Σάββατο 9 Μαΐου 2020

Γιάννης Καραπανάγος: Οι προτάσεις του για τον Τουρισμό στο Δήμο Λουτρακίου

Για το αναθεωρημένο σχέδιο τουριστικής προβολής του Δήμου μας, ο κ. Καραπανάγος, στις
τοποθετήσεις του, μεταξύ των άλλων, ανέφερε..

"Η παράταξή μας χαρακτηρίζει, τον τουρισμό, βασικό άξονα ανάπτυξης του Δήμου μας, για να αποκτήσει και πάλι την αίγλη και το κύρος που του αξίζει, με σκοπό να καταταγεί στις πιο αναγνωρισμένες Διεθνείς Τουριστικές Περιοχές Υψηλού Κύρους. Από την έναρξη της τρέχουσας θητείας του Δημοτικού Συμβουλίου, ζητούμε συνεχώς, από τη Δημοτική Αρχή, να προγραμματίσει συζήτηση, μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο, με αντικείμενο τον απολογισμό της τουριστικής περιόδου 2019 και τον προγραμματισμό της επόμενης, ακούγοντας τις απόψεις-συμπεράσματα του Αστυνομικού Τμήματος Λουτρακίου, των Οδηγών Ταξί, των Φορέων του Τουρισμού, των Εθελοντών, κ.λ.π., κάτι που δεν έχει συμβεί μέχρι σήμερα.

Από το βήμα αυτό να ενημερώσουμε ότι  η παράταξή μας κατέθεσε πρόταση στην επιτροπή τουρισμού, πριν από 3 μήνες, για τη δημιουργία γραφείου τουρισμού στον Δήμο μας, όπως έχουν συστήσει άλλοι Δήμοι - τουριστικοί προορισμοί, με εντυπωσιακά αποτελέσματα και την πρόσληψη εξειδικευμένου στελέχους (manager), ώστε η χάραξη της στρατηγικής και της πολιτικής ευθύνης να ανήκει στο Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο με τις αποφάσεις του να καθοδηγεί, εποπτεύει και συντονίζει όλους τους φορείς που έχουν, ως αρμοδιότητα, το αντικείμενο του τουρισμού, χωρίς φυσικά να καταργείται η παρουσία τους και να ακυρώνεται η προσφορά τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι την παραπάνω πρόταση καταθέτει, με άρθρα του, ο γνωστός ξενοδόχος-σύμβολο της πόλης του Λουτρακίου κ. Γιάννης Λαζαρίδης, εδώ και πολλά χρόνια, χωρίς ανταπόκριση.

Να υπογραμμίσουμε ότι ο Δήμος είναι Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου, Φορέας Εξουσίας και Ιδιαίτερης Αξιοπιστίας, σε σχέση με το οποιοδήποτε φυσικό ή νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου ή μία απλή Αστική Εταιρεία.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο, την 24η Φεβρουαρίου 2020, εξηγήσαμε ότι πρέπει να είναι ορατά τα οφέλη από την τουριστική προβολή του Δήμου μας, με στατιστικά στοιχεία στα οποία να περιλαμβάνονται ο αριθμός των διανυκτερεύσεων κατά τη θερινή περίοδο, οι χώρες προέλευσης των επισκεπτών, ανά μήνα ή έτος, ως αποτέλεσμα των συμμετοχών μας σε διεθνείς εκθέσεις, ο αριθμός διανυκτερεύσεων στην πόλη μας, ανά ξενοδοχείο, κατά το χρονικό διάστημα διεξαγωγής μεγάλων αθλητικών οργανώσεων στον Δήμο μας, ώστε να επικρατεί πλήρης διαφάνεια και να έχουν αντίκρισμα οι ετήσιες δαπάνες διαφήμισης που προέρχονται από χρήματα συνδημοτών μας.

Πιστεύουμε απόλυτα ότι, για να υπάρξει ουσιαστική και αποτελεσματική τουριστική προβολή, θα πρέπει να δημιουργηθούν νέες υποδομές, οι οποίες θα πρέπει να  λειτουργήσουν ως πόλοι έλξης, όπως η ανάπλαση του παραλιακού πεζόδρομου, η αξιοποίηση όλων των παραλιών, από τους Αγ. Θεοδώρους μέχρι την Μαυρολίμνη, η ανάπλαση του Ισθμού και της Λίμνης Ηραίου, η ανάδειξη της Αρχαίας Διόλκου, η βελτίωση του οδικού δικτύου πρόσβασης στη  Μονή του Οσίου Παταπίου κ.λ.π., επιλύοντας ταυτόχρονα σοβαρά και χρόνια προβλήματα, όπως το κυκλοφοριακό και ειδικότερα τη στάθμευση. Προς την κατεύθυνση αυτή πρέπει να τολμήσουμε, να συζητήσουμε άμεσα και να αποφασίσουμε, πειραματικά, τη μονοδρόμηση, είτε τμήματος της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου είτε της οδού Ποσειδώνος, από την οδό Αιγαίου μέχρι το Καζίνο, στο πλαίσιο του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας, για να εξασφαλίσουμε θέσεις στάθμευσης. Πρόταση που έχω καταθέσει και στον κ. Γκιώνη.

Για το αναθεωρημένο πρόγραμμα της τουριστικής προβολής  θα έπρεπε όλες οι δημοτικές παρατάξεις να είχαν κληθεί για να καταθέσουν τις προτάσεις τους στην Επιτροπή Τουρισμού ή άλλοι συνδημότες μας, οι οποίοι ασχολούνται, επί σειρά ετών με τον τουρισμό, όπως οι κ.κ. Γιάννης Λαζαρίδης και Βασίλης Μαντάς. Γι΄αυτό προτείνουμε την τροποποίησή του, σε επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου, σύμφωνα με τις προτάσεις της παράταξής μας, αλλά και των άλλων παρατάξεων, που έχουν ήδη κατατεθεί, με τις προτάσεις του Εμπορικού Συλλόγου των Αγίων Θεοδώρων, καθώς και με προτάσεις επιθυμούντων, προς τούτο, συνδημοτών μας, που ασχολούνται με  τον Τουρισμό. Επιπλέον, προτείνουμε την αναμόρφωση του προϋπολογισμού, ανάλογα με τις πραγματικές ανάγκες, λόγω της αβεβαιότητας, που επικρατεί για το τουριστικό μέλλον, από τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού.

Τέλος, αισθάνομαι την ανάγκη να επαναλάβω ότι η παράταξή μας, πιστή στις δεσμεύσεις της τονίζει, επισημαίνει και υπογραμμίζει ότι είναι υπόλογη μόνο απέναντι στο εκλογικό σώμα, το οποίο την τίμησε με την εκλογή τριών δημοτικών συμβούλων, στους οποίους ανέθεσε συγκεκριμένη αποστολή και έργο. Εμπνέεται από τις Αρχές και της Αξίες που έχει διατυπώσει, πορεύεται αταλάντευτα, με συνοδοιπόρους τους συνδημότες μας και καθοδηγείται από το λαϊκό αίσθημα για να γίνει πράξη το αλλάζουμε αλλά και ζούμε μαζί.  Τίποτα δεν μας εμποδίζει και δεν θα μας εμποδίσει να εκφράζουμε τη γνώμη μας, να καταθέτουμε τις προτάσεις μας και να ακολουθούμε τον δρόμο που χαράζει αποκλειστικά και μόνο το δημόσιο συμφέρον. Τα υπόλοιπα δεν μας αγγίζουν, δεν μας αφορούν και τα παραδίδουμε στην κοινή γνώμη".



Πηγή:loutraki365.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου