Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020

Μήνυμα του ΙΩΑΝΝΗ Β. ΚΑΡΑΠΑΝΑΓΟΥ για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

 

Αγαπητοί Εκπαιδευτικοί και Αγαπητοί Γονείς,

Αγαπητές Μαθήτριες και Αγαπητοί Μαθητές,

Η νέα σχολική χρονιά ξεκινά, σήμερα, μέσα σε πρωτόγνωρες συνθήκες και δυσκολίες, εξαιτίας της πανδημίας του κορωναϊού, για όλες τις μαθήτριες και τους μαθητές. Όμως, το γεγονός αυτό, δεν πρέπει να σταθεί εμπόδιο στα όνειρά τους, στους στόχους που θέτουν, στις ελπίδες και στην αισιόδοξη ματιά, με την οποία ολόκληρη η εκπαιδευτική κοινότητα οφείλει να πορεύεται μπροστά και να χαράζει το μέλλον των επόμενων γενεών. 


Το σχολείο είναι ο χώρος όπου αποκτούμε πολύτιμες γνώσεις, σημαντικές ικανότητες, αλλά και πλούσιες εμπειρίες μέσα από μια σύγχρονη διαδικασία. Μια διαδικασία όπου πρωταρχική σημασία πρέπει να δίδεται στην ανθρωπιστική διάσταση και στον αέναο αγώνα κατάκτησης της γνώσης.


Ο μεγάλος στόχος της εκπαίδευσης είναι η μάθηση, η πνευματική και ψυχική καλλιέργεια, η απόκτηση πολύτιμων γνώσεων και χρήσιμων δεξιοτήτων, μέσα από την ενεργητική συμμετοχή, τις συλλογικές βιωματικές δράσεις, την παραγωγική διαδικασία, τη δημιουργική και εποικοδομητική σκέψη.

Εύχομαι ολόψυχα στην εκπαιδευτική και μαθητική κοινότητα, καθώς και στους γονείς, υγεία, καλή δύναμη, ασφαλή και δημιουργική χρονιά, με πρόοδο και επιτυχία. 




Ιωάννης Β. Καραπανάγος

Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης

Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων

"αλλάzουμε ΜΑΖΙ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου