Τετάρτη, 17 Ιουνίου 2020

Λουτράκι: Θλιβερή η κατάσταση στο Πάρκο Δεξαμενής-Δήμαρχε γιατί μας εγκατέλειψες;


Γράφει ο Γιώργος Γρηγοράκος Την απαξίωση της πόλης του Λουτρακίου από την Δημοτική Αρχή, περιγράφει ένας δημότης ο οποίος αποτυπώνει σε φωτογραφίες, τις οποίες μας απόστειλε, την λύπη και τον προβληματισμό του για την θλιβερή εικόνα που παρουσιάζει το Πάρκο Δεξαμενής όπου έχει εγκαταλειφθεί στη μοίρα του. Αυτός ο πνεύμονας πρασίνου της πόλης θα μπορούσε με ελάχιστες και ανέξοδες παρεμβάσεις όχι μόνο να καλύπτει με ασφάλεια τις ψυχαγωγικές και αθλητικές ανάγκες των κατοίκων, αλλά θα μπορούσε να κατέχει εξέχουσα θέση στην ευρύτερη περιοχή, προσελκύοντας πολλούς επισκέπτες καθημερινά, με ότι θετικό αυτό συνεπάγεται.

Δεν είναι δυνατόν ο επισκέπτης που θα επιχειρήσει να αθληθεί ή να απολαύσει έναν απογευματινό περίπατο μαζί με τα παιδιά του που θα θέλουν να παίξουν στην παιδική χαρά, να διαπιστώνει την ύπαρξη σωρών σκουπιδιών, πεταμένων μπαζών, άχρηστων και ενίοτε επικίνδυνων υλικών όπως σκουριασμένα σίδερα, κομμένοι σωλήνες αποχέτευσης, πλαστικές καρέκλες, ξύλινα μαδέρια κλπ. Θεωρώ περιττό να αναφερθώ στον αυξημένο κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς που εγκυμονεί η πληθώρα των απορριμμάτων, σε συνδυασμό με την μη κοπή και περισυλλογή των ξερών χόρτων σε ορισμένα σημεία.
Αλήθεια, κύριοι και κυρίες της Δημοτικής Αρχής πόσο καιρό έχετε να επισκεφθείτε τον παραπάνω χώρο;

Δήμαρχε, απευθύνομαι σε εσάς, αν και γνωρίζω εκ προοιμίου ότι θα αγνοήσετε για μία ακόμη φορά τις επισημάνσεις μου για τα κακώς κείμενα του Δήμου, καλώντας σας να αναλογιστείτε τις ευθύνες που έχετε αναλάβει απέναντι στους κατοίκους και που απορρέουν εκ των αρμοδιοτήτων της θέσεως σας, ιδιαίτερα στην αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητας. Προβλήματα τα οποία αθροιζόμενα με τα σημεία των χαλεπών καιρών που διάγουμε, έχουν φέρει στο ναδίρ την ποιότητα της ζωή μας. Σας προσκαλώ και σας παρακαλώ ταυτόχρονα να αξιολογήσετε τις, λεκτικώς κομψά, "άστοχες" ενέργειες και την ανεπάρκεια τινών Αντιδημάρχων και στελεχών σας.

Αναρωτιέμαι που πήγαν οι υποσχέσεις από τα προεκλογικά μπαλκόνια ότι θα διαφημίσετε τον Δήμο μας με όλες σας τις δυνάμεις, πανελλαδικά ακόμη και παγκόσμια, εκμεταλλευόμενοι τη σύγχρονη τεχνολογία, προβάλλοντας τα περιβαλλοντικά γεγονότα που θα δημιουργήσετε;
Που θα τα αναδείξετε, στο Πάρκο Δεξαμενής του Λουτρακίου ή μήπως στον βιολογικό καθαρισμό των Αγίων Θεοδώρων που αντί να τον θέσετε σε λειτουργία τον μετατρέψατε σε χωματερή;
Ποίο είναι το όραμά σας και ποιά η συμβολή σας στη διαφύλαξη του περιβάλλοντος;
Το να αναμένετε με στωικότητα εθελοντικές δράσεις καθαρισμών σε διάφορες περιοχές του Δήμου προκειμένου εν συνεχεία να οικειοποιηθείτε το έργο τους, δεν αποτελεί λύση αλλά κατάντια.

Ενδεχομένως να μην έχετε τη βούληση να πράξετε όσα απορρέουν από τα καθήκοντά σας ή να τα θεωρείτε ελάσσονος σημασίας ή οι συνεργάτες σας να σας έχουν "αποστειρωμένο" αποκρύπτοντάς σας την ζοφερή πραγματικότητα.

Σας προβλημάτισε ποτέ αν οι κάτοικοι του Δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων ανέχονται έτι περαιτέρω αυτή την κατάσταση; Πώς αισθάνεστε, βλέποντας στα πρόσωπα τους αποτυπωμένη την απογοήτευση;
Εγώ προσωπικά αισθάνομαι ΝΤΡΟΠΗ αλλά και ΘΛΙΨΗ για την ανεπάρκεια αυτής της Δημοτικής Αρχής.

Ως επίλογο θα επικαλεστώ μία ρήση του Επίκτητου:
«Αν αναλάβεις κάποια θέση που ξεπερνά τις δυνάμεις σου, αφενός θα ρεζιλευτείς αφετέρου θα παραλείψεις να κάνεις αυτό που μπορείς».
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου