Πέμπτη 4 Απριλίου 2019

Καιρός: Πλησιάζει η κακοκαιρία με καταιγίδες και σκόνη

Λίγες νεφώσεις οι οποίες σταδιακά από τα δυτικά θα αυξηθούν δίνοντας τοπικές βροχές ή καταιγίδες στα ορεινά τμήματα κυρίως της Πελοποννήσου και της Κρήτης, περιμένουμε την Πέμπτη 4 Απριλίου 2019.

Τις βραδινές ώρες τοπικές βροχές θα εκδηλωθούν στη Δυτική Ελλάδα και βαθμιαία στο Βόρειο Ιόνιο και στις ακτές της Ηπείρου καταιγίδες.
Μέχρι 21 βαθμούς η θερμοκρασία

Σύμφωνα με το meteo.gr, η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 1 έως 17 βαθμούς.
Στα υπόλοιπα βόρεια ηπειρωτικά από 5 έως 18.
Στην Ήπειρο από 6 έως 21 βαθμούς.
Στα κεντρικά ηπειρωτικά από 5 έως 19.
Στα δυτικά και νότια από 9 έως 19 βαθμούς.
Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 7 έως 20.
Στα νησιά του Ιονίου από 9 έως 18 βαθμούς.
Στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη από 7 έως 18 βαθμούς Κελσίου.
Μέχρι 6 μποφόρ στα πελάγη

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν βορειοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ, με σταδιακή μικρή εξασθένηση.
Στο υπόλοιπο Αιγαίο και στις ακτές της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις έως 5 μποφόρ.
Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι, 4 με 5 μποφόρ, και από το βράδυ στα βορειότερα πελάγη ισχυροί, 6 μποφόρ.Δείτε το χάρτη των θερμοκρασιών από την EMY


Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για σήμερα Πέμπτη 4 Απριλίου

Στην Αττική αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές. Οι άνεμοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 09 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές στη δυτική και κεντρική Μακεδονία με πιθανότητα μεμονωμένων βροχών στα ορεινά. Οι άνεμοι από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 5 και τοπικά στα ανατολικά 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία από 07 έως 18 βαθμούς Κέλσιου. Στη δυτική Μακεδονία και τη Θράκη τοπικά 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών στα ορεινά κυρίως της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς. Οι άνεμοι από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 07 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη τοπικά 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά μέχρι το μεσημέρι 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 05 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Στην Κρήτη νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών. Στα υπόλοιπα αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ με εξασθένηση μετά το μεσημέρι. Η θερμοκρασία από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές με τοπικές βροχές στα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι στα βόρεια βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ βαθμιαία εξασθένηση μετά το μεσημέρι. Στα νότια βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 10 έως 18 βαθμούς Κέλσιου.

Ο καιρός μέχρι τη Δευτέρα (8/4)

Την Παρασκευή (5/4) αρχικά στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά και από το μεσημέρι και στις υπόλοιπες περιοχές αυξημένες νεφώσεις. Τοπικές βροχές στα δυτικά, τα κεντρικά και τα νότια. Σποραδικές καταιγίδες από το απόγευμα στο Ιόνιο και την Πελοπόννησο και από τις βραδινές ώρες στην Κρήτη.
Οι άνεμοι στα δυτικά, κεντρικά και νότια νοτιοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ.
Στην υπόλοιπη χώρα ανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε άνοδο.

Το Σάββατο (6/4) και την Κυριακή (7/4) νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στην κεντρική και τη νότια χωρά πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρά. Την Κυριακή ο καιρός στη δυτική Ελλάδα πρόσκαιρα θα βελτιωθεί.
Οι άνεμοι ανατολικοί νοτιοανατολικοί 5 με 7 και στο αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ, με εξασθένηση την Κυριακή στα δυτικά.
Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο κυρίως ως προς τις ελάχιστες τιμές.

Τη Δευτέρα (8/4) αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία και στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.
Οι άνεμοι νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και βαθμιαία στα δυτικά και τα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία σε πτώση.
Προειδοποίηση Καλλιάνου: Έρχεται βαρομετρικό χαμηλό με καταιγίδες και σκόνη

Ιδιαιτέρως βροχερός αναμένεται να αποδειχθεί ο Απρίλιος παρά τις ήπιες καιρικές συνθήκες που επικρατούν από τις αρχές του μήνα, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιάννη Καλλιάνο.

Σύμφωνα με την ανάρτηση του κ. Καλλιάνου, η κακοκαιρία θα ξεκινήσει από την Παρασκευή με βροχές και καταιγίδες να σημειώνονται κυρίως στην κεντρική και νότια ηπειρωτική χώρα αλλά και στο κεντρικό, νότιο και ανατολικό Αιγαίο.

Ο καιρός θα είναι άστατος, και το Σαββατοκύριακο με την ένταση των φαινομένων να υποχωρεί. Βροχές θα σημειωθούν και στην Αττική, ενώ οι άνεμοι θα στραφούν σε νοτιάδες με σκόνη από την Αφρική να κάνει την εμφάνισή της.

Σε τροχιά διαδοχικών κακοκαιριών μπαίνει η Ελλάδα από την Παρασκευή και όλα τα προγνωστικά μοντέλα δείχνουν πως το σκηνικό αυτό θα διατηρηθεί μέχρι και τις 20 Απριλίου...

O καιρός θα αρχίσει να επιδεινώνεται σημαντικά και σε όλη την Ελλάδα θα επικρατήσει κακοκαιρία με ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου