Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2019

Το μικροσκοπικό ελαιόδεντρο από την Κόρινθο, που ταξιδεύει σε όλον τον κόσμο


Ένα από τα σήματα κατατεθέντα της Ελλάδας, το ελαιόδεντρο, επιχειρεί να αναδείξει και να
προωθήσει μαζικά στην διεθνή αγορά μια ελληνική start up. Η PlantBox τυποποιεί μικρά δεντράκια ελιάς, συγκεκριμένων προδιαγραφών και τα εξάγει.

Το κάθε «PlantBox» περιέχει ένα ελαιόδεντρο ύψους μόλις 18 εκατοστών, για το οποίο χρησιμοποιούνται συγκεκριμένες τεχνικές αναπαραγωγής και ανάπτυξης και ειδικά πρότυπα στη συσκευασία του, έτσι ώστε να αντέχει χωρίς ήλιο και νερό μέχρι 58 ημέρες καθώς και να πληροί όλα τα κριτήρια ασφαλείας ώστε να διακινείται χωρίς κανένα πρόβλημα στα αεροδρόμια.

Την ιδέα είχε πριν από λίγα χρόνια, ένας νέος αγρότης από την Κορινθία, ο Βασίλης Τσιπάς.

«H εταιρεία μας PlantBox είναι μία εταιρεία αγροτεχνολογίας η οποία αναπαράγει, αναπτύσσει, διαμορφώνει, τυποποιεί, συσκευάζει και συντηρεί δέντρα και φυτά, προκειμένου αυτά να είναι ικανά να αποκτήσουν ζωή στο ράφι και να μπορέσουν να διακινούνται με ευκολία, οικονομικά και με ασφάλεια», εξηγεί μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Βασίλης Τσιπάς.

Εκτός από τον προφανή στόχο για βιώσιμη ανάπτυξη της επιχείρησης ένας ακόμα στόχος της ομάδας «PlantBox» είναι να συμβάλλει στην δημιουργία μιας νέας κουλτούρας στον αγροτικό τομέα που θα επικεντρώνεται στην καινοτομία, στην δημιουργία προϊόντων υψηλής προστιθέμενης αξίας και στη δημιουργία υπεραξίας τόσο για τους παραγωγούς όσο και για την τοπική κοινωνία, τη φύση και τη χώρα.

Θετικό είναι το μήνυμα που στέλνει ο επικεφαλής της ομάδας του PlantBox και για το οικοσύστημα των start-ups στην Ελλάδα, δηλαδή των νεοφυών επιχειρήσεων, που όπως δείχνουν τα στοιχεία, κατάφεραν να σταθούν στα πόδια τους και να επιβιώσουν παρά την οικονομική κρίση που βίωσε η χώρα. Όπως λέει πλέον αντιμετωπίζονται διαφορετικά οι επιχειρήσεις αυτές θεσμικά και οικονομικά.

Ο Βασίλης Τσιπάς ήταν εξοικειωμένος από μικρός με την αγροτική παραγωγή λόγω της φύσης του επαγγέλματος της μητέρας του. Στη συνέχεια σπούδασε γεωπονία, αποκτώντας πλέον και επιστημονική γνώση στο πεδίο αυτό.









Πηγή:thebest.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου