Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2018

Επιμένει στην περικοπή συντάξεων και τη μείωση του αφορολόγητου το ΔΝΤ

Επιμένει το ΔΝΤ στην περικοπή των συντάξεων και την κατάργηση του αφορολόγητου, όπως
διαφαίνεται μέσω των νέων δηλώσεων στις οποίες προέβη ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Τζέρι Ράις.

Η άποψη του ότι τα συμφωνηθέντα πρέπει να τηρηθούν, εκφράστηκε στο πλαίσιο της καθιερωμένης ενημέρωσης που λαμβάνει χώρα στην Ουάσιγκτον.

Αξίζει να σημειωθεί πως σε κάθε περίπτωση υπογραμμίστηκε πως το Ταμείο δεν έχει ενεργό συμμετοχή στο ελληνικό πρόγραμμα και ότι οι αποφάσεις για τα δημοσιονομικά είναι θέμα των Ευρωπαίων και της ελληνικής κυβέρνησης.

Όσον αφορά το ζήτημα της πρόωρης εξόφλησης των δανείων του ΔΝΤ, ο Τζέρι Ράις τονίζει: «Δεν γνωρίζω τις λεπτομέρειες αλλά μπορώ να πω ότι είναι μια απόφαση που θα πρέπει να πάρουν οι ελληνικές αρχές στο πλαίσιο της διαχείρισης χρέους».

«Σίγουρα έχουν πολλές επιλογές. Η Ελλάδα είναι σε ισχυρή θέση λόγω συμφωνίας χρέους κ ταμειακού αποθέματος, επομένως θα μπορούσαμε να επιδείξουμε υπομονή».

Tέλος, ερωτηθείς για την επίσημη πρόσκληση επίσκεψης που έχει απευθύνει ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος στην Κριστίν Λαγκάρντ, ο κ. Ράις απάντησε πως η γενική διευθύντρια του Ταμείου επιθυμεί να επισκεφτεί την Ελλάδα αλλά δεν έχει ακόμα καθοριστεί κάποια συγκεκριμένη ημερομηνία.



skai

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου