό Καθαρισμό σε άτυπη χωματερή?
στ.       Δεν ανησυχεί, που αυτή η τεράστια εστία υγειονομικού ενδιαφέροντος, έχει δημιουργήσει τοπική πανίδα με κάθε λογής έντομα, τρωκτικά και ερπετά να ερίζουν μεταξύ τους για το προσφορότερο σημείο δημιουργίας φωλιών?

Αυτά και πολλά άλλα είναι τα ερωτήματα πλείστων των κατοίκων των  Αγίων Θεοδώρων, που απαιτούν την άμεση ενεργοποίηση του Δημοτικού μηχανισμού, για τον καθαρισμό του χώρου, χωρίς βέβαια να προβεί στην απαράδεκτη μέθοδο της καύσης που πνίγει με δηλητηριώδη αέρια την πόλη.

Επιπλέον των ανωτέρω, εκτιμάται ότι θα πρέπει να αναζητηθούν, αν υπάρχουν ευθύνες και εν συνεχεία εάν υπάρχουν να καταλογιστούν σε όσους συνέβαλαν στην δημιουργία αυτής της οικολογικής βόμβας, όσο ψηλά και αν βρίσκονται στην Δημοτική ιεραρχία, προκειμένου να ικανοποιηθεί επιτέλους, έστω και για μια φορά, αυτό που λογίζεται ως κοινό περί δικαίου αίσθημα.






















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου