Τρίτη, 24 Μαρτίου 2020

Στα 71 τα νέα κρούσματα στην Ελλάδα – 695 στο σύνολο - Νοσηλεύονται σε ΜΕΘ 35 άτομα - 17 οι νεκροί

Ακόμη 71 νέα κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα μας ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του ΕΟΔΥ
Σ. Τσιόδρας. Συνολικά τα κρούσματα στην Ελλάδα ανέρχονται σε 695
Ακόμη 71 νέα κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα μας ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του ΕΟΔΥ Σ. Τσιόδρας. Συνολικά τα κρούσματα στην Ελλάδα ανέρχονται σε 695. Εξ αυτών νοσηλεύονται οι 114, ενώ 35 άτομα νοσηλεύονται σε ΜΕΘ. Εξιτήριο πήραν 29 ασθενείς.
Το 75% των ασθενών ανήκει στην ηλικιακή ομάδα 18 – 64 ετών.
Συνολικά καταγράφηκαν στη χώρα μας 17 νεκροί με μέση ηλικία τα 76 έτη. Οι 14 εξ’ αυτών ήταν άνδρες και οι τρεις γυναίκες.
Κικίλιας: Το ΕΣΥ αντέχει
Τον λόγο πήρε πρώτος ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος αναφέρθηκε στο επιχειρησιακό σχέδιο της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του φονικού ιού. Ακόμη ευχαρίστησε τόσο τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, όσο και τον Σωτήρη Τσιόδρα για την συμβολή του στην «μάχη» ώστε να μπει «φρένο» στην εξάπλωση του κορονοϊού στην Ελλάδα.

Έχουν εγκριθεί 431 προσλήψεις γιατρών και άνω των 1.700 νοσηλευτών και λοιπού προσωπικού, είπε ο κ. Κικίλιας και τόνισε πως θα προσληφθούν όσοι χρειαστούν για την αντιμετώπιση των συνεπειών του κορωνοϊού. «Το Ελληνικό Σύστημα Υγείας, αντέχει», είπε ο κ. Κικίλιας.

«Σε αυτή τη μάχη δεν περισσεύει κανείς», είπε ο υπουργός, απευθύνοντας κάλεσμα για εθελοντική συνδρομή στις προσπάθειες αντιμετώπισης του κορωνοϊού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου