Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2019

Τρεις Χασισοφυτείες στα Γεράνεια Όρη “έπιασε” το ελικόπτερο της ΕΛΑΣ

Τρεις μεγάλες χασισοφυτείες, που συνδέονταν μεταξύ τους με κοινό σωλήνα ποτίσματος,
εντοπίστηκαν από ελικόπτερο της ΕΛΑΣ στα Γεράνεια Όρη.
Όχι μία, αλλά τρεις φυτείες καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης “είδαν” οι κάμερες του ελικοπτέρου της ΕΛ.ΑΣ, σε δύσβατη, δασική περιοχή, στα Γεράνεια Όρη.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Ήταν το σημείο για το οποίο είχε σχετικές πληροφορίες και το αναζητούσε με επίγεια μέσα η Ασφάλεια Δυτικής Αττικής, αλλά λόγω της ιδιομορφίας του εδάφους δεν ήταν εύκολη η πρόσβαση και ο έλεγχος. Όταν, όμως, από ψηλά οι χειριστές του ελικοπτέρου διέκριναν τα δενδρύλλια τα οποία είχαν ύψος, που έφθανε και τα 2,5 μέτρα, σήμαναν συναγερμό στην υπηρεσία ασφαλείας και οι αστυνομικοί βρέθηκαν εκεί.

Όπως αναφέρει η Αστυνομία, οι τρεις χώροι στους οποίους καλλιεργούνταν τα δενδρύλλια κάνναβης, εντοπίστηκαν σε δύσβατη περιοχή, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο δασικής έκτασης, στα Γεράνεια Όρη από την πλευρά του Αλεποχωρίου. Οι προαναφερόμενες φυτείες, λέει ακόμη η Αστυνομία, βρίσκονταν σε κοντινή απόσταση μεταξύ τους και τροφοδοτούνταν από τον ίδιο κεντρικό σωλήνα ύδρευσης. Κατά την έρευνα που ακολούθησε στους χώρους των φυτειών, βρέθηκαν εξοπλισμός ορεινής διαβίωσης και χώρος αποξήρανσης κάνναβης.
 
Εκρίζωσαν 2303 δενδρύλλια

Αστυνομικοί της Ασφάλειας, προχώρησαν στην εκρίζωση και κατάσχεση 2.303 δενδρυλλίων κάνναβης, ύψους από τριάντα εκατοστά έως 2,5 μέτρα όπως προαναφέρθηκε. Με δεδομένο ότι στον χώρο των τριών φυτειών δεν βρέθηκε κανείς, τα αντικείμενα που κατασχέθηκαν εστάλησαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια προκειμένου να εντοπιστούν δακτυλικά αποτυπώματα και γενετικό υλικό.
 
Ψάχνουν τους “καλλιεργητές”

Στοιχεία που θα οδηγήσουν στους άγνωστους έως στιγμής “καλλιεργητές” των τριών φυτειών. Στις αρχές καλοκαιριού η Alphafreepress, εξ αιτίας των πολλών φυτειών δενδρυλλίων κάνναβης που ανακαλύπτονταν από τη Δίωξη Ναρκωτικών σε δύσβατες περιοχές είχε δημοσιεύσει ρεπορτάζ υπό τον τίτλο “Από τα Δερβενοχώρια στη Λούτσα και από εκεί στα Κήθυρα”.
Σε δυσπρόσιτες περιοχές

Κι αυτό γιατί σε λίγες μόνο ημέρες η Δίωξη είχε εντοπίσει σε δυσπρόσιτες περιοχές φυτείες κάνναβης σε Δερβενοχώρια, Αρτέμιδα και Κύθηρα! Το ρεπορτάζ ανέγραφε επίσης ότι “οι φυτείες, ανακαλύπτονται τον τελευταίο καιρό η μία μετά την άλλη, στο πλαίσιο ειδικών δράσεων εξερεύνησης περιοχών, πρόσφορων για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης”.
Πηγή:alphafreepress.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου