Τρίτη 10 Μαρτίου 2020

Η απειλή εξ ανατολών είναι πραγματική και ασύμμετρη

Γράφει ο Γιώργος Γρηγοράκος



Το τελευταίο διάστημα υφίσταται μια απειλή στα σύνορα της πατρίδας μας, που είχε να συμβεί πάρα πολλά χρόνια. Δεν πρόκειται για τις συνήθεις παραβιάσεις Τουρκικών αεροσκαφών ή πλοίων που πραγματοποιούνται τις περισσότερες φορές για την εξυπηρέτηση των πολιτικών σκοπιμοτήτων της Τουρκίας ή για τον έλεγχο της ετοιμότητας των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Η απειλή αυτή τη φορά είναι πραγματική και ασύμμετρη, ακολουθώντας και εξελίσσοντας την φιλοσοφία της τρομοκρατίας των εθνών που αναπτύχθηκε την δεκαετία του 1990. Στην ουσία είναι πόλεμος που αποσκοπεί στην τροποποίηση της εδαφικής κυριαρχίας κρατών που έχοντας ως αρωγούς τακτικούς στρατούς, κάνουν προσχηματική χρήση των θρησκειών, της ανθρώπινης εξαθλίωσης, των ιδεολογιών ή της συνωμοσιολογίας, προκειμένου να εφαρμόσουν εθνικές στρατηγικές που εκκολάπτονταν εδώ και πολλά χρόνια αλλά δεν μπορούν να υλοποιήσουν με τις παραδοσιακές "μεθόδους".

Έτσι αυτή την στιγμή, όσο και αν δεν θέλουν κάποιοι να το παραδεχτούν ή εσκεμμένα εθελοτυφλούν, η χώρα μας δέχεται μια πραγματική επίθεση. Ταλαιπωρημένοι αλλά καθοδηγούμενοι από το τουρκικό καθεστώς άνθρωποι, προσπαθούν να εισβάλλουν στην πατρίδα μας, δίνοντας μάχες σώμα με σώμα με τις ελληνικές δυνάμεις που φυλούν τα σύνορα. Μπορεί να είναι μάζες μεταναστών που δεν φέρουν οπλισμό, αλλά είναι χιλιάδες, με μερικές γυναίκες και παιδιά να βρίσκονται ανάμεσά τους, αλλά με τον κύριο όγκο να είναι άνδρες και που έχουν καταγωγή από χώρες όπου ο ανθρωπισμός, τα ατομικά δικαιώματα και η ελευθερία είναι άγνωστες λέξεις.

Το καθεστώς Ερντογάν εδώ και 5 χρόνια έχει αναπτύξει και επικαιροποιεί συνεχώς ένα επεκτατικό στρατηγικό σχέδιο κατά της Ελλάδος, το οποίο εκμεταλλευόμενο την δυστυχία αυτών των ανθρώπων, αποφάσισε να τους χρησιμοποιεί ως όπλο, παρακινώντας τους να εισέλθουν στην πατρίδα μας αλλοιώνοντας έτσι τον γηγενή πληθυσμό και την εθνική ταυτότητα των κατοίκων, κυρίως των ακριτών σε Θράκη και νησιά του ανατολικού Αιγαίου, προκειμένου εν συνεχεία η Τουρκία να αποκτήσει την δυνατότητα να ενσωματώνει εκεί δικούς της πληθυσμούς με την παροχή κινήτρων, όπως το έχει ιστορικά ξανακάνει και να ξεκινήσει μια διαδικασία διεκδίκησης/τροποποίησης των διεθνών συνθηκών που ορίζουν τα χερσαία και θαλάσσια σύνορα Ελλάδος-Τουρκίας. Άλλωστε η παροχή επίσημων ευκολιών με μεταφορικά μέσα, καθοδήγηση σε επιλεγμένα σημεία, διοικητική πρόνοια με τρόφιμα και ιματισμό και ενίοτε η προμήθειά τους με ελαφρύ οπλισμό (δακρυγόνα, καπνογόνα, βομβίδες κρότου λάμψης κ.α) αποδεικνύουν ότι πρόκειται για μια οργανωμένη επιθετική επιχείρηση εις βάρος της χώρας μας από τους "γείτονες" και όχι η αγωνία κάποιων απελπισμένων για μια καλύτερη ζωή.

Ευτυχώς, ο ελληνικός λαός στην συντριπτική του πλειοψηφία το αντιλήφθηκε αμέσως και το εθνικό αίσθημα που αναπτύχθηκε, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων (πάντα δυστυχώς υπήρχαν "Εφιάλτες" σε αυτή τη χώρα) καθοδήγησε την Κυβέρνησή να αντιδράσει άμεσα και όπως αποδείχθηκε αποτελεσματικά, στην προάσπιση των χερσαίων συνόρων μας στον Έβρο.

Ο αγώνας θα είναι δύσκολος και μακρύς και εκτιμάται ότι θα εξαπλωθεί και στα θαλάσσια σύνορά μας, όπου η αποτροπή θα είναι πιο δύσκολη, κυρίως λόγω της ιδιομορφίας, να επιβληθούν από τις ελληνικές δυνάμεις δυναμικά μέτρα που λαμβάνονται τώρα στην ξηρά, καθώς στην θάλασσα αντίστοιχα μέτρα μπορούν να αποβούν μοιραία για την ζωή των μεταναστών. Ίσως η λύση μεταφοράς σε ακατοίκητα νησιά των παράνομων μεταναστών θα αποτελούσε μια προσωρινή λύση, υπό την προϋπόθεση βέβαια παροχής τουλάχιστον των στοιχειωδών για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια ευκολιών όπως στέγαση, σίτιση, ρουχισμός, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη κ.α)

Δυστυχώς υπάρχουν ελάχιστες πλην όμως ανησυχητικές φωνές, από κάποιους που δεν αντιλαμβάνονται ότι αγαθά όπως η ελευθερία, η ασφάλεια, η υγεία, η παιδεία, δεν είναι δωρεάν και απεριόριστα, αλλά κάποιοι ματώνουν οικονομικά για να τα διαθέτουμε ως χώρα. Κάποιοι ιδεοληπτικοί που με τις πράξεις και τις ενέργειές τους έχουν φέρει μεγάλες συμφορές στην πατρίδα κατά το παρελθόν, εξακολουθούν να μην καταλαβαίνουν ότι η κοινωνική συνοχή των Ελλήνων και η επιβίωση του έθνους μας διαχρονικά επιτυγχάνεται με το τρίπτυχο όμαιμο-ομόθρησκο-ομόγλωσσο.

Ας ανοίξουν λοιπόν τα σύνορα του μυαλού τους οι συγκεκριμένοι που βγάζουν ανακοινώσεις περί αλληλεγγύης και ανοικτών συνόρων και ας οραματιστούν πώς θα γίνει η ζωή τους αν υλοποιηθούν αυτά που διακηρύττουν. Θα μπορούν τότε να ζουν σε μια ελεύθερη και δημοκρατική χώρα ή θα εισέλθουν σε έναν ατέρμονα κύκλο που θα μετατρέψει τους κατοίκους της Ελλάδος σε μετανάστες, που θα αναζητούν σε κάποια άλλη χώρα αυτά που είχαν αλλά τα απεμπόλησαν; Θα αισθάνονται ασφαλείς, δίπλα σε ένα γείτονα που ορέγεται να κατακτήσει το μισό Αιγαίο και όλη τη Θράκη;

Γρηγοράκος Γεώργιος
Αξιωματικός Πολεμικού Ναυτικού ε.α
Δημότης Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου