Τετάρτη 25 Μαρτίου 2020

ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ-Η Υγειονομική Βόμβα που είναι έτοιμη να σκάσει

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν οι κάτοικοι των Αγίων Θεοδώρων για τους πρόσφυγες και τους
μετανάστες που παραμένουν στην πόλη, σε ξενοδοχειακή μη φυλασσόμενη μονάδα, παρά τις διαβεβαιώσεις περί του αντιθέτου ότι θα είχαν δηλαδή απομακρυνθεί εδώ και μήνες.

Ο προβληματισμός και η ανησυχία τους σήμερα έχει γίνει ακόμη μεγαλύτερη, όχι μόνο γιατί διαμένουν 450 πρόσφυγες και μετανάστες υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες διαβίωσης, αλλά και λόγω του συγχρωτισμού μεγάλου αριθμού ανθρώπων σε περιορισμένο χώρο.

Αυτή τη στιγμή στην πόλη των Αγίων Θεοδώρων, η οποία έχει αναλάβει όλο το βάρος του Δήμου για το μεταναστευτικό, έχει ενεργοποιηθεί η υγειονομική βόμβα που εδώ και καιρό είχαμε προειδοποιήσει, καθώς με την εξάπλωση του κορωνοϊού στην χώρα μας είναι πλέον βέβαιο ότι αν νοσήσει έστω και 1 άτομο από τους 450 που διαμένουν στην ξενοδοχειακή δομή της πόλη, η μετάδοσή του εντός αυτής θα είναι αστραπιαία και πλήρης.

Ταυτόχρονα και καθώς οι διαμένοντες μετανάστες και πρόσφυγες μετακινούνται ανεξέλεγκτα χρησιμοποιώντας αναγκαστικά τις κοινωνικο-οικονομικές δομές της πόλης για την εξυπηρέτηση της καθημερινότητάς τους, ο ιός θα εξαπλωθεί άμεσα και στους κατοίκους, οι οποίοι από την πρώτη στιγμή τηρούν με ευλαβική συνέπεια τα περιοριστικά μέτρα.

Εκτιμάται ότι είναι ανάγκη να παρθούν ΤΩΡΑ οι αναγκαίες αποφάσεις για να δοθεί ριζική λύση προκειμένου οι συγχρωτισμένες σε μία μικρή ξενοδοχειακή δομή ψυχές 450 ταλαιπωρημένων ανθρώπων διαφορετικών πολιτισμών, θρησκειών, εθνοτήτων, παραδόσεων που όχι μόνο δεν φυλάσσονται αλλά ούτε παρακολουθούνται, να απομακρυνθούν σε έτερη και ασφαλή δομή στην ενδοχώρα που θα εξασφαλίζει τόσο την υγεία τους όσο και την υγεία των υπόλοιπων κατοίκων.

Επιπλέον, για τους κατοίκους των Αγίων Θεοδώρων που ζούμε τη ζοφερή πραγματικότητα λόγω των μέτρων που έχουν παρθεί για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού, αποτελεί προκλητικότητα να διαπιστώνουμε ότι το κράτος για το οποίο έχουμε εκπληρώσει όλες μας τις υποχρεώσεις να μην λαμβάνει κανένα μέτρο για την διασφάλιση της ζωής μας αδιαφορώντας για τους κινδύνους που ελλοχεύουν.

Καλούμε τους βουλευτές του νομού Κορινθίας, τον Δήμαρχο και τις δημοτικές παρατάξεις να προβληματιστούν με τη σειρά τους, να ομονοήσουν και να απευθυνθούν πιέζοντας την κυβέρνηση να λάβει μέριμνα για την απομάκρυνση των μεταναστών και των προσφύγων από την πόλη πριν είναι πολύ αργά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου