Σάββατο 25 Ιουλίου 2020

ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ-ΔΗΜΑΡΧΕ Ενημέρωσε μας ΤΩΡΑ για την νέα Δομή Μεταναστών στα σχολεία μας

Γράφει ο Γιώργος Γρηγοράκος

Αναστάτωση έχει προκαλέσει στη τοπική κοινωνία των Αγίων Θεοδώρων, η ανακοίνωση "βόμβα" του Δημάρχου Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων Γεωργίου Γκιώνη στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου λίγο πριν τη ματαίωση της συνεδρίασης λόγω μη απαρτίας, που αφορούσε την δημιουργία εκπαιδευτικής δομής παιδιών μεταναστών στο Γυμνάσιο-Λύκειο της πόλης.


Η σιβυλλική, αινιγματική και διφορούμενη δήλωση του Δημάρχου, λέγοντας ότι είχε σκοπό να θέσει στα προ ημερησίας διάταξης το θέμα της δημιουργίας εκπαιδευτικής δομής στους Αγίους Θεοδώρους, έχουν προβληματίσει και ανησυχήσει έντονα τους κατοίκους, οι οποίοι διαπιστώνουν ότι όχι μόνο παραμένουν για 2ο χρόνο σε ξενοδοχειακή δομή της πόλης 500 περίπου πρόσφυγες και μετανάστες, παρά τους καθησυχασμούς των στελεχών της Δημοτικής Αρχής και των βουλευτών του Νομού ότι θα αποχωρήσουν, αλλά διαπιστώνουν πλέον ότι ο τόπος έχει παγιοποιηθεί ως η αποθήκη ψυχών της Πελοποννήσου.


Η απομαγνητοφώνηση με τις δηλώσεις του Δημάρχου στις 23 Ιουλίου 2020
"Κάτι άλλο, ένα σημαντικό που θέλαμε να το περάσουμε προ ημερησίας διατάξεως, είναι για τη δομή που θέλουνε να κάνουνε στους Αγίους Θεοδώρους, για το σχολείο που θέλουνε να μας υποχρεώσουνε σε ένα από τα σχολεία, στο Λύκειο και στο Γυμνάσιο των Αγίων Θεοδώρων να έρθουνε μετανάστες να κάνουνε εν ώρα μαθήματος με τα συγκεκριμένα παιδιά. Έχουμε κάποιες προτάσεις που θέλαμε όλοι μαζί να τις ψηφίσουμε, γι' αυτό το συγκεκριμένο γεγονός το οποίο δυστυχώς για άλλη μια φορά δεν μπορούμε να μιλήσουμε στο δημοτικό συμβούλιο."


Δήμαρχε, φτάνουν πια αυτού του είδους οι καταδικαστικές για το μέλλον των Αγίων Θεοδώρων αποφάσεις, που λαμβάνονται ερήμην των κατοίκων. Οι κάτοικοι αναμένουν απαντήσεις σε πολλά ερωτήματα. Εμείς θέτουμε μερικά εύλογα ερωτήματα τα οποία προκύπτουν από την κρυπτογραφημένη δήλωση σας στο Δημοτικό Συμβούλιο:
1. Πότε το μάθατε?
2. Ποιά παιδιά μεταναστών αφορά και από ποιές περιοχές?
3.Γιατί δεν ανακοινώνετε με ξεκάθαρο τρόπο τι γνωρίζετε για το θέμα σε κάποιο ΜΜΕ(δεν είναι ανάγκη στο agioitheodoroi.gr), ή γιατί δεν εκδίδετε ένα Δελτίο Τύπου προκειμένου να ενημερωθούν οι κάτοικοι, όταν για άλλα ήσσονος σημασίας θέματα δεν είστε καθόλου φειδωλός στην σύνταξη και ανακοίνωσή τους ?
4.Γιατί, αφού όπως αναφέρατε την 23η Ιουλίου ότι είχατε ένα σημαντικό εκτός ημερησίας διάταξης θέμα για τους Αγίους Θεοδώρους, δεν το εντάξατε στο θεματολόγιο της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου της 29ης Ιουλίου που εκδώσατε στις 24 Ιουλίου?
5. Με τι κριτήρια επιλέχθηκαν οι Άγιοι Θεόδωροι για την λειτουργία αυτής της δομής?
6.Επικοινωνήσατε με τον βουλευτή, Υφυπουργό Ανάπτυξης και Δημότη Αγίων Θεοδώρων Χ.Δήμα, με τον οποίο, όπως πολλάκις έχετε πει εντός και εκτός αιθούσης του Δημοτικού Συμβουλίου, διατηρείτε φιλικές σχέσεις και σας έχει βοηθήσει με το θέμα του CASINO? Σας ενημέρωσε ή όχι για το θέμα?
7. Ποιοί είναι αυτοί που θέλουνε τη δημιουργία της Δομής?


Αποτελεί ΑΜΕΣΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ και ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ της Δημοτικής Αρχής αλλά κυρίως του Δημάρχου και του Αντιδημάρχου Αγίων Θεοδώρων, να ενημερώσουν τους κατοίκους για το θέμα, καλώντας ΤΩΡΑ έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο να λάβει χώρα στην πόλη, θέτοντας την αναγκαιότητα εκτελέσεως δημοψηφίσματος από τους κατοίκους της Δημοτικής Κοινότητας, όπως παρέχει την ευχέρεια και προβλέπεται από τον Κλεισθένη. 
VIDEO με τις δηλώσεις του Δημάρχου




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου