Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2016

Α.Τσίτσης - Συγχαρητήρια με πολλούς αποδέκτες




Μόλις πρόσφατα η Δημοτική Αρχή ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ- ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ – ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ
εγκαινίασε το Νεόδμητο Κτίριο του Πνευματικού Κέντρου Περαχώρας . Είναι αναμφισβήτητο ότι αποτελεί ένα θετικό γεγονός και είναι βέβαιο ότι θα συμβάλει πολλαπλώς στα πολιτιστικά δρώμενα
της τοπικής κοινωνίας και θα την αναβαθμίσει πολιτιστικά .

Συγχαρητήρια λοιπόν σε όλους όσους εργάσθηκαν και συνέβαλαν καθ΄ οιονδήποτε τρόπο στην δημιουργία του Πνευματικού Κέντρου.

Αντίθετα όμως ως προς το παραπάνω θετικό γεγονός , ο τέως Δήμος των Αγίων Θεοδώρων που από το 2011 συνενώθηκε με τον Δήμο Λουτρακίου Περαχώρας , λόγω του αρνητικού ενδιαφέροντος που επιδείχθηκε τόσο από την προηγούμενη όσο και από τη νυν Δημοτική Αρχή , υποβαθμίσθηκε πολιτιστικά , διαλύθηκε η μπάντα του , τα μουσικά όργανα περιήλθαν στο Δήμο , άραγε πως έγινε η διαδικασία παράδοσης κλπ , τι απέγινε το λοιπό υλικό , διαλύθηκαν όλες οι πολιτιστικές του δομές [ χορωδίες , χορευτικά κλπ ], δεν διατέθηκε ούτε κατ΄ελάχιστο το απαιτούμενο ποσό για την επισκευή της στέγης και λοιπών αναγκαίων εργασιών του μοναδικού κτιρίου που υπήρχε και αναγκαστικά είχε διαμορφωθεί και εξοπλισθεί κατάλληλα για να λειτουργεί ως πολιτιστικό κέντρο της πόλης

Για τους Αγίους Θεοδώρους δεν υπήρχε καμία δυνατότητα για τίποτε απολύτως .Η πόλη με την συνένωση ενώ έδωσε πολλά εισέπραξε την υποβάθμιση.

Δυστυχώς και ατυχώς για την Πόλη των Αγίων Θεοδώρων εκ του αποτελέσματος προκύπτει ότι ουδείς ενδιαφέρεται . Οι ελπίδες ότι η νυν Δημοτική Αρχή είχε την θέληση και την αποφασιστικότητα να προβεί σε ενέργειες που θα συνέβαλαν στην άρση των δυσμενών συνεπειών της ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΙΚΗΣ συνένωσης των Δήμων ,αποκαθιστώντας τις ισορροπίες διορθώνοντας τα σκόπιμα ή όχι λάθη που διαπράχθηκαν σε βάρος της Πόλης και των Δημοτών κατά την εφαρμογή του σχεδίου συνένωσης των Δήμων , διαψεύσθηκαν.

Διανύουμε ως ενιαίος Δήμος με την παρούσα Δημοτική Αρχή τον τρίτο χρόνο. Κανένα θετικό ενδιαφέρον , ή ουσιαστικό αποτέλεσμα δεν υπήρξε για την πόλη μας. Προσωπικά πιστεύω ότι η παρούσα Δημοτική Αρχή ουσιαστικά δεν εκπροσωπεί και δεν ενδιαφέρεται για την Πόλη των Αγίων Θεοδώρων. Εξακολουθούμε να Βιώνουμε την υποβάθμιση .

Κατά τα άλλα οι εκ Περαχώρας Δημοτικοί Σύμβουλοι μπορούν να είναι υπερήφανοι . Ειλικρινά τους συγχαίρω γιατί ενδιαφέρθηκαν για τον τόπο τους .

Χρόνια Πολλά για τις Άγιες Μέρες και καλή Χρονιά .

 Αναστάσιος Χ. Τσίτσης
Ανεξάρτητος Σύμβουλος Δημοτικής Κοινότητας
Αγίων Θεοδώρων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου