Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2018

Δίνουν στους αστακούς μαριχουάνα για να μην καταλάβουν ότι βράζονται ζωντανοί

Πριν μερικούς μήνες η ελβετική κυβέρνηση αποφάσισε να αναθεωρήσει τον τρόπο θανάτωσης
καρκινοειδών και οστρακόδερμων, όπως ο αστακός, απαγορεύοντας τις πιο συνήθεις τακτικές που εφαρμόζονταν μέχρι σήμερα, όπως το βράσιμο του ενώ είναι ακόμα ζωντανό.

Τις τελευταίες μέρες τον κύκλο του διαδικτύου κάνει η είδηση ότι μία εστιάτορας στο Μέιν των ΗΠΑ αποφάσισε να υιοθετήσει μια διαφορετική προσέγγιση, ως ένδειξη ευσπλαχνίας απέναντι στους αστακούς. Πιο συγκεκριμένα, αποφάσισε να δίνεις στους αστακούς μαριχουάνα, προκειμένου να μην καταλαβαίνουν ακριβώς τι τους συμβαίνει και να μην πονούν.

Όλα αυτά στο πλαίσιο της συζήτησης που έχουν ανοίξει πολλοί ακτιβιστές, που ζητούν να σταματήσει αυτός ο τρόπος μαγειρέματος των οστρακοειδών, γιατί έχει αποδειχτεί ότι αισθάνονται τον πόνο. «Έτσι και αλλιώς θα τα σκοτώσουμε. Προσπαθούμε να το κάνουμε με λιγότερο απάνθρωπο τρόπο», λέει η ιδιοκτήτρια του εστιατορίου.

Η ιδέα είναι ότι όταν ρίχνουν καπνό μαριχουάνας στο νερό τους, λειτουργεί ως ηρεμιστικό και αισθάνονται λιγότερο πόνο όταν μαγειρεύονται.

Το εστιατόριο δήλωσε μάλιστα ότι φέτος τελειοποίησε την τεχνική του και κατάφερε να μην μένουν υπολείμματα μαριχουάνας στο κρέας.

 

















OliveMagazine
anatakti

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου