Σάββατο 13 Ιουνίου 2020

ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ-Πλήρης αδιαφορία και εγκατάλειψη της πόλης από την Δημοτική Αρχή (ΦΩΤΟ)

Γράφει ο Γιώργος Γρηγοράκος

Σε τοπίο που προσομοιάζει  χωματερή έχει μετατραπεί ένας ακόμη χώρος στους Αγίους Θεοδώρους. Ανεξάντλητος ο κατάλογος με τις ανθυγιεινές εστίες στο οικόπεδο που γειτνιάζει με το κλειστό Γυμναστήριο. Ο φωτογραφικός φακός, ως αδιάψευστος μάρτυρας,  κατέγραψε σήμερα  Τετάρτη 10 Ιουνίου 2020 κλαδιά, μπάζα, τενεκέδες, ακόμα και γεμάτους μεγάλους μεταλλικούς κάδους τύπου κοντέινερ που έχουν καταλήξει εκεί, σε μία πράξη απόλυτα καταστροφική που υποβαθμίζει την ποιότητα ζωής των κατοίκων και το περιβάλλον. 

Οι φωτογραφίες αποτυπώνουν εικόνες που προκαλούν, θλίψη, απογοήτευση αλλά και οργή, αφού με τις απαξιωτικές τακτικές της και την αναλγησία της απέναντι στα καθημερινά προβλήματα των κατοίκων της πόλης, η Δημοτική Αρχή έχει αφήσει στο έλεος του Θεού την πόλη των Αγίων Θεοδώρων.

Δεν απευθυνθήκαμε στην Δημοτική Αρχή για το θέμα, αφού είμαστε βέβαιοι ότι το γνωρίζει, καθώς βρίσκεται εντός του οικιστικού ιστού της πόλης και σε περίβλεπτη μάλιστα θέση. Άλλωστε τόσα χρόνια βαρεθήκαμε να ακούμε τις ίδιες και τις ίδιες δικαιολογίες. Κουραστήκαμε απ' τη μιζέρια των υπεύθυνων ότι για όλα τα κακώς κείμενα της πόλης φταίνε όλοι οι άλλοι εκτός από εκείνους. Ας αναλογιστούν έστω για μια φορά και να αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντι στους δημότες, που τους θυμούνται κάθε 4 χρόνια και ας καταλάβουν ότι η πόλη δεν είναι τσιφλίκι τους αλλά ανήκει στους κατοίκους της. Ας αντιληφθούν ότι ο Δημότης τους παραχώρησε την ψήφο του για να τον υπηρετούν και όχι για να τον απαξιώνουν και ας αντιληφθούν ότι με φωτογραφίες μπροστά από μηχανήματα δεν παράγεται έργο.

Καλούμε ως θεσμικό φορέα, τους Δημοτικούς Συνδυασμούς της αντιπολίτευσης του Δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων να λάβουν θέση και να αναζητήσουν τις όποιες ευθύνες υπάρχουν. Το κυριότερο όμως είναι να πιέσουν την Δημοτική Αρχή να εγερθή από την ραστώνη της και να επιληφθεί άμεσα επί του θέματος προκειμένου να καθαρίσει και να εξυγιάνει τον χώρο.

Αν πάλι και η αντιπολίτευση για μικροπολιτικές σκοπιμότητες κωφεύσει,  τουλάχιστον ας ενδιαφερθεί κάποια δημόσια υπηρεσία.

Υ.Γ: Σε 3 χρόνια έρχονται ξανά δημοτικές εκλογές

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου