Τετάρτη 12 Απριλίου 2017

ΠΡΟΕΔΡΟΣ Α.Ο.ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ: ''ΘΑΠΡΕΠΕ ΝΑΜΑΣΤΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΝΟΗΤΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΑΔΙΚΟΥΝ ΑΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΤΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΟΣΟ ΕΞΩΦΘΑΛΜΑ''


Επιμέλεια Ρεπορτάζ: Γιάννης Β. Καραπανάγος

Μία ακόμη φωνή διαμαρτυρίας, με ιδιαίτερη βαρύτητα και ουσιαστικό περιεχόμενο, προστέθηκε στις ήδη υπάρχουσες για δικαιοσύνη και διαφάνεια στο κορινθιακό ποδόσφαιρο.
Στη συνέντευξη που παραχώρησε, την περασμένη Παρασκευή, 7 Απριλίου 2017, ο Νευροχειρουργός και Πρόεδρος του Αθλητικού Ομίλου Περαχώρας κ. Δημήτρης Βασιλείου, έχοντας δίπλα του τον Α΄ Αντιπρόεδρο κ. Παναγιώτη Θώδη, στο ξενοδοχείο ''ΜΑΝΤΑΣ'', στο Λουτράκι, για την πορεία της ομάδος στο Πρωτάθλημα της Β΄ κατηγορίας Κορινθίας και εξωγενείς παράγοντες, καυτηρίασε τα κακώς κείμενα στον αγώνα του Α.Ο.Περαχώρας-Α.Ο.Σπαθοβουνίου, την 26η Μαρτίου 2017 και προέβη σε μια πρώτη λεπτή χειρουργική επέμβαση, για να καθαρίσει το απόστημα καχυποψίας σε βάρος της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Κορινθίας και του Συνδέσμου Διαιτητών. Βέβαια, εάν είναι επιτυχημένη ή όχι, θα φανεί στο μέλλον.
Ο κ. Βασιλείου, μεταξύ των άλλων, τόνισε:
«Όταν ξεκίνησε η αγωνιστική περίοδος, στόχος μας ήταν μια αξιοπρεπής παρουσία στην κατηγορία προκειμένου να παραμείνουμε σ΄ αυτήν και αν κάτι άλλο, επί πλέον, ήθελε προκύψει θα το καλωσορίζαμε.
Πράγματι, οι ποδοσφαιριστές με τις οδηγίες του προπονητού μας, του κ. Καρυώτη, κατάφεραν το ανέλπιστο. Η ομάδα πήγαινε πολύ καλά και φλέρταρε, για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα με την άνοδο στην επόμενη κατηγορία. Οι ποδοσφαιριστές είχαν ενθουσιαστεί και τα καλά αποτελέσματα διαδέχονταν το ένα το άλλο. Η ομάδα μας είχε πλέον φτάσει να κατέχει θέση ανόδου στην επόμενη κατηγορία.
Την 26 όμως Μαρτίου σε αγώνα στην έδρα μας, με την ομάδα του Σπαθοβουνίου, με το αποτέλεσμα στο 0-1, δεχόμαστε την ακύρωση τέρματος στο 84’. Ο διαιτητής της αναμέτρησης, σε συνεννόηση με τον β’ επόπτη ακύρωσε εγκυρότατο, καθ’ ομολογία όλων των δυναμένων να έχουν γνώμη, τέρμα μας. Όλα θα ήταν καλά και αυτή η απόφαση θα μπορούσε εύκολα να αποδοθεί σε ανθρώπινο λάθος του διαιτητή, αν δεν συνέτρεχαν τα όσα στη συνέχεια θα αναφέρω.
Στον 1ο γύρο του πρωταθλήματος, παίζοντας πάλι με την ομάδα του Σπαθοβουνίου, από την οποία, σας διαβεβαιώνω ότι δεν μας χωρίζει τίποτα και σεβόμαστε τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών της να ανέβουν κατηγορία, ενώ το αποτέλεσμα ήταν 4-4, στο 95’ του αγώνα, ο διαιτητής καταλογίζει την εσχάτη των ποινών εναντίον της ομάδας μας, με αμφισβητούμενη απόφασή του. Το τελικό σκορ διαμορφώνεται σε 5-4 υπέρ της ομάδας του Σπαθοβουνίου.
Εμείς πλέον αναρωτιόμαστε. Κατά τύχη οι διαιτητές αδικούν την ομάδα μας σε δύο αγώνες με την ίδια ομάδα; Μήπως εδώ, στους δύο αυτούς αγώνες, έχουμε όχι μόνο αλλοίωση αποτελέσματος αλλά και διαμόρφωση της σειράς των ομάδων στην βαθμολογία, αφού η Περαχώρα στερήθηκε 4 τουλάχιστον βαθμούς, έτσι ώστε το Σπαθοβούνι να καταλάβει σειρά ανόδου στην επόμενη κατηγορία;
Δεν είχαμε ποτέ διαμαρτυρηθεί για αποφάσεις διαιτητών έως τώρα. Εδώ όμως έχομε δύο καθοριστικές για την εξέλιξη του πρωταθλήματος αποφάσεις. Ειλικρινά θάπρεπε νάμαστε τουλάχιστον ανόητοι για να αφήσουμε να μας αδικούν, αδιαμαρτύρητα, τόσο και μάλιστα τόσο εξώφθαλμα.
Ναι, είμαστε απομονωμένοι εκεί στο χωριό μας, ναι, είμαστε μακριά από τα κέντρα λήψης αποφάσεων, ναι, δεν έχουμε διασυνδέσεις με ανθρώπους που έχουν δύναμη και επιρροή, όχι γιατί δεν μπορούμε αλλά γιατί ως Διοικητικό Συμβούλιο δεν το θέλουμε αλλά και το έχουμε καταδικασμένο στη συνείδησή μας. Τουλάχιστον όμως κοινό νου διαθέτουμε, παρά το πανθομολογούμενο ότι: «ο κοινός νους είναι πράγμα πολύ σπάνιο».
Ο κ. Βασιλείου ολοκλήρωσε την έκτακτη συνέντευξη τύπου, λέγοντας τα ακόλουθα:
«Δεν έχουμε γήπεδο και δεν γνωρίζουμε πότε και αν θα γίνει. Όλες οι ομάδες που παίζουν στη Β’ κατηγορία έχουν το γήπεδό τους. Δεν μας στηρίζει κανένας οικονομικά, αλλά εμείς επιμένουμε να παλεύουμε. Θέλουμε να δώσουμε στα παιδιά του χωριού μας ελπίδα για το αύριο και τη δυνατότητα να αθλούνται, δεν θα τα αφήσουμε να απογοητευτούν.
Ζητάμε τα αυτονόητα και σας διαβεβαιώνω ότι θα τα διεκδικήσουμε με κάθε δυνατό νόμιμο και ηθικό μέσο! Είμαστε διατεθειμένοι να συστρατευτούμε στην όποια κίνηση υγειών δυνάμεων θελήσει να επιβάλλει δικαιοσύνη στο Κορινθιακό ποδόσφαιρο, που δεν θα επιτρέπει εύνοιες ή αδικίες. Θέλουμε τα αποτελέσματα των αγώνων να διαμορφώνονται μέσα στα γήπεδα και όχι έξω από αυτά. Το ποδόσφαιρο έχει άγρια ομορφιά και μπορεί ο καλλίτερος να μην κερδίζει πάντα. Αυτό μπορούμε να το αντέξουμε, τίποτα όμως πέρα από αυτό».
Στη συνέχεια οι εκπρόσωποι των τοπικών μέσων μαζικής ενημέρωσης απηύθυναν τις ερωτήσεις τους και μέσω των απαντήσεων του κ. Βασιλείου κατέστη σαφές, προκαλώντας έκπληξη, ότι ο ίδιος προτίθεται να συστρατευθεί σε κοινή προσπάθεια υγιών δυνάμεων για δικαιοσύνη στο κορινθιακό ποδόσφαιρο, ενόψη των αρχαιρεσιών στην Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Κορινθίας.
Από την πλευρά της η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Κορινθίας τηρεί σιωπή ιχθύος για τον συγκεκριμένο αγώνα, είτε ως ένδειξη ενοχής είτε ως ένδειξη τακτικής για ασυζητητί απόρριψη κάθε φωνής που ασκεί καλοπροαίρετη κριτική, επιβάλλοντας απλά τιμωρίες για να δικαιολογήσει το αλάθητο των ενεργειών της, όπως στον Α.Ο.Περαχώρας για τα μικρής εκτάσεως επεισόδια στον αγώνα με τον Α.Ο.Σπαθοβουνίου, χωρίς να λάβει υπόψη της τα όσα γεγομένα-γεγονότα εξέθεσε ο κ. Βασιλείου, προς την πειθαρχική της επιτροπή.
Επιπλέον θα ήθελα επισημάνω ότι για τον Σύνδεσμο Διαιτητών είναι τιμή να ηγείται ο κ. Χρήστος Βλαχοπάνος, ως Πρόεδρος, λόγω της επαγγελματικής του ιδιότητας αλλά και του ήθους του γενικότερα.
Όμως, στην ανακοίνωση που εξέδωσε για τον αγώνα Α.Ο.Περαχώρας-Α.Ο.Σπαθοβουνίου, θα έπρεπε να συμπεριλάβει και τις ενέργειες εκείνες, στις οποίες ο Σύνδεσμος προέβη, προς διελεύκανση των όσων ο Αρχηγός της ομάδας του Α.Ο. Σπαθοβουνίου δηλώνει υπεύθυνα, στο φύλλο αγώνα, σε βάρος της συμπεριφοράς του α΄ βοηθού διαιτητή και να μας ενημερώσει εάν είναι αληθή ή ψευδή τα όσα ο Αρχηγός καταγγέλει. Δυστυχώς, μέχρι τώρα, καμία ενημέρωση.
Προσωπικά, εξακολουθώ να μην θέλω να συμμεριστώ τους ισχυρισμούς ορισμένων πως κάποιοι θέλουν να υπάρχει το όποιο μικρό ή μεγάλο απόστημα καχυποψίας, σε βάρος της ΕΠΣ Κορινθίας και της διαιτησίας, για τους δικούς τους λόγους.
Ακολουθεί βίντεο με ολόκληρη τη συνέντευξη του κ. Δημήτρη Βασιλείου.




Από αριστερά: Ο πρώην προπονητής του Α.Ο.Περαχώρας κ. Θανάσης Θώδης (Παυλάρας), ο Πρόεδρος του Α.Ο.Π. κ. Δημήτρης Βασιλείου και ο εκδότης της εφημερίδας ''ΤΟ ΒΗΜΑ'' Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων κ. Σπύρος Γιαλοψός στη συνέντευξη τύπου



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου